5 VPN-të më të mira për Kodi

Kodi është një program aplikimi për burim media
e cila ju lejon të shfletoni përmbajtjen në një grup të gjerë platformash dhe
pajisje. Shtë një softuer me burim të hapur dhe po bëhet më i popullarizuar në mesin e njerëzve
Rreth botës.


Një arsye kryesore pas kësaj rritjeje
popullariteti është shkathtësia e tij. Compatibleshtë kompatibil me shumicën e pajisjeve, platformave,
dhe shërbimet. Dikush mund ta përdorë atë si një alternative për TV kabllor ose ndonjë media tjetër
lojtar atje. Ju madje mund të luani lojëra mbi të.

Sidoqoftë, mund të përfshiheni në çështje të të drejtave të autorit dhe mos disponueshmërinë e shërbimeve gjatë përdorimit të Kodi. Këto çështje lindin për shkak të shtesave në Kodi. Ne do të hedhim në detaje në seksionet e mëvonshme të këtij artikulli.

Një VPN është e nevojshme nëse doni të përdorni Kodi
në potencialin e tij të plotë dhe të mos hasni në ndonjë pengesë rrugore ndërsa e bëni këtë.

rekomandime

Ne kemi renditur 5 shërbimet më të mira VPN për Kodi në këtë artikull. Ato nuk janë renditur në ndonjë rend të veçantë. Mund të mësoni më shumë rreth asaj se pse keni nevojë për një VPN për Kodi dhe si të zgjidhni atë që do të jetë më i përshtatshëm për ju.

1. IPVanish

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Isshtë një shërbim VPN me bazë në SH.B.A. i cili ka qenë
në veprim për mjaft kohë tani. Ata kanë një rrjet të gjerë serverash me serverë
në më shumë se 75 lokacione në të gjithë botën.

Këto shumë vende të serverave duhet të jenë të mjaftueshme për të anashkaluar shumicën e gjeo-kufizimeve që hasni gjatë përdorimit të Kodi. Fakti që është një shërbim i shpejtë VPN ndihmon gjithashtu. Këto veçori do të siguroheni që të merrni të gjithë përmbajtjen që dëshironi.

Përdor encryption AES 256-bit dhe ofron një
bandë e protokolleve të sigurta. Siguria e fortë në IPVanish do t’ju mbajë të sigurt
nga monitorimi.

2. NordVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

NordVPN jo vetëm që do ta bëjë atë më të sigurt dhe
më e lehtë për të parë përmbajtje përmes Kodi, por do t’ju shërbejë në shumë gjëra të tjera
zonat gjithashtu.

Ajo ka lokacione të serverëve në më shumë 60 vende të botës, dhe këto vende përbëjnë më shumë se 5000 servera në rrjet. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni shumë për kufizimet e gjeografisë dhe problemet e latencës gjatë përdorimit të NordVPN.

Isshtë i ngarkuar me karakteristika shtesë të tilla
si Double VPN, kill switch, akses Tor, CyberSec, etj. Të gjitha këto karakteristika
kombinohen për t’ju dhënë një përvojë si kurrë më parë. Ajo funksionon në një gamë të gjerë
të platformave dhe pajisjeve, kështu që nuk duhet të keni shumë problem duke e përdorur atë për Kodi.

3. ExpressVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

ExpressVPN ka reputacionin e të qenurit një shërbim që lehtëson kufizimet rajonale. Ai gjithashtu u përfshi në listën tonë të VPN më të mirë për Netflix për këtë arsye.

Mund ta përdorni pa u shqetësuar shumë për humbjen e shpejtësisë. Ata i kanë mbajtur nën kontroll gjërat edhe nga ana e sigurisë. Do të merrni kriptim të gradës ushtarake dhe protokolle të shumta. Këto masa do t’ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt nga çdo lloj monitorimi ose mbikëqyrjeje gjatë përdorimit të Kodi.

Ajo ka marrë serverë në më shumë se 90
vendet e botës dhe mbështet shumë platforma. Ju mund ta përdorni atë në tuaj
ruter i cili e bën më të lehtë përdorimin e Kodi në çdo pajisje.

4. CyberGhost

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Ky shërbim rumun VPN do t’ju mbajë
nën bataninë e sigurisë së VPN, në mënyrë që të mos hasni ndonjë të drejtë të autorit
ose çështje të rrjedhjes së të dhënave. Ai do të shifrojë të gjitha informacionet tuaja në atë mënyrë që asnjë i tretë
festa mund të dijë për aktivitetet tuaja në internet.

Ajo ka marrë të gjitha cilësitë që dikush do të kërkonte nga një shërbim VPN për të përdorur Kodi. Ka siguri të fuqishme, një rrjet të gjerë serverash dhe mbështetje të shumëfishtë të platformës.

Serverat e shumtë në rrjetin e tyre
duhet të jetë e mjaftueshme për t’ju kapërcyer shumicën e kufizimeve gjeo, dhe ajo funksionon për të
shumica e pajisjeve që mund të mbështesin Kodi.

5. PrivateVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Ky VPN Suedez nuk është aq i madh sa disa prej tyre
shërbimet VPN që sapo diskutuam, por ajo e bën punën e saj shumë mirë. Do të duhet
kujdesi për pjesën më të madhe të kufizimeve rajonale kur hasni ndërsa përpiqeni të
përmbajtja e rrjedhës në Kodi.

Ata ndjekin një politikë të rreptë të mos-logs e cila do t’ju mbajë larg rreziqeve të njoftimeve për të drejtat e autorit gjithashtu. Ato sigurojnë encryption AES 256-bit, dhe protokolle të shumta për t’u kujdesur për sigurinë tuaj në internet.

Mund të përdorni PrivateVPN në shumicën e pajisjeve
përfshirë një ruter. Kjo e bën më të lehtë përdorimin e Kodi me mbrojtje VPN.

Pse keni nevojë për një VPN për Kodi

Ekzistojnë kryesisht tre arsye për një
për të përdorur VPN së bashku me Kodi. Le të kalojmë nëpër to individualisht dhe të shohim se si a
Shërbimi VPN mund të ndihmojë në zbutjen e tyre.

Për të qëndruar të sigurt nga shtesat potencialisht të rrezikshme

USP për Kodi është se siguron qasje
për të gjitha llojet e përmbajtjes për përdoruesit e saj. Isshtë thjesht një softuer që transmeton media dhe
nuk ka asnjë përmbajtje të vetën.

Për të transmetuar përmbajtje përmes Kodit, do të duhet
për të instaluar shtesa të përshtatshme. Ju do të duhet të gjeni shtesa sipas tuaj
preferencat.

Kjo është ajo ku gjërat bëhen më të ndërlikuara. Atje jane
shumë rrugë në internet të cilat mund t’ju ofrojnë këto shtesa. Si ne
përmendur më herët, Kodi është një softuer me burim të hapur dhe ka shumë shtesa shtesë
në dispozicion për të.

Nuk ka shumë monitorime apo rregullime
prej këtyre shtesave. Edhe nëse bëni kujdes, ekziston mundësia që ju
mund të merrni disa të pasigurta ose joetike.

Disa nga këto shtesa ndonjëherë derdhen
përmbajtje në mënyrë të paligjshme për ju pa e ditur atë. Nëse është një shtesë
në lidhje me identitetin, ju mund të keni rrezik të zbuloni identitetin tuaj në
internet.

Një VPN nuk do të jetë në gjendje t’i identifikojë këto
shtesa të rrezikshme, por do t’ju shpëtojë nga pasojat e përdorimit të tyre.

Nëse ekziston një shtesë, e cila po ju merr
përmbajtja në mënyrë të paligjshme, atëherë një VPN do t’ju mbajë të sigurt nga çdo veprim juridik i mundshëm
pasi nuk do të jetë e mundur për askënd të gjurmojë përmbajtjen gjatë gjithë rrugës për tek ju.

Ne nuk e mbështesim transmetimin e
përmbajtje të mbrojtur nga të drejtat e autorit në çfarëdo mënyre. Ne nuk sugjerojmë të përdorni një VPN për t’u larguar
transmetimi i përmbajtjes ilegale.

Një duhet të përpiqet të qëndrojë larg shtesave
të cilat mund të shërbejnë me përmbajtje të paligjshme. Një shërbim VPN supozohet se është vetëm një
masë paraprake në rast se merrni aksidentalisht një aplikacion me qëllim të keq.

Nëse flasim për rrezikun e identitetit
rrjedhje përmes Kodi, atëherë edhe një herë një shërbim VPN do të parandalojë këdo
gjurmimi i përmbajtjes për ju.

Për të transmetuar përmbajtje gjeo-kufizuar

Gjeo-kufizimet janë spoilsport kur janë
vjen në argëtim në internet. Pavarësisht nga shërbimi i transmetimit që përdorni,
gjithmonë do të ketë disa përmbajtje që do të jenë të paarritshme për ju.

Do të jetë në dispozicion në të njëjtin shërbim në
ndonjë rajon tjetër, por jo për ju. Shtë një çështje e cila nuk duket se po venitet
larg së shpejti Ka thjesht shumë palë të përfshira për të marrë një zgjidhje e cila
është e dobishme për të gjithë.

Do të haseni në kufizime gjeo-gjeografike
Kodi gjithashtu. Kjo do të jetë veçanërisht një rast nëse po qëndroni larg nga paligjshme
add-ons.

Mënyra më e mirë për të kapërcyer kufizime të tilla
është duke përdorur një shërbim VPN. Një shërbim VPN mund ta bëjë që lokacioni i një përdoruesi të duket si
nëse ai është në ndonjë pjesë tjetër të botës.

Në këtë mënyrë ju lehtë mund të bëni streaming
serverat besojnë se ju po transmetoni përmbajtje në një vend ku nuk është
i kufizuar.

Të gjitha shërbimet VPN nuk janë të njëjta;
Prandaj, nuk mund të prisni që të gjithë t’ju ofrojnë qasje për të gjithë
përmbajtje e kufizuar. Do të duhet të siguroheni që të merrni një shërbim VPN i cili
do t’ju ndihmojë të transmetoni të gjithë përmbajtjen tuaj të preferuar.

Ne do të diskutojmë këtë temë më vonë në këtë
artikull dhe t’ju tregoj për gjëra që duhet të mbani në mend ndërsa merrni një VPN
shërbim për Kodi.

Për të shmangur monitorimin nga ISP-të

Një arsye tjetër pse dëshironi të jeni në
një rrjet privat virtual ndërsa përdorni Kodi është të qëndroni të sigurt nga interneti
monitorimi dhe mbikëqyrja.

Ofruesit e shërbimit të Internetit ndjekin përdoruesit
të dhëna për shumë arsye. Mund të jetë monitorimi i modeleve të përdorimit të internetit ose
për të ndikuar në mënyrën e përdorimit të internetit.

Ekziston mundësia që ISP-ja juaj të jetë
duke goditur lidhjen tuaj të internetit sa herë që përdorni një shërbim të cilin nuk e përdorin
dua që ju të përdorni. Ka shtesa që lejojnë torrenting edhe në Kodi.

Nëse jeni duke përdorur një nga ato, atëherë tuajat
ISP mund të ngadalësojë shpejtësinë e internetit për ju. Edhe nëse nuk jeni duke u për toruar
Kodi, ata mund të ngacmojnë lidhjen tuaj për shkak të disa shtesash të tjera.

Të gjitha të dhënat tuaja kodohen para se ato të transmetohen
mbi një VPN. Ajo parandalon çdo të huaj të dijë se çfarë jeni duke bërë në
internet. Edhe ofruesi juaj i shërbimit të internetit nuk do të jetë në gjendje të identifikojë
faqet e internetit që po vizitoni.

Duke pasur një anonimitet të tillë gjatë përdorimit të Kodit do
ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt nga çdo çështje e padëshiruar e të drejtave të autorit.

Përdorimi i një VPN së bashku me Kodi

Të dy Kodi dhe VPN janë përgjithësisht të pajtueshëm
me shumë pajisje. Ka shumë mënyra për ta lidhur këtë media
lojtar në internet përmes një VPN.

Mund të instaloni një aplikacion VPN në tuaj
pajisje dhe më pas përdorni Kodi në ato pajisje. Kjo është ndër mënyrat më të lehta për të
merrni mbrojtje VPN për Kodi.

Shërbimet VPN janë përgjithësisht të pajtueshme me
pajisje desktop dhe celular në të gjitha platformat. Ju mund ta instaloni atë në tuaj
pajisje ashtu si çdo aplikacion tjetër.

Atëherë nuk duhet të bëni asgjë të veçantë
për Kodin. Ju mund të përdorni aplikacionin në pajisjen tuaj, dhe gjithmonë do të keni
një mbrojtje VPN.

Një mënyrë tjetër e thjeshtë është të merrni një shërbim VPN
i cili është në përputhje me ruterin tuaj Wi-Fi. Atëherë mund të lidheni ruterin tuaj
te një server VPN. Kjo zgjidhje do t’ju japë një fleksibilitet të madh.

Më pas do të jeni në gjendje të përdorni Kodi për ndonjë
pajisje për sa kohë që është e lidhur me ruterin VPN. Sidoqoftë, do të jetë pak
vështirë të ndryshosh serverat kaq shpesh ose të menaxhosh cilësimet e tjera VPN nëse je
po e përdorin atë përmes një ruteri.

Pastaj ekziston një mundësi e përdorimit të një shtese VPN
për Kodin. Po, mund të gjeni edhe një VPN shtesë. Kjo do t’ju lejojë të menaxhoni
Cilësimet e VPN nga vetë Kodi.

Sidoqoftë, ne nuk do të rekomandonim një përdorim
ato. Ka mjaft disavantazhe në përdorimin e një shtese VPN. Me i madhi
çështje është se nuk do të sigurojë atë të sigurt të një perimetri rreth tuaj
lidhje siç do të merrni me një aplikim konvencional VPN.

Një çështje tjetër do të jetë pajtueshmëria e gjatë
pajisje dhe platforma të ndryshme. Do të ketë më pak mundësi në cilësimet VPN,
dhe nuk do të jeni në gjendje ta përdorni atë në potencialin e tij të plotë.

Ka shërbime VPN që reklamojnë
fakti që ato janë në përputhje me Kodin dhe do të gjeni disa mënyra më shumë për të
merrni VPN për Kodi. Jo të gjitha shërbimet VPN janë në dispozicion për Kodi, dhe burimin
adresat do të jenë të ndryshme për ato që janë.

Nëse regjistroheni në një shërbim të tillë, ju
thjesht mund të ndiqni udhëzimet e dhëna në udhëzuesit e tyre dhe të shijoni Kodi pa
shqetësuese për monitorimin e të dhënave ose kufizimet gjeo.

Zgjedhja e një VPN për Kodi

Shërbimet VPN ndryshojnë shumë në çmime dhe
cilësinë e shërbimit që ata ofrojnë. Ideja themelore prapa një private virtuale
rrjeti është që të shifrojë trafikun tuaj të internetit dhe pastaj të ridrejtojë përmes tij
pronë e serverëve privatë.

Ekzistojnë disa faktorë të tjerë rreth kësaj
proces i cili gjithashtu ka marrë një rol për të diktuar cilësinë e vullnetit të përdorimit të shërbimeve
marr.

Le të diskutojmë se çfarë ju duhet të mbani
mendje para se të merrni një shërbim VPN për Kodi.

Protokoll dhe encryption

Siç kemi diskutuar më parë, arsyeja kryesore
sepse përdorimi i një shërbimi VPN për Kodi do të mbetet i sigurt nga çdo njoftim për të drejtat e autorit dhe
monitorimi nga palët e treta. Nuk është një detyrë e lehtë të jesh përdorues i rregullt i
Kodi dhe jo të takojmë një shtesë të peshkut.

Shtë mjaft e thjeshtë për të identifikuar disa prej tyre
ata, dhe ju mund t’i përjashtoni ato, por disa do të duket sikur nuk ka asgjë të gabuar
me ta. Gjithmonë duhet të hulumtoni për shtesat përpara se t’i instaloni ato.

Sidoqoftë, vetëm një shtesë e gabuar është
të mjaftueshme për t’ju ulur në telashe. Nëse shërbimi VPN ka mjaft të fortë
kriptimi dhe një protokoll i sigurt, mund të mos ju duhet të shqetësoheni shumë për të tilla
çështjet.

Kriptimi i fortë nuk do t’i lejojë të tjerët
dijeni se çfarë jeni duke bërë në internet, ndërsa një protokoll i sigurt nuk do ta lejojë
ata shohin se cilat faqe në internet po vizitoni.

AES 256-bit është kriptimi më i fortë
në dispozicion, dhe praktikisht e pamundur të rrihet. Sidoqoftë, kërkon gjithashtu
relativisht më shumë fuqi përpunuese dhe ndikon gjithashtu në shpejtësinë. AES 128-bit është
encryption fuqishëm gjithashtu, dhe nuk kërkon aq shumë burime sa AES
256-bit.

Mund të kërkoni një shërbim VPN i cili ofron
të dy në mënyrë që të mund të kaloni ndërmjet tyre sipas nevojave tuaja.

Kur bëhet fjalë për protokoll, OpenVPN është
konsiderohet më e mira. Shërbimet VPN kanë tendencë të ofrojnë protokolle të shumta. Ti duhet
përpiquni të siguroheni që të merrni një që përfshin OpenVPN.

Do të ketë disa që do të kenë të tyre
protokolle pronësie. Ju duhet të bëni disa hulumtime të hollësishme para se të merrni një të tillë
nga këto.

Vendndodhjet e serverit

Njerëzit kryesisht përdorin Kodi për transmetim
qëllime. Ata shikojnë filma, shfaqje, ngjarje sportive, etj. Kodi është ndër më të shumtët
mënyra të përshtatshme për të marrë duart tuaja në një gamë kaq të gjerë të përmbajtjes.

Mund të qaseni në të gjithë këtë përmbajtje duke përdorur
shtesa në dispozicion për Kodi. Ata që lejojnë përmbajtje pa asnjë kufizim
ndoshta duke përdorur mënyra të paligjshme për të marrë përmbajtjen tuaj.

Ata që nuk shkelin asnjë ligje për të drejtat e autorit, e bëjnë të vështirë për ju të transmetoni përmbajtje për shkak të kufizimeve të ndryshme të zbatueshme për përmbajtjen. Ështja më e madhe janë kufizimet gjeo-gjeografike.

Epo, një VPN ju lejon të maskoni vendndodhjen tuaj aktuale
dhe e bëjnë atë të duket diçka tjetër. Ju mund të përdorni këtë veçori të virtuale
rrjete private për t’i bërë shërbimet të besojnë se ju keni hyrë në përmbajtje nga disa
vendndodhja tjetër.

Shërbimi VPN do të ridrejtojë trafikun tuaj
përmes një prej serverëve të tyre në një pjesë tjetër të fjalëve për t’ju bërë të dukeni
sikur të jeni në atë pjesë. Kjo është ajo ku bëhet e rëndësishme që ju të merrni një
shërbim i cili ka shumë serverë dhe në shumë vende nëpër botë.

Serverë në shumë lokacione të ndryshme
do t’ju ndihmojë të siguroheni që gjithmonë të keni një mundësi për të ndryshuar vendndodhjen në rast
nuk lejohet nga një shërbim. Vende të shumta do të siguroheni që të merrni
më shumë opsione të serverit në afërsinë tuaj.

Kur një shërbim ka shumë serverë ose të lartë
serverat e bandës për këto vende, do të merrni një cilësi më të mirë të
shërbimit. Do të ketë më pak shanse për pengesë në trafik dhe do të merrni
për të transmetuar përmbajtje pa ndonjë fshehtësi.

pajtueshmëri

Nuk do të jetë një pikë për të marrë një të shkëlqyeshme
Shërbimi VPN i cili nuk do të punojë me Kodi. Pajtueshmëria mund të mos jetë shumë e madhe e një
shqetësim nëse përdorni Kodi në desktopin tuaj.

Shumica e shërbimeve VPN punojnë në Windows, Mac dhe
Linux. Mund ta instaloni në desktopin tuaj dhe më pas të shikoni përmbajtjen në Kodi.

Duhet të jesh vigjilent nëse përdor Kodin
SmartTV-në tuaj. Ka disa mënyra si mund të merrni një VPN për të punuar me Kodi në këtë
rast.

Nëse shërbimi VPN funksionon me Wi-Fi
ruteri, atëherë mund të lidhni direkt TV tuaj Smart në një ruter VPN dhe më pas
përdorni Kodi mbi të.

Nëse jo, atëherë do të duhet të kërkoni Kodin
pajtueshmëri konkretisht.

shpejtësi

Një lidhje interneti me shpejtësi të lartë është thelbësore
nëse doni të transmetoni përmbajtje cilësore në Kodi. Gjithmonë do të ketë disa shpejtësi
ulje dhe rritje e latencës kur përdorni një VPN.

Megjithatë, madhësia e zvogëlimit në
shpejtësia ndryshon nga një shërbim në tjetrin. Ju duhet të përpiqeni të merrni një shërbim VPN
e cila nuk hyn në çështje latente ndërsa ofron shërbime në rajonin tuaj.

I njëjti shërbim mund të performojë ndryshe në
pjesë të ndryshme të botës. Kini kujdes të kontrolloni se sa mirë bën kjo për tuajin
Rajon.

intimitet

“Të dhënat janë vaji i ri” që mban edhe kur jeni
janë duke përdorur vetëm Kodi. Ka shumë ahengje që duan të dinë se çfarë është
që ju bëni në internet.

Shtesa specifike në Kodi u kërkojnë përdoruesve të çiftojnë
IP-të e tyre me faqen e tyre mëmë. Ata e pretendojnë këtë për të verifikuar IP-të, por kjo është kjo
jo gjithmone rasti.

Disa shtesa të dëmshme mund ta përdorin atë si një mënyrë për të arritur
futeni në sistemin tuaj.

Sapo përmendëm se si një privat virtual
rrjeti nuk lejon të tjerët të monitorojnë aktivitetet tuaja në internet duke maskuar tuajin
adresa IP.

Ofruesi i shërbimit VPN mund të dijë gjithçka
aktivitetet tuaja në internet pasi ato janë ato që e ridrejtojnë atë. Ju duhet të merrni një
Shërbimi VPN i cili ndjek një politikë të rreptë të mos-logs.

Do të thotë që ata nuk logojnë asnjë
informacione që lidhen me aktivitetet tuaja ndërsa jeni duke përdorur shërbimet e tyre. ajo
do të sigurohemi që askush nuk do të jetë në gjendje të arrijë në të dhënat tuaja ashtu siç bën
nuk ekziston.

Karakteristika shtesë

Ekzistojnë disa veçori që përmirësojnë më tej cilësinë e shërbimit kur bëhet fjalë për VPN. Ju mund t’i konsideroni këta faktorë kur jeni konfuz midis disa të mirave.

Një ndërprerës vrasës do të ndalojë çdo trafik në internet nëse lidhja juaj VPN bie. Ajo parandalon të dhënat tuaja të rrjedhin aksidentalisht në internet. Servicesshtë shumë e pazakontë e shërbimeve të mira VPN që të humbasin këtë veçori, dhe gjithmonë duhet të kërkoni për këtë në një shërbim.

Një tjetër veçori e dobishme mund të jetë shfletuesi
extensions. Ndonjëherë ata e bëjnë jetën shumë më të lehtë duke siguruar veçori VPN
brenda shfletuesit.

Ju mund të siguroheni që shërbimi VPN ka
Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6 gjithashtu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map