Sådan skjules dine online spor fra hackere og ondsindede tredjeparter

Når du surfer på Internettet i dag, vil du støde på mange websteder, der forsøger at indsamle forskellige typer information fra dig. De fleste af dem gør det uden din tilladelse. Du ved ikke nøjagtigt, hvilken type information eller data, de indsamler. Men uanset hvilken type information disse websteder indsamler fra dig, skal du vide, at du altid spores, når du er online. De søgeord, du skriver, det websted, du besøger, de videoer, du har set, den aktivitet, du udfører på et websted — du spores og overvåges af forskellige tredjeparter.


Der er også fremtrædende trusler på internettet, der kan angribe dig, uden at du forventer det. Det er trusler fra hackere og ondsindede tredjeparter. I modsætning til de websteder, du besøger, sporer disse trusler dig med det formål at stjæle de vigtige data, du har. Med andre ord, de oplysninger, de får fra dig, bliver brugt mod dig på en eller anden måde. De kan stjæle din adgangskode, økonomiske data, brugerkonti, private dokumenter osv. Derfor er det altid vigtigt for dig at være på vagt online. Her er nogle tip til at skjule dine online spor fra hackere og ondsindede tredjeparter:

1. Brug en privat e-mail-adresse

Hvis du stadig bruger den almindelige e-mail-adresse og er træt af at få masser af spam-e-mails dagligt, er det sandsynligvis det rigtige tidspunkt for dig at skifte til en privat e-mail-adresse. En privat e-mail-adresse giver dig e-mail-tjenesten ligesom din almindelige e-mail-adresse, kun uden spam-e-mails og annoncer. Ved at bruge en privat e-mail-adresse vil du være i stand til at nyde en virkelig krypteret e-mail-kommunikation med dine kontakter og beskytte dig mod forskellige typer online trackere og lignende ting som det. For at bruge en privat e-mail-adresse skal du dog muligvis betale for et månedligt gebyr i bytte for en fuldt privat e-mail-oplevelse.

2. Brug en anonym webbrowser

En anonym webbrowser kan gøre din browseroplevelse mere privat, fordi den ofte har VPN indbygget i browseren. Så du behøver ikke at installere nogen form for VPN-software for at nyde den private browsingoplevelse. Med en anonym browser kan du dække dine internetspor, hvilket gør det umuligt for hackere og ondsindede tredjeparter at forfølge din browseaktivitet eller stjæle dine private oplysninger. Derudover er din datatransmission krypteret med flere krypteringslag, hvilket gør det umuligt for nogen tredjepart at spore din online aktivitet.

3. Brug en Premium VPN-service

En premium VPN-service giver dig mulighed for at beskytte hele enheden mod enhver form for sporing og overvågning, hvad enten det er fra regeringen, ISP, virksomheder, websteder, hackere eller ondsindede tredjeparter. Med premium VPN-tjenesten vil du også være i stand til at kryptere al den trafik, der kommer og går fra din enhed, og alle dataoverførsler vil også være skjult for enhver tredjepart. Du vil være i stand til at surfe på internettet anonymt og skjule din IP-adresse helt. Desuden er de apps, der er installeret på din enhed, også beskyttet mod enhver form for sporing og overvågning, der udføres uden din tilladelse.

4. Brug en privat søgemaskine

Vidste du, at alle søgetermer, du skriver på Google eller Bing, spores af virksomheden? Og vidste du, at de søgeudtryk, du skriver på søgemaskinen, kan bruges til at afsløre forskellige ting om dig, såsom din personlighed, præference, aktuelle problemer, mental tilstand og andre private oplysninger? Med en simpel algoritme kan tredjeparter nemt profilere din karakter ved at analysere dine søgeudtryk alene, og det kan være dårligt for dit privatliv online. Derfor er der nogle søgemaskiner til beskyttelse af personlige oplysninger, der tilbyder et komplet privatliv, når du søger på noget online. Dine søgeudtryk spores ikke, og du kan helt skjule din identitet online. Hvis du vil undgå enhver form for sporing og overvågning, kan en privat søgemaskine, som normalt koster penge at bruge, være en stor redningsredskab for dit online privatliv.

5. Gør dit bedste for at holde alt privat

Den vigtigste ting, du skal gøre for at skjule dine onlinespor, er altid at være opmærksom online og gøre dit bedste for at holde dit online privatliv sikkert. Hvis du f.eks. Bruger sociale medier, skal du sørge for at justere fortrolighedsindstillingerne i henhold til dine præferencer. Hvis du bruger nogen form for onlinekonti, skal du sørge for at have en stærk adgangskode til hver konto, samt forskellige sikkerhedsindstillinger tændt for at beskytte din konto. Hvis du kommunikerer online, skal du sørge for, at du ikke afslører dine personlige oplysninger til nogen, som du ikke kender. Dette er bare et lille eksempel på ting, du kan gøre for at holde alt privat online.

Dette er nogle tip til at skjule dine online spor fra hackere og ondsindede tredjeparter. Når du er online, ønsker du ikke, at nogen skal kunne bestemme, hvem du er, hvor du er, eller din personlighed. Hvis du tillader dem at gøre det, vil de fortsætte med at ønske mere fra dig. Det er dit ansvar at holde din online identitet sikker online. Disse tip kan hjælpe dig med at bevare dette ansvar.