Sådan overføres dine data sikkert og privat mellem enheder

Der er mange metoder, som du kan følge for at overføre dine filer mellem en enhed til en anden enhed. Lad os sige, at du kan overføre dem ved hjælp af et tommelfingerdrev eller USB-stick, eller du kan bruge microSD-kort til at overføre data mellem mobile enheder. En anden metode er at overføre filen via Bluetooth eller andre trådløse midler. Der er desuden metoden til at overføre dine filer via internettet, f.eks. Ved hjælp af skylagring eller fildelingstjenester.


Hver metode har deres egne fordele og ulemper. Når du f.eks. Overfører dine filer via internettet, risikerer du, at dataoverførselsprocessen bliver opfanget af hackere og andre skrupelløse mennesker. Som et resultat kan dine filer blive stjålet, hvilket kan være en stor risiko for dit privatliv. Så hvordan kan du være sikker på, at du kan overføre filer mellem enheder på en sikker og privat måde? Her er nogle tip til at overføre dine data sikkert og privat mellem enheder:

1. Modtag kun dataoverførsel fra betroede kilder

Når det kommer til overførsel af data mellem enheder, skal du indstille reglen lige. Den første regel er ikke at modtage data fra kilder, som du ikke har tillid til. Dette kan anvendes til både dataoverførsel med fysiske medier som USB-stick og overførsel af data via din netværksforbindelse. Dette skyldes, at når du frit accepterer data fra enhver kilde uden at afklare din kildes sikkerhed og pålidelighed, vil du risikere din enhed med mulige trusler, såsom vira, malware, spyware og andre potentielle trusler.

2. Brug Open Source OS til at overføre data sikkert ved hjælp af fysiske medier

Når du overfører vigtige og følsomme data fra en enhed til en anden, f.eks. Ved hjælp af USB-stick eller andre fysiske medier, kan brugen af ​​open source OS, såsom Linux, være meget nyttigt for at minimere risikoen for at overføre malware til din enhed. Dette er fordi de fleste vira og malware ikke kan køre på open source OS og derfor ikke kan udføres i dit system. Disse ondsindede filer bliver sovende, og du kan let fjerne dem før overførselsprocessen.

3. Aktivér din VPN-forbindelse, når du overfører data online

Hvis du overfører dine data via online kanaler som cloud-lagring eller fildelingstjenester, skal du sørge for at holde din forbindelse sikker og krypteret. Ved at kryptere din forbindelse ved hjælp af VPN, vil du være i stand til at holde dataoverførselsprocessen sikker og privat. Eventuelle hackere eller cyberangrebere kan ikke komme ind i dit system via din netværksforbindelse, og det er umuligt for dem at opfange overførselsprocessen.

4. Brug Trusted Cloud Storage og File Sharing Services

Cloudopbevaring og fildelingstjenester bruges ofte til at overføre filer mellem enheder, hvis det ikke er fysisk muligt at overføre dem direkte. Da disse tjenester vil gemme de fleste af dine vigtige filer, skal du sikre dig, at de tjenester, du bruger, er tillid og hæderlige. Det anbefales også at vælge de krypterede eller private skyopbevaring og fildelingstjenester med avancerede sikkerheds- og privatlivsfunktioner, som ofte kræver, at du betaler de månedlige eller årlige gebyrer, i modsætning til at bruge en gratis service, der kun tilbyder grundlæggende sikkerhedsfunktioner.

5. Krypter dine filer, før du overfører dem til andre enheder

Ved at kryptere dine filer, før du sender dem til andre enheder, forbedrer du dine filers sikkerhed og privatliv betydeligt. At kryptere dine filer betyder at tilføje en adgangskode og anden låsemetode til filerne, så du ikke kan åbne den, medmindre du kender adgangskoden eller har nøglen til at låse filerne op. Der er nogle gode filkrypteringssoftware eller -apps, som du kan bruge til dette formål, såsom AxCrypt.

6. Sluk for den trådløse forbindelse umiddelbart efter overførslen er afsluttet

Hvis du overfører dine data via Bluetooth eller lokal trådløs forbindelse, skal du sørge for kun at åbne denne forbindelse, når du udfører dataoverførslen. Hold ikke din Bluetooth-forbindelse længe. Sluk for den trådløse forbindelse umiddelbart efter overførslen er afsluttet. Dette er for at forhindre, at skrupelløse mennesker bruger din åbne forbindelse til at få adgang til dine filer.

7. Installer firewall-, antivirus- og anti-malware-programmer

Endelig er det bedre at installere essentiel sikkerhedssoftware eller -apps på alle dine enheder for at forhindre, at eventuelle trusler kommer ind i dit system under overførselsprocessen. Firewall-, antivirus- og anti-malware-programmer er vigtige sikkerhedsværktøjer, som du skal have for at forhindre ethvert forsøg på cyberangreb og holde dit system sikkert og beskyttet. De har også avancerede indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger for at holde alle dine enheder private og fuldt sikrede.