Sådan får du din VPN til at fungere på Kodi og smart TV

Kodi er et open source media center-program, der kan køre i forskellige operativsystemer, herunder Windows, Linux, Android, iOS og OSX. Da det er tilgængeligt i flere platforme, og det er helt gratis at bruge, bruger folk det nu til at administrere deres mediecenter lettere på forskellige enheder, de har, herunder mobile enheder og smarte tv’er. Kodi giver dig mulighed for at administrere alle dine digitale medier ét sted, inklusive film, tv-shows, musik, fotos og andre. Der er også forskellige tilføjelser, som du kan installere på Kodi for at forbedre dens funktionalitet.


Hvis du nu har et smart TV og vil installere Kodi på det, kan du gøre det på forskellige måder afhængigt af dit fjernsyns operativsystem. Nogle smarte tv-modeller har muligvis allerede Kodi installeret på dem, og for nogle andre modeller kan du blot downloade installationsfilen fra det officielle websted og installere den via USB.

Brug af VPN på dit Kodi og smart TV kan forbedre dit online privatliv, når du bruger denne platform til at streame forskellige typer medier til dit tv. Sådan får du din VPN til at fungere på Kodi og smart TV:

1. Sørg for, at din VPN understøtter routerinstallation

Den første ting, du kan gøre for at få den virtuelle private forbindelse til at arbejde på Kodi og smart TV er at installere den på din router. Først skal du dog sikre dig, at VPN-tjenesteudbyderen tilbyder funktionen til at installere den private forbindelse direkte på din router. Alligevel skal du være opmærksom på, at den virtuelle private forbindelse muligvis kun understøtter bestemte routertyper eller modeller.

Dette er grunden til, at du skal tjekke det officielle VPN-websted for at sikre, om det understøtter routerinstallation, og hvis det er tilfældet, skal du sikre dig, at din router understøttes af det virtuelle private netværk.

2. Installer VPN-appen direkte på dit smart TV, når det er muligt

Nogle smarte tv’er bruger brugerdefinerede Android- eller Linux-operativsystemer, der ligner de mobile enheder, du bruger. Hvis dette er tilfældet, kan det være muligt for dig at installere VPN-appen direkte på dit smart TV via USB uden at skulle justere den på nogen måde. Du installerer bare VPN-appen via den app-butik, der er tilgængelig på dit smart TV, og det fungerer straks, når du aktiverer det.

Når VPN er aktiv, kan du køre Kodi og begynde at streame forskellige typer indhold, der er geografisk begrænset for dig.

3. Installer VPN-forbindelsen på din router

Da Kodi kan streame forskellige indhold fra internettet, og fordi din ISP muligvis kan blokere eller throttle forbindelsen, kan brug af VPN omgå de begrænsninger, der anvendes af din ISP og sikre problemfri streaming af indhold på Kodi. Bare aktiver den private forbindelse på din router, og du kan anvende den private forbindelse på Kodi, når du tilslutter dit smart TV til routeren.

Du skal blot følge instruktionerne, som din VPN-tjenesteudbyder har givet, da hver udbyder har forskellige metoder til at installere deres private forbindelse på forskellige routere.

4. Brug af Android TV Box med VPN og Kodi

Hvis dit smart TV ikke understøtter installation af tredjepartsapplikationer, og det ikke tillader dig at installere Kodi direkte på smart-tv’et, kan du bruge en hvilken som helst Android TV-boks til at gøre det. Android TV-boksen er en enhed, der giver dig mulighed for at bruge Android OS på dit smart TV. Det fås i større detailhandlere og normalt meget overkommelig. Bedst af alt, mange Android TV-bokseprodukter har Kodi installeret som standard, så du behøver ikke at tulle med det bare for at få Kodi til at køre på dit smart TV.

Når du har tilsluttet Android TV-boksen til smart-tv, kan du blot få adgang til Play Store for at installere din VPN-app og aktivere den, ligesom du ville gøre, når du aktiverer din VPN på din Android-telefon.

5. Brug af VPN On Fire TV Stick med Kodi installeret

Amazon Fire TV Stick ligner Android TV-boksen, kun at det er et eksklusivt produkt leveret af Amazon. Fire TV Stick har allerede forskellige online streamingtjenester installeret på den, såsom Amazon Prime Video, PlayStation Vue, Netflix, Hulu og lignende. Den har dog ikke nogen app-butik installeret som standard, så du er nødt til at tænke dig lidt om det. Du kan få Play Store-installationsprogrammet fra en tredjepart og derefter fortsætte med at installere Kodi på din Fire TV Stick.

Når Kodi er installeret, kan du begynde at installere VPN-appen, som du abonnerer på via Play Store. Når alt er gjort, kan du begynde at streame forskellige typer onlineindhold via Kodi på din Amazon Fire TV Stick. Bedst af alt, din forbindelse er krypteret hele tiden.