Sådan forhindres din internetudbyder i at overvåge din online aktivitet

Uanset hvilken internetudbyder eller internetudbyder du abonnerer på lige nu, skal du vide en enkel ting om det. Internetudbyderen registrerer eller overvåger altid din browseraktivitet som standard. Det er i deres system, og sådan er teknologien bygget. Med denne browseraktivitetsovervågning kan de vide, uanset hvilke websteder, du får adgang til uanset tidsperiode, og de indsamler disse data som en del af deres privatlivspolitik. Derefter kan de i fremtiden også sælge dataene til alle interesserede tredjeparter, eller de kan afsløre dataene til regeringen, når det er nødvendigt. Dette gælder især, når reglen om netneutralitet fjernes af regeringen. Mere strøm til internetudbyderen.


Det foruroligende ved denne standard ISP-praksis er, at du er nødt til at fodre din ISP med dine online aktivitetsdata, selvom du ikke ønsker det. Det er, medmindre du bruger en VPN-forbindelse, hvor du krypterer alle datatransmissioner, hvilket gør din internetudbyder ikke i stand til at læse nogen af ​​din browseraktivitet. Her er nogle tip til at forhindre ISP i at overvåge din online aktivitet:

1. Brug en komplet online anonymitet

Hvis du ikke bruger noget værktøj til at skjule din identitet online, er det ikke kun din internetudbyder, som andre interesserede tredjeparter også formår at registrere din hver bevægelse, mens du er online. For eksempel kan annoncører drage fordel af de data, de har indsamlet fra dig, og bruge dem til at vise forskellige typer annoncer, som du måske er interesseret i. Naturligvis beder du ikke om dette, men de gør det. Derfor er det vigtigt for dig at være helt anonym online og kryptere din internettrafik hele tiden. Du kan gøre dette ved at bruge et virtuelt privat netværk. Ved at gøre dette kan din internetudbyder ikke se din krypterede trafik. Derfor kan internetudbyderen ikke overvåge din aktivitet.

2. Opbevar hvert websted, du besøger, for at bruge HTTPS-protokol

Der er nogle nyttige browserudvidelser, der vil gøre ethvert websted, du besøger, til et sikkert websted. Med andre ord konverteres enhver HTTP-side, du besøger på internettet, automatisk til HTTPS, mens du gennemser dem. Således bruger du altid HTTPS-protokollen, mens du får adgang til ethvert websted online. Der er to hovedfordele, når du gør dette. Den første er, at ved hjælp af HTTPS-protokol krypteres trafikken automatisk, uanset om du bruger en VPN eller ej. Det andet er, at da trafikken er krypteret, kan din internetudbyder eller andre tredjepartswebsteder slet ikke spore din browservan.

3. Sørg for at bruge VPN uden politik for logning

Den VPN, du bruger, betyder også mest. Der er selvfølgelig masser af dyder, som VPN kan give dig med hensyn til privatliv og sikkerhed. Det stigende antal gratis tjenester indikerer dog, at du skal være mere selektiv til at vælge din VPN-tjeneste. For eksempel er der mange VPN-udbydere, der logger deres brugere uden deres tilladelse. Det er det samme som internetudbyderen, der overvåger din online aktivitet. Det betyder, at når du bruger tjenesten fra sådanne dårlige VPN-udbydere, kan du muligvis skjule din browseaktivitet fra internetudbyderen, men du kan ikke skjule den for VPN-udbyderen. Så du skal vælge den VPN-udbyder, der overhovedet ikke logger din online aktivitet. Her er nogle henstillinger, som du måske ønsker at se på.

ProduktTilPriser fraInternet sideLæs mere

Mest responsiv support$ 2,99 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

Generelt bedst$ 6.67 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

For bedst sikkerhed$ 4,65 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

For højeste privatliv€ 8,95 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

Bedste server netværk$ 2,88 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

4. Brug Tor eller andre fortrolighedsbrowsere

Der er nogle browsere til beskyttelse af personlige oplysninger, du kan bruge, hvor den mest populære er Tor-browseren. Tor-browseren bruger mange private servere til at kryptere din trafik, der kaldes relæer, så hvert websted, du besøger, ikke kan spores af nogen. Der er også nogle andre browsere til beskyttelse af personlige oplysninger, som du kan finde online, som kan bruges enten til dit skrivebord eller mobile enheder. Ved at bruge disse browsere er det garanteret, at din webdatatransmission er sikker og privat, og din internetudbyder overhovedet ikke kan overvåge den.

5. Hold din VPN aktiv på alle enheder

Hvis du gerne vil holde din browseaktivitet eller anden internetaktivitet sikker og privat hele tiden, uden at blive overvåget af din internetudbyder, skal du holde din VPN aktiv på alle enheder, du har. Dette kan også omfatte din router. Sørg også for at indstille VPN til at blive aktiveret automatisk, når du tænder for din enhed. Uden at gøre dette, kan du muligvis lække dine private browseroplysninger til din internetudbyder fra tid til anden. Så det er bedre at huske dette.

Dette er nogle tip til at forhindre din internetudbyder i at overvåge din online aktivitet. Ved at følge disse tip vil du være i stand til at være undercover, hver gang du opretter forbindelse til internettet, uden at nogen kan spore eller overvåge dig på nogen måde. Ikke kun for din internetudbyder, men også for regeringen, hackere, annoncører og virksomheder.