Sådan bruges VPN til at forhindre hackere i at stjæle dine sociale mediekonti

Med den sædvanlige vane af brugere af sociale medier, som ikke rigtig bryder sig om deres sociale mediekonti, giver de hackerne let mulighed for at stjæle deres konti. Der er mange tilfælde af, at sociale mediekonti bliver stjålet af hackere på forskellige måder. De stjæler måske disse konti via phishing, som er det mest almindelige, eller de kan gøre det ved at bryde ind i brugerens system, hvilket normalt gøres, når brugerne bliver skødesløse med deres netværksforbindelse.


For eksempel, når du opretter forbindelse til internettet ved hjælp af det offentlige WiFi-netværk uden at beskytte din internetforbindelse, vil det normalt give hackerne en nem mulighed for at trænge ind i dit netværk og stjæle adgangskoden til dine sociale mediekonti. En af de bedste måder at forhindre, at dette sker, er ved at beskytte din netværksforbindelse vha. VPN. Her er nogle tip til at bruge VPN til at forhindre hackere i at stjæle dine sociale mediekonti:

1. Brug ikke de samme eller enkle adgangskoder til alle dine konti

Mange brugere på sociale medier, der ikke er interesserede i deres kontosikkerhed, bruger normalt enten enkle adgangskoder som deres fødselsdato, kaldenavn og så videre eller de samme adgangskoder på tværs af alle deres konti. Det betyder, at de har den samme adgangskode og undertiden det samme brugernavn til Twitter, Facebook, Instagram, Google Plus og andre sociale mediekonti. Dette kan være meget farligt, for når hackere lykkes med at stjæle et af dine adgangskoder, betyder det, at alle dine sociale mediekonti er i fare. Dette er en forsigtighed, som du er nødt til at forstå for at sikre, at dine konti er sikre fra hackere.

2. Medbring din VPN, hvor du end går

VPN er det værktøj, du kan bruge til at sikre, at din netværksforbindelse altid er sikker og privat, hvilket betyder, at uanset hvilket netværk, du bruger, kan du kryptere netværksforbindelsen med VPN og gøre din forbindelse sikker med det. Et sikkert netværk betyder et beskyttet system for dig, da hackere normalt stjæler deres offer’s sociale mediekonti ved først at trænge ind på deres internetnetværk. Så det er vigtigt at medbringe VPN, uanset hvor du går, og bruge din VPN, når du har brug for at oprette forbindelse til internettet, uanset hvilken enhed du bruger.

3. Brug din VPN til enhver kommunikationsapp

De fleste kommunikationsapps, der er tilgængelige til mobile enheder, krypteres normalt med ende-til-ende-krypteringssystem. Det betyder, at indholdet af kommunikationen kun kan læses af de brugere, der initierer en sådan kommunikation. Ingen tredjepart kan overvåge kommunikationen i de apps, der bruger ende-til-ende-krypteringssystemet. Selvom det måske generelt er sikkert for dig at bruge disse kommunikationsapps uden yderligere kryptering, er VPN stadig nødvendigt for at beskytte det netværk, som disse apps bruger til at sende meddelelserne frem og tilbage. Det giver dig en dobbeltlags sikkerhed, der er endnu sværere for hackere at trænge igennem.

4. Åbn ikke mistænkelige tekstmeddelelser, e-mail eller opkald

Den mest almindelige metode, som hackere bruger til at stjæle mange menneskers konti på sociale medier, er ved at sende falske beskeder, e-mails eller opkald til deres ofre. Derefter vil de instruere ofrene til at skrive deres brugernavn og adgangskode på et falsk websted, der ligner den originale platform for sociale medier. Når ofrene skriver deres brugernavn og adgangskode, sender de effektivt deres følsomme oplysninger til hackerne. Dette kaldes phishing, og mange mennesker er blevet overført af denne ordning. Dette er grunden til, selvom du bruger VPN hele tiden, anbefales det altid, at du er forsigtig med de beskeder, e-mails og opkald, du modtager.

5. Brug VPN, der følger med firewall og anti-malware-funktioner

Når du vælger en VPN-tjenesteudbyder, skal du være opmærksom på de funktioner, de tilbyder. Jo mindre funktioner de tilbyder, jo mere skal du undgå at bruge disse VPN-tjenester. Vælg altid VPN-tjenesteudbyderen, der tilbyder firewall- og anti-malware-funktioner til den ekstra sikkerhed for din netværksforbindelse. Firewall-funktionen giver dig den bedste forebyggelse mod forskellige former for cyberangreb, mens anti-malware-funktionen vil sikre, at du ikke vil støde på ondsindede apps, websteder, software og andre trusler, der kan skade dit system eller sætte din personlige identitet i fare.

Det er tipene til at bruge VPN til at forhindre hackere i at stjæle dine sociale mediekonti. Hvis du følger disse tip, er der meget lille chance for, at dit system bliver målrettet af hackere, da det er meget vanskeligt at bryde. Selv når hackerne er vedvarende nok, er de nødt til at håndtere forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som du har lagt omkring dit system, hvilket gør det næsten umuligt for hackerne at stjæle nogen af ​​dine følsomme oplysninger.