Sådan bruges søgemaskinen uden at forlade dit spor online

Søgemaskiner er blevet en del af alles liv, lige siden internettet bliver en mainstream-teknologi, som folk bruger dagligt. Uanset hvilke oplysninger, du vil finde på internettet, skal du bruge deres platform og indtaste dine spørgsmål i søgefeltet. Den leverer derefter masser af links til de websider, der indeholder de oplysninger, du leder efter. Uanset om du bruger Google, Bing eller andre tjenester, kan du finde de oplysninger, du ønsker på internettet takket være disse tjenester.


Der er dog et problem, du skal huske på, når du bruger disse tjenester. Problemet er, at dine forespørgsler og andre data registreres af den tjeneste, du bruger. Dataene kan derefter bruges til at profilere din personlighed og afsløre andre typer personlige oplysninger, der muligvis hører til dig. Med andre ord er de fleste søgemaskiner risikable for dit online privatliv. Ved at bruge disse tjenester risikerer du at efterlade spor til din online aktivitet samt afsløre din rigtige identitet. Her er nogle tip til brug af søgemaskinen uden at efterlade din spor online:

1. Brug en privat søgemaskinservice

Onlinetjenester som Google og Bing drives af store virksomheder, der er interesseret i at kende deres brugers personlige oplysninger. Faktisk er det sådan, de kan tjene flere penge til deres virksomheder, og således udvide deres forretningsimperium. Der er dog den type alternative tjenester, der kaldes den private søgemaskintjeneste, som du kan bruge til at finde information på internettet uden at efterlade spor. Det kaldes også for søgemaskinen til privatlivets fred, og ved at bruge denne service kan du beskytte dit online privatliv, mens du udfører forskellige online søgninger. Denne service er muligvis tilgængelig for dig gratis eller betalt, afhængigt af det firma, du bruger.

2. Log ikke på din konto, mens du udfører online søgninger

Den eneste ting, du kan gøre for at sikre, at du ikke giver nogen personlig information til søgemaskinefirmaet er ikke at logge på, mens du finder oplysninger online. Uanset om du bruger Google, Bing eller andre tjenester, skal du ikke logge ind på din konto, mens du sender dine spørgsmål. Dette skyldes, at når du er logget ind, registreres dine forespørgsler af tjenesten, og din browseraktivitet overvåges også. For at sikre, at du ikke er logget ind, kan du bruge inkognitotilstand i din browser til at gøre det.

3. Brug Privacy Search Browser Extension

Der er nogle browserudvidelser, der hjælper med at gøre alle dine online søgninger fri for enhver form for overvågning. Ved at bruge browser-udvidelsen til beskyttelse af personlige oplysninger vil du være i stand til at finde information med din foretrukne søgemaskineplatform privat og finde de ønskede oplysninger uden at efterlade noget spor online. Denne udvidelse fungerer ved at omdirigere din trafik til en privat server, der tilhører udvidelsesudvikleren, og dermed levere søgeresultatet gennem den private server. Ved at bruge denne udvidelse kan du sikre dig, at alle forespørgsler forbliver skjult for overvågnings- og sporingssystemet til søgemaskinerne.

4. Brug en VPN-forbindelse

En VPN-forbindelse kan også hjælpe dig med at skjule din søgeaktivitet ved at holde din netværkstrafik krypteret hele tiden. Det eneste, du skal gøre, er at ikke være logget ind på din konto, mens du udfører din søgningsaktivitet. Når du dog skifter din internetforbindelse til en privat forbindelse, logges du automatisk ud fra din konto, fordi du opretter forbindelse til en privat server i et andet land, og søgemaskinerne betragter din IP-adresse som en ny bruger, som hvorfor du ikke bliver logget ind på din konto, mens du bruger den private forbindelsestjeneste.

5. Brug Tor-browseren

Tor-browseren er en type privat browser, der automatisk krypterer alle dine datatransmissioner og skjuler din IP-adresse. Når du bruger denne browser, vil du være i stand til at gå ind i Tor-netværket og skjule din IP-adresse blandt mange servere på dette netværk. Faktisk er din IP-adresse skjult meget pænt, fordi den netværkstrafik, du bruger, bliver omdirigeret fra server til server flere gange, hvilket helt fjerner dine online spor. Ved at bruge denne fortrolighedsbrowser kan du også skjule din søgeaktivitet og holde den ude fra søgemaskinens overvågningssystem.

Dette er nogle tip til at bruge søgemaskinen uden at efterlade din spor online. Ved at fjerne sporene fra din online søgeaktivitet vil du være i stand til at forhindre enhver form for overvågning eller sporing, der anvendes af søgemaskinefirmaet til at profilere deres brugere baseret på deres spørgsmål.