Årsagerne til, at VPN-tjenester med kun PPTP-protokol ikke er sikre

At skabe en bæredygtig VPN-service kræver en stor investering fra VPN-selskabets side. Dette er grunden til, at de opkræver et rimeligt månedligt eller årligt gebyr for den service, du bruger. De tilbyder også forskellige ekstra funktioner til ekstra gebyrer, som giver dig en bedre beskyttelse i din online aktivitet. Der er dog billige eller gratis VPN-tjenester, der ikke ønsker at bruge for mange penge på at opbygge en bæredygtig privat netværkstjeneste for deres brugere. De bruger kun en meget grundlæggende beskyttelsesprotokol, som de mener er god nok for de gennemsnitlige brugere.


Ja, dette er en almindelig praksis for de lyssky VPN-tjenesteudbydere, der tilbyder deres service gratis eller kun til en billig pris. Deres mål er bare at tiltrække flere og flere brugere, så de kan tjene penge på deres brugere med tredjepartsannoncer og andre tilbud. Til sikkerhedsprotokollen bruger de en simpel PPTP-protokol, der ikke giver tilstrækkelig sikkerhed og privatliv for deres brugere. Du skal undgå denne type VPN-service. Her er grundene til, at VPN-tjenester med kun PPTP-protokol ikke er sikre:

1. Det er en forældet sikkerhedsprotokol

PPTP er blevet brugt siden Windows 95-æraen, og sikkerhedsprotokollen er ikke blevet opdateret så ofte som de andre mere avancerede sikkerhedsprotokoller med stærk kryptering i dag. Dette er grunden til, at billige eller gratis VPN-tjenester nemt kan bruge denne PPTP-protokol, da der ikke er nogen reelle omkostninger ved at bruge denne protokol. Denne forældede sikkerhedsprotokol gør det imidlertid meget farligt for brugerne at bruge. Hvorfor? Det skyldes, at når du udelukkende stoler på denne sikkerhedsprotokol, er der en risiko for, at dine data kan blive lækket, da de ikke er fuldt beskyttet.

2. Der er mere sikre alternativer

Der er for eksempel OpenVPN-protokol, et mere sikkert alternativ til PPTP, der er open source og altid opdateret. Der er andre mere avancerede protokoller, der bruger 256-bit krypteringsmetode, som sikrer, at din netværksforbindelse er beskyttet hele tiden. Kun gode og betroede VPN-udbydere vil bruge disse mere sikre alternativer til deres private netværk, da disse protokoller er mere velegnede til at beskytte brugerens privatliv og sikkerhed. Der er ingen grund til dig at fortsætte med at bruge PPTP, hvis du kan komme i kontakt med de mere sikre alternativer.

3. PPTP er kendt for at være meget sårbar over for ondsindede angreb

Der er for mange sikkerhedshuller, der opdages i PPTP-protokoller, og disse sikkerhedshuller vil normalt blive svage indgangspunkter for forskellige ondsindede angreb. Det er meget let for endda en newbie-hacker at prøve at hacking PPTP-protokollen og forstyrre dataoverførslen i denne protokol. Så du skal være ekstra forsigtig, når du bruger denne sikkerhedsprotokol i din private forbindelse. Kort sagt, hvis du kun bruger PPTP, bruger du faktisk ikke en privat forbindelse, da du nemt kan udsætte din datatransmission for forskellige ondsindede angreb.

4. Der er mange PPTP-hacks tilgængelige

Alle kan søge online et stykke tid og finde masser af PPTP-hacking-software, der er tilgængelig til download. Hvad dette betyder er, at enhver, selvom personen ikke forstår noget om hacking overhovedet, kan installere PPTP-hacking-softwaren og hacke den tilgængelige PPTP-forbindelse. Som et resultat kan de let aflytte dataoverførslen inden for denne protokol, og således afsløre de vigtige oplysninger fra de brugere, der bruger denne protokol. Tænk over, når du bruger denne protokol til privat aktivitet som online bank og shopping. Når du lægger dine kreditkortoplysninger i forskellige online butikker, kan folk nemt hacke disse oplysninger, hvis du bruger denne svage PPTP-protokol.

5. Masser af hackere er målrettet mod PPTP-protokoller

Endelig er der så mange hackere, der er målrettet mod PPTP-protokoller, fordi det er meget let for dem at bryde sikkerheden i denne protokol og få de vigtige data fra brugerne. Eftersom der stadig er en hel del mennesker, der bruger denne protokol, mest via gratis eller billige VPN-tjenester, er der stadig mange potentielle ofre, som disse hackere kan arbejde på. For disse hackere er det meget vanskeligt at gøre at hacking en mere sikker og avanceret sikkerhedsprotokol, og det har brug for masser af tid, kræfter og dygtighed for dem at gøre det. Derfor vil de hellere hacke nogle PPTP-protokoller end at bruge ubegrænset tid på at prøve at hacke en mere sikker protokol.

Dette er grundene til, at VPN-tjenester med kun PPTP-protokol ikke er sikre. Hvis du virkelig interesserer dig for dit privatliv, skal du se de sikkerhedsprotokoller, der bruges af din VPN-udbyder, og sørge for, at de bruger de avancerede sikkerhedsprotokoller. Hvis de kun bruger PPTP-protokol, skal du sørge for at skifte til en anden VPN-udbyder af hensyn til dit eget privatliv og sikkerhed online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map