Hvorfor du ikke bør bruge en gratis VPN til dine mobile enheder

De fleste gratis mobile VPN-apps er farlige, selvom de er meget vurderet af millioner af brugere. Hvorfor? Dette skyldes, at ifølge den nylige sikkerhedsundersøgelse i USA er 40% af de gratis VPN-apps, der er tilgængelige i Play Store, indlejret med malware. Testet med forskellige antivirusprogrammer udsættes disse gratis VPN-apps for at have skjult malware inde i apps, mens de narrer brugerne til at tro, at de gennemser internettet privat.


Pleje af din mobile sikkerhed

Mange mobilbrugere er ikke villige til at betale for apps, som de kan downloade i Play Store. Det er det samme, når de forsøger at finde en VPN-tjeneste til deres mobile enheder. De vil forsøge at finde gratis VPN-tjenester, som de kan bruge, så de kan fjerne blokering af onlinebegrænsninger på deres mobile enheder gratis. Desværre har mange af disse gratis mobile VPN-tjenester en skjult dagsorden, og de er ikke bare der for at hjælpe med at beskytte deres internetaktivitet for deres brugere.

Der er fundet mange tilfælde af svigagtige aktiviteter, efter at brugerne besluttede at bruge de gratis mobile VPN-tjenester, idet de startede med at stjæle dine data, sende spam-e-mails, vise tilfældig reklame og uautoriserede loginforsøg. Her er grundene til, at du ikke skal bruge en gratis VPN til dine mobile enheder:

1. Når det er gratis, er du produktet

Der er ikke noget gratis i virtuelle private netværk. Husk, at et firma skal betale en løbende afgift for at vedligeholde deres private servere, og der er ingen grund til, at de giver tjenesten helt gratis, medmindre der er tale om en stor fangst. Den store fangst her involverer normalt at omdanne deres gratis brugere som et produkt for virksomheden for virkelig at tjene penge på deres service. Det betyder faktisk, at VPN-firmaet vil bruge brugerens data og sælge dem til tredjepart, og ofte er de data, de sælger, deres følsomme oplysninger fra deres brugere.

2. Det giver tredjepart mulighed for at spore din internetaktivitet

Gratis VPN-tjenesteudbydere, især på mobile enheder, har været kendt for at integrere skjulte sporingsdata i deres apps. Dette er det faktum, der er blevet bekræftet af mange sikkerhedsforskere. Det betyder, at gratis VPN på mobile enheder ikke er den bedste måde for dig at være anonym på nettet. Du giver faktisk dine browserdata og internetaktivitet til tredjepart, som derefter bruger sådanne data til at bombardere dig med reklame, kapre din browser, sende malware til din enhed og andre skrupelløse aktiviteter.

3. Det er integreret med malware

Der er foretaget en sikkerhedsundersøgelse for at analysere mere end 250 gratis VPN-apps på Android, og resultaterne var forbløffende. Mere end 40% af gratis VPN-apps har faktisk malware skjult i deres apps, klar til at angribe brugerne, når de bruger apps. Nogle af malware bruges til at stjæle din båndbredde, mens andre andre bruges til at stjæle dine følsomme data, såsom dine kreditkortoplysninger. I betragtning af at de fleste online bankaktiviteter udføres via mobile enheder, skal du være mere opmærksom på dette.

4. Det fungerer slet ikke

Mens 40% af de gratis VPN-apps har malware indlejret i appens kildekode, er en anden stor del af de gratis VPN-apps, der er tilgængelige til mobile enheder, simpelthen falske apps. De gør faktisk intet. De viser kun appgrænsefladen, der ligner en legit VPN-applikation. Når du trykker på for at oprette forbindelse til VPN-serverne, viser den den grafiske grænseflade ligesom alle andre apps, men hvad der virkelig sker, er at det ikke gør noget. Det er der for at narre millioner af mennesker til at downloade det, så de kan vise annoncer i deres apps og tjene penge på annoncerne.

5. Det går langsomt med ikke-eksisterende kundesupport

Der er selvfølgelig en meget lille procentdel af gratis VPN-apps, der virkelig giver dig sikkerhed og beskyttelse for din browseaktivitet. De tjener penge på de annoncer, der vises på deres apps, men de har ikke nogen malware indlejret eller ondsindet hensigt over for deres brugere. Du kan faktisk bruge disse apps sikkert på dine mobile enheder, men der er en stor fangst. Serverne er smertefuldt langsomme, og der leveres overhovedet ingen kundeservice til apps. Årsagen til, at VPN-forbindelsen er så langsom, er fordi de deler forbindelsen med mange mennesker på samme tid, og der er intet, du kan gøre ved det.

Det er grundene til, at du ikke skal bruge en gratis VPN til dine mobile enheder. Hvis du vil passe på din mobilsikkerhed, er det bedre for dig at bruge en rigtig VPN-forbindelse, der ikke kun tilbyder privatliv og sikkerhed på dit skrivebord, men også til dine mobile enheder. Disse gratis mobile VPN-apps er slet ikke risikoen værd.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map