Hvorfor det ikke længere er sikkert at bruge WhatsApp uden VPN, og hvad man skal gøre ved det

Hvad er den mest populære onlinemeddelelsesapp på mobile enheder i dag? Ja, det er WhatsApp. Nu ejet af Facebook har denne app nået en milliard brugere, og brugerbasen vokser fortsat i dag. Det kan siges, at det er den vigtigste onlinemeddelelsesapp, som folk bruger i dag til at kommunikere med deres familie og venner. Med muligheden for at oprette grupper, stemmekald og videoopkald er det også blevet en must-have-app, som enhver har brug for at installere på deres mobile enheder.


WhatsApp bruger ende-til-ende-krypteringssystem, der giver brugerne mulighed for at sende og modtage onlinemeddelelser, billeder og videoer uden at skulle bekymre sig om privatlivets fred. Det er helt privat, og den ende-til-ende-kryptering, der leveres af denne app, kan beskytte alle oplysninger, der sendes og modtages mellem brugerne. Desuden er den også tilgængelig som en webapplikation, hvilket betyder, at du kan bruge denne instant messaging-tjeneste fra enhver desktopenhed ved at få adgang til WhatsApp Web. Du skal dog forstå, at det ikke anbefales at bruge WhatsApp uden VPN. Her er årsagerne:

1. Regeringen kan bryde WhatsApps ende-til-ende-kryptering

Hvis du vil beskytte dine kommunikationsdata fra regeringen, kan du ikke gøre det, hvis du ikke bruger nogen VPN på dine mobile enheder. Hvorfor? Det skyldes, at WhatsApps ende-til-ende-krypteringssystem let kan brydes af regeringen, og de kan let se dine kommunikationsdata, hvis de ønsker det. Med henblik på efterforskning vil regeringen være i stand til at bryde ind i din kontos data på WhatsApp og se dine kommunikationslogfiler.

Dette er anderledes, hvis du altid bruger private netværk, mens du bruger WhatsApp. Med sådanne tjenester har du et ekstra krypteringssystem fra din private forbindelse, der beskytter nogen af ​​dine kommunikationsdata på denne app fra tredjepart, der prøver at spionere på dine online samtaler.

2. Det ejes af Facebook, så dine data er i fare

WhatsApp ejes af Facebook lige siden dette sociale mediefirma købte appen fra de oprindelige stiftere for et par år tilbage. Der er ingen garanti for, at Facebook ikke behandler WhatsApp-brugere, ligesom de behandler Facebook-brugere, med alt deres overvågnings- og overvågningssystem for brugerne. Så det kan siges, at alle dine WhatsApp-kommunikationsdata bliver logget af Facebook, og at de derfor kan deles med tredjepart på et tidspunkt senere.

Når du bruger VPN, behøver du i det mindste ikke at beskæftige dig med Facebook, der prøver at overvåge al din kommunikationsrutine. Du behøver heller ikke at tackle den bekymring, som tredjeparter muligvis overvåger eller endda lytter til dine online samtaler med denne app.

3. Appens krypteringssystem alene er ikke nok

Som det allerede er blevet informeret til dig, har denne instant messaging-app sit eget end-to-end-krypteringssystem, der fungerer til at beskytte dine kommunikationsdata mod enhver skrupelløs tredjepart, der prøver at kapre dem. Ende-til-ende-krypteringssystemet betyder, at dine data kun sendes og modtages mellem dig og modtageren, så de ikke vil blive afsløret for andre mennesker midtvejs. Dette er dog kun et grundlæggende krypteringssystem, som enhver mobilkommunikationsapp normalt vil have. Det kan ikke garantere din online beskyttelse af privatlivets fred.

Med VPN vil du være i stand til at tilføje en eller flere ekstra kryptering til din mobilkommunikation. Så mens du bruger WhatsApp, ved du, at der ikke er nogen måde nogen andre mennesker kan bryde ind i den kommunikation, du laver, inklusive regeringen. Det giver dig sikkerhed og garanti for at beskytte dit online privatliv.

4. Det er vigtigt at beskytte dine overordnede dataoverførsler

Det er ikke kun et spørgsmål om at holde dine sendte og modtagne data på WhatsApp kun private for dig og dine kontakter. Slet ikke. Det handler om at holde al din kommunikation sikker og privat uden risiko for, at tredjepart lytter eller overvåger dine online samtaler. Så selvom WhatsApp bruger ende-til-ende-kryptering for at sikre, at deres brugere har den sikkerhed og det privatliv, de har brug for, er det ikke nok, fordi det kun vil beskytte din individuelle kommunikation på denne app.

Med VPN vil du gå ud over det. Den kryptering, der leveres af den private forbindelse, giver dig mulighed for at beskytte alle dine datatransmissioner, ikke kun dine WhatsApp-samtaler. Så du vil beskytte dine samlede data, som du sender og modtager på dine mobile enheder hele tiden.

5. Hackere målretter sig mod denne app

Med mere end en milliard brugere er WhatsApp blevet målrettet af hackere, fordi denne app vil gemme masser af private oplysninger fra deres brugere. For hackere betyder det masser af mulige mål for dem at hacke ind i. Omend der er sikkerhedsforanstaltninger foretaget af denne app for at sikre, at brugere ikke mister adgang til deres WhatsApp-kommunikation, kan hackere muligvis stadig tage et kig på deres samtaler, hvis der ikke er nogen yderligere VPN-forbindelse på plads.

Det er grundene til, at det ikke længere er sikkert at bruge WhatsApp uden VPN, og hvordan man gør det. Pointen er, at VPN er nødvendigt, når du bruger denne instant messaging-app for at tilføje flere lag af kryptering til din online kommunikation, hvilket er vigtigt, hvis du vil holde dine private oplysninger sikre og sikre.