Hvorfor datalækage kan ske, når du bruger VPN, og hvordan du forhindrer det

Hovedfunktionen med en VPN-forbindelse er at hjælpe med at holde din online aktivitet privat, sikker og anonym, samtidig med at du giver dig fuld frihed på Internettet. Den private forbindelse arbejder med at håndtere forskellige mulige trusler fra hackere og andre skrupelløse tredjeparter samt forhindre, at tredjeparter overvåger og sporer din aktivitet. Ikke kun det, VPN kan også hjælpe med at forhindre nogen i at opsnappe din netværkstrafik og stjæle dine private og personlige oplysninger.


Når den private forbindelse fungerer som den skal, er det et kraftfuldt værktøj, som du kan bruge til at holde dig sikker i din online aktivitet. Der er dog visse lejligheder, hvor den private forbindelse ikke giver den beskyttelse, den skal give dig. Dette er, når datalækagerne sker, og dette er det problem, der ofte oplever af brugere, der er nye i VPN-scenen og ikke ved, hvad de skal gøre for at forhindre det. Her er grunden til, at datalækage kan ske, når du bruger VPN, og hvordan du forhindrer det:

1. Din VPN kan muligvis logge din aktivitet

En af de mest almindelige årsager til, at du muligvis lækker dine personlige og private oplysninger, mens du er forbundet til det private netværk, er fordi VPN logger din online aktivitet og indsamler data om dig uden dit samtykke. Blandt forskellige VPN-tjenester, der er tilgængelige på markedet i dag, er det kun få anerkendte og gode tjenesteudbydere, der er ærlige over for dig med hensyn til opbevaring af data. Mange andre tjenesteudbydere er derimod ligeglad med dit privatliv, mens de bruger deres private forbindelse, og faktisk indsamler de dine data og sælger dem til tredjepart.

Sådan forhindres det: Vælg VPN-tjenesten, der har en absolut ingen logningspolitik og er så meget interesseret i deres brugers rettigheder til privatlivets fred.

2. Din private forbindelse kan pludselig falde

Når du bruger en privat forbindelse, maskerer du faktisk din almindelige forbindelse med den private IP-adresse. Denne private IP-adresse bliver derefter den IP-adresse, du viser på de websteder, du besøger. Når du bruger det private netværk, er der meget lille chance for dig at afsløre din ægte IP-adresse, fordi du maskerer den med en anden IP-adresse, du får fra VPN-serveren. Når den private forbindelse pludselig falder, kan det muligvis utilsigtet lække dine IP-adresseoplysninger til de websteder, du besøger, fordi den automatisk skiftes til din almindelige netværksforbindelse.

Sådan forhindres det: Sørg for, at du aktiverer funktionen Automatisk dræbning på dine VPN-indstillinger til at dræbe din netværksforbindelse midlertidigt, når der er et forbindelsesfald i din VPN.

3. Du kan have en fejlpasningskonfiguration

At have en uoverensstemmelseskonfiguration mellem din VPN-service og dit enheds operativsystem kan også skabe en forekomst af datalækage. Hvis din VPN f.eks. Ikke understøtter IPv6-forbindelsen, mens dit operativsystem bruger IPv6-forbindelsen, kan det forårsage et misforhold i konfigurationen, og det kan potentielt lække dine DNS-data. Desuden kan du med DNS-datalækage også afsløre din IP-adresse og andre følsomme oplysninger, hvis du ikke er forsigtig med det.

Sådan forhindres det: Sørg for at installere den officielle VPN-app eller software fra din VPN-tjenesteudbyder, og følg installationsinstruktionen omhyggeligt.

4. Du kan muligvis bruge en dårlig VPN-service

Ikke alle VPN-tjenester, som du kan finde i dag, giver den samme forbindelse og ydeevne af høj kvalitet. I tilfælde af en dårlig VPN-service beskytter den muligvis ikke dit privatliv, men den vil i stedet spionere på din aktivitet. Dette har været tilfældet med forskellige gratis VPN-apps og tjenesteudbydere, som du kan finde på markedet i dag. De begrænser deres private forbindelsesfunktioner og bruger i stedet brugerens online aktivitet som en anden type indtægtsindstillinger for deres virksomhed.

Sådan forhindres det: Brug kun en velrenommeret VPN-service, som du kan stole på, som har en god track record og brugerfeedback.

5. Du kan muligvis bruge en lavniveau-krypteringsprotokol

Den krypteringsprotokol, du bruger, vil også påvirke den beskyttelse af personlige oplysninger, du får fra din private forbindelse. Hvis du for eksempel bruger SOCKS5 i din VPN, skal du vide, at denne type protokol ikke har nogen stærk kryptering tilgængelig. Det tilbyder kun hastighed og god ydelse til din forbindelse. Det er også det samme med PPTP- og L2TP-protokoller, der kun fokuserer på hastigheden af ​​din datatransmission, mens du har en lavniveaukryptering, der er sårbar overfor hackerangreb. Brug af en sådan krypteringsprotokol på lavt niveau kan resultere i datalækager.

Sådan forhindres det: Brug mindst 256-bit kryptering i din VPN, og hold om muligt ved hjælp af OpenVPN-protokollen for en stabil sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger for dit private netværk.

Det er grundene til, at datalækage kan ske, når du bruger VPN, og hvordan du forhindrer det. Husk, at du skal være meget forsigtig med at vælge den private forbindelse, du bruger, især hvis du planlægger at bruge den i lang tid. Du skal vide, hvad du får, og du skal altid tjekke tjenesteudbyderens privatlivspolitik, før du abonnerer på deres service.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map