Hvordan sociale medier påvirker dit online privatliv, og hvordan du kan beskytte det

I dag er der milliarder af mennesker, der har en aktiv konto for sociale medier, hvad enten det er Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest eller lokale sociale medier platforme. Mindst halvdelen af ​​dem får aktiv adgang til deres konto og bogfører noget på deres konto en gang om ugen. Uanset om det er deres egne tanker, deres nuværende forhold, særlige begivenheder, mindeværdige øjeblikke eller andre ting, de poster, hvad de poster på deres sociale medieplatforme vil forblive der for evigt. Ja, selvom de har slettet det.


De sociale medieservere bevarer altid filer eller indlæg, der uploades af deres brugere. Der går ikke tilbage, når dine indlæg kommer online. De kan ikke slettes helt. Ja, de kan blive slettet fra din tidslinje eller feed. Men det vil blive bevaret på serverne i meget lang tid. Dette er grunden til at sociale medier kan være en stor risiko for dit online privatliv. Som en almindelig bruger skal du vide, hvad der er i vente, når du bruger en af ​​de tilgængelige sociale medieplatforme derude. Sådan påvirker sociale medier dit online privatliv, og hvordan du kan beskytte det:

1. Sociale medier overvåger din aktivitet i modsætning til andre tjenester

Hvis du vil vide, hvilken type onlinetjenester der vil indsamle flest data fra sine brugere, er det de sociale medier. Uanset om det er Facebook, Instagram, Google Plus, Twitter eller andre sociale medieplatforme, vil de forsøge at overvåge brugerne så besat, at de ofte kan bryde dit online privatliv. Hvorfor? Det skyldes, at deres forretning drejer sig om folks oplysninger. Faktisk er de mennesker, der bruger deres tjenester, selve produktet.

Sociale medier sælger løfterne om, at brugerne kan oprette forbindelse til enhver i verden ved at oprette en profil der. Derefter opfordrer de brugere til at dele deres indlæg til andre. Dernæst studerer platformen folks adfærd og hvordan de interagerer med hinanden, hvilke typer stillinger der er populære, deres aktuelle humør, deres problemer og så videre. Alle disse data indsamles på deres servere.

Sådan beskytter du dit privatliv: Brug sociale medier så lidt som muligt, og fjern om muligt dit online liv fra det.

2. De er interesseret i at vide alt om dig

Hvorfor vil sociale medieplatforme vide alt om dig? Det er fordi du er produktet. De vil bruge de data, de har indsamlet fra dig, for at få det maksimale overskud, der er muligt for virksomheden. De indsamlede data deles derefter til deres annoncører og tredjepart, der er interesseret i at målrette dig mod deres produktpromotioner eller -annoncer.

Regeringerne kan også lide at arbejde med sociale medier, fordi de ikke behøver at gøre det hårde arbejde for at profilere dig som deres emner.

Sådan beskytter du dit privatliv: Du må kun interagere med mennesker på sociale medier, som du personligt kender, på individuelt grundlag.

3. Regeringen arbejder tæt med platforme på sociale medier

De sociale medieplatforme som Facebook og Twitter vil overholde regeringens regler for dataindsamling og deling. Under alle omstændigheder, når det er nødvendigt, kan regeringen anmode de sociale medietjenester om at dele dataene om sine brugere med henblik på efterforskning eller andre formål. Hvis virksomheden ikke overholder regeringens anmodninger, kan deres forretning muligvis være i fare.

På den anden side, da sociale medier handler direkte med mennesker, bliver det en stor partner for regeringen for at studere om deres borgere og vide alt om dem med meget lidt arbejde. Det kan endda blive regeringens udvidede overvågningssystem for borgerne.

Sådan beskytter du dit privatliv: Må ikke skille sig ud i sociale medier. Prøv at bruge de sociale medier på en ansvarlig måde som en god borger.

4. Dine data fjernes ikke, selvom du har fjernet dem

Dette er hvad der er risikabelt ved sociale medier. Uanset hvilke indlæg eller oplysninger du har angivet på de sociale medieplatforme, kan de ikke slettes, selvom du har fjernet det fra din tidslinje. En af grundene hertil er, at virksomhederne bag disse tjenester har brug for så mange data, der er indsamlet om dets brugere som muligt, og ikke ønsker, at det skal give slip på det. En anden grund er, at når dataene stadig gemmes på deres servere, selvom de er væk fra offentligheden, kan regeringen stadig få adgang til oplysningerne om enhver enkeltperson, selvom de har fjernet deres spor på sociale medier.

I dette tilfælde kan det være virkelig farligt for dit online privatliv, fordi dine oplysninger altid vil være i hænderne på disse virksomheder, selvom du ikke længere ønsker at dele dem med andre.

Sådan beskytter du dit privatliv: Send kun gode ting på sociale medier, hvad enten det handler om dig eller nogen anden. På denne måde vil du ikke fortryde noget, du har sendt.

5. Deres værktøjer er designet til at studere din adfærd

Hver funktion, som de sociale medieplatforme frigiver for offentligheden, er der for at studere deres brugere bedre. Naturligvis vil en lille del af de indsamlede data blive brugt til at forbedre selve tjenesten. Men en masse indsamlede data vil blive brugt til at maksimere deres overskud ved at sælge dine oplysninger til de interesserede tredjeparter. Hvert værktøj, som de har frigivet, hvad enten det er i form af software, webværktøjer, apps eller andre, er designet til at studere din online opførsel. Så pas på det.

Sådan beskytter du dit privatliv: Brug VPN, hver gang du får adgang til sociale medier til at kryptere alle dine datatransmissioner og undgå dem i at indsamle dine personlige data.

Sådan påvirker sociale medier dit online privatliv, og hvordan du kan beskytte det. Fra nu af skal du være mere ansvarlig for at bruge de sociale medieplatforme, mens du prøver dit bedste for at beskytte dit privatliv mens du gør det.