Hvilket er bedre – at vælge mellem indbygget VPN og dedikeret VPN

Når det kommer til virtuelt privat netværk, er der mange valg, som brugerne kan vælge. Der er den gratis VPN, som er bredt tilgængelig for både stationære og mobile enheder. Der er den indbyggede VPN, som ofte er indbygget med anden software eller enhed. Eksemplet på den indbyggede VPN er den VPN, der er tilgængelig i en browser, eller den, der er tilgængelig i en antivirus-software, eller den, der er tilgængelig i en bestemt enhed, såsom Samsung Galaxy S8. Med andre ord, når du får en software, uanset om det er en gratis software eller en betalt software, eller køber en enhed, får du VPN uden at betale noget ekstra. Det er samlet med den software eller enhed.


En anden type VPN er den dedikerede VPN, som er en software, der udelukkende er designet til at etablere den virtuelle private forbindelse. Denne software omtales ofte som premium VPN-tjenesten, da du skal betale et bestemt abonnementsgebyr månedligt eller årligt for at bruge den virtuelle netværkstjeneste. Så hvilken er bedre? Her er nogle vigtige ting, der hjælper dig med at vælge mellem den indbyggede VPN og den dedikerede VPN-service:

1. Køb af softwaren Vs. Betaling af abonnementsgebyr

Den indbyggede VPN er samlet med den software, der er knyttet til den, f.eks. Webbrowser eller antivirus-software. Nogle enheder inkluderer muligvis den indbyggede VPN-service for at forbedre brugerens beskyttelse af personlige oplysninger, såsom den nyeste Samsung Galaxy S8. Når du har købt softwaren eller enheden, behøver du ikke betale nogen ekstra penge for at bruge VPN, så det private netværk kommer som en gratis service.

Den dedikerede VPN er en enkeltstående VPN-service, der tilbyder dig den private netværksforbindelse, som du skal betale månedligt eller årligt. Da den er dedikeret, kan du opdage, at denne service tilbyder forskellige funktioner, der for det meste ikke er tilgængelige i den indbyggede VPN-tjeneste.

2. Tjenesteeksklusivitet

Den indbyggede private forbindelse er den type private netværksforbindelse, der kun kan bruges af brugerne af et bestemt produkt. Hvis du f.eks. Køber et bestemt mærke antivirussoftware, der inkluderer den virtuelle netværkstjeneste, er denne service kun tilgængelig for de brugere, der har licensnøglen til softwaren. De, der ikke bruger softwaren, kan normalt ikke bruge VPN-tjenesten.

Den dedikerede private forbindelse er den private forbindelsestjeneste, der giver enhver mulighed for at bruge tjenesten, så længe de betaler abonnementsgebyret. Der er ikke behov for dem at bruge en bestemt bundtet software eller en bestemt enhed. Selvom nogle dedikerede tjenester muligvis tilbyder en samlet enhed, såsom en router, er det helt valgfrit.

3. Begrænset brug Vs. Ubegrænset brug

Grundlæggende har den indbyggede VPN-service en begrænset anvendelse med visse vilkår, som brugerne skal følge. Hvis du f.eks. Køber en enhed med et indbygget privat netværk, kan det være nødvendigt, at du kun bruger den med den enhed, og du kan muligvis ikke dele den private forbindelse med andre enheder. Det er det samme, når du køber en software med en indbygget VPN. Normalt har du kun tilladelse til at bruge den private forbindelse under visse omstændigheder, såsom at bruge den kun på en enhed ad gangen.

På den anden side giver den dedikerede VPN-service dig mulighed for at bruge den private forbindelse, uanset hvad du ønsker. Du kan installere softwaren på flere enheder, dele den private forbindelse med andre og overføre så meget data, som du har brug for.

4. Standardfunktioner Vs. Avancerede egenskaber

Den indbyggede private forbindelse tilbyder normalt standard- eller basisfunktioner uden ekstra funktioner, der forbedrer brugerens privatliv. Det giver dig mulighed for at omgå enhver internetbegrænsning, skjule din IP-adresse, gennemse anonymt og udføre online bank og shopping sikkert. Men ud over det vil det normalt ikke tilbyde flere yderligere funktioner.

På den anden side tilbyder den dedikerede private forbindelse masser af avancerede funktioner, hvor der regelmæssigt tilføjes flere funktioner. F.eks. Kan det tilbyde krypteringssystemet af militær kvalitet, anti VPN-blokeringssystem, forebyggelse af internethastighedsgashåndtering, ultrahurtig ydelse og så videre. Kort sagt er disse avancerede funktioner normalt ikke tilgængelige i den indbyggede VPN-tjeneste.

5. Tilgængelighed på lang sigt

Med den indbyggede VPN afhænger tilgængeligheden af ​​tjenesten af ​​softwarevirksomheden eller producenten af ​​det medfølgende produkt. Hvis virksomheden ikke længere beslutter at inkludere den private netværksløsning i deres software eller produkt, er det forbi. Brugerne kan ikke bruge den private forbindelse længere. Den private forbindelse er også kun tilgængelig, så længe brugerne bruger den pågældende enhed eller software.

Med den dedikerede VPN er den langsigtede tilgængelighed sikret. Så længe du betaler abonnementsgebyret, kan du bruge tjenesten på ubestemt tid. Selvom et VPN-firma ikke længere leverer den private netværksforbindelse, er der stadig flere hundrede at vælge imellem. Så du vil sandsynligvis se det på lang sigt.

Det er nogle vigtige ting, der hjælper dig med at vælge mellem den indbyggede VPN og den dedikerede VPN-service. Når du har kendt til disse vigtige ting, kan du vælge, hvilken der er bedre for dig. Generelt bør den indbyggede VPN kun betragtes som en gratis service, og det anbefales, at du bruger den dedikerede VPN som din primære private forbindelse.