Hvad er Facebook Onavo VPN, og hvorfor det ikke anbefales til dig

Onavo var et israelsk VPN-selskab, før det blev overtaget af Facebook i 2013. Mens det i løbet af 5 år ser ud til, at Facebook ikke bruger dette firma til deres sociale medieplatform, ser det ud til, at den sociale mediagigant starter i 2018 at implementere Onavo VPN på sin platform. Det kaldes Facebook Protect, og det er måske stadig kun tilgængeligt i visse lande fra i dag. Selvom det siges, at Facebook Protect er designet til at hjælpe med at beskytte brugerens private oplysninger og data, ser det ud til, at det reelle formål med denne VPN-tjeneste ikke er så godt, som det ser ud til at være.


Når brugerne klikker på linket, der siger “Beskyt” på deres Facebook-hjemmeside, vil de blive omdirigeret til app store-siden for Onavo VPN. Det er her brugerne kan installere VPN-tjenesten på deres enhed og begynde at beskytte deres data. Når vi undersøger Onavo VPNs privatlivspolitik, synes den gratis VPN-tjeneste dog ikke helt at beskytte brugerens privatliv. Her er de ting, du har brug for at vide om Facebook Onavo VPN, og hvorfor det ikke anbefales, at du bruger:

1. Ligesom alle andre gratis VPN-tjenester er det en dårlig VPN-service

Når et produkt tilbydes gratis online, betyder det normalt, at brugerne er det rigtige produkt. Hvad Onavo VPN forsøger at gøre, er at den forsøger at mine brugerens data og spore deres online aktivitet i bytte for at give dem den gratis VPN-forbindelse. Dette er grunden til at du ikke har tillid til gratis virtuelle private netværkstjenester, fordi de fleste af dem har den store fangst for brugerne. Når du bruger Facebook Protect-funktionen, skal du huske at forstå, at du bare giver denne sociale medieplatform flere måder at få adgang til dine personlige og private oplysninger og bruge dem til deres egne fordele.

2. Den indsamler dine data og dine personlige oplysninger

Før du downloader eller installerer Facebook Protect VPN på din mobile enhed, skal du læse og forstå om den privatlivspolitik, de har på deres officielle side. Ved at bruge denne private forbindelsestjeneste giver du tjenesteudbyderen tilladelse til at indsamle dine data og oplysninger på din enhed. Så det er ikke rigtig at beskytte dine data. I modsætning til de rigtige VPN-tjenester, der er dedikeret til at beskytte brugerens private oplysninger og holde dem sikre og anonyme online, gør Facebook Onavo VPN det modsatte.

3. Den overvåger og sporer din mobile anvendelse

Facebook bruger deres nye Onavo VPN-funktion til at give dem mulighed for at spionere på deres brugers online opførsel. Selvom det kun kan installeres på deres mobile enheder, er det mere end nok for den sociale medieplatform at samle dataene om din appbrug på din enhed. Privatlivspolitikken sagde specifikt, at denne virtuelle private netværkstjeneste arbejder for at overvåge al din online aktivitet, inklusive de websteder, du besøger, de apps, du bruger, hvor ofte du bruger apps osv..

4. Det fungerer mere som en spyware end en VPN-service

Mange techanalytikere forsøger at advare brugerne om, at Facebook Protect, en ny funktion, der stadig er tilgængelig i udvalgte regioner, muligvis kan føre dig til at installere en spyware, der udgør en gratis VPN-service. Dette skyldes, at ved at installere Onavo VPN på din enhed, fortæller du Facebook grundlæggende at vide om dine hver bevægelse online, og på den måde beskytter det ikke dit privatliv overhovedet. Faktisk fortsætter det med at spionere på dig og indsamle alle dine vigtige data på deres servere. Som et resultat bliver du udsat for hele tiden.

5. Det forråder alt sammen med et virtuelt privat netværk

I den verden, hvor internetbegrænsninger bliver mere almindelige, kommer VPN som frelseren, der hjælper folk med at omgå disse begrænsninger og give deres online frihed tilbage. Det virtuelle private netværk arbejder også på at holde brugerens online aktivitet privat og sikker uden at have nogen intention om at spionere på deres opførsel online. Dette skyldes, at de fleste private netværkstjenester har brugerens privatliv som den højeste prioritet, og de prøver deres bedste for at respektere alle rettigheder til at bruge internettet frit og åbent. Facebook Onavo VPN har ikke de samme visninger som de fleste private netværkstjenester derude, og derfor bør det ikke kaldes en VPN-service i første omgang.

Når det kommer til at vælge den rigtige virtuelle private netværkstjeneste til dig, skal du sørge for, at din valgte private forbindelsestjeneste virkelig kan beskytte dit online privatliv og sikkerhed. Du skal også sikre dig, at din online aktivitet ikke overvåges af selve tjenesteudbyderen såvel som andre tredjeparter. Det anbefales ikke, at du bruger en gratis VPN-tjeneste som Facebook Protect eller Onavo, og i stedet skal du finde den anerkendte tjenesteudbyder, der virkelig hæder dine rettigheder til privatliv som en internetbruger.