Forståelse af IPv6 og DNS-lækker

De fleste mennesker i dag bruger stadig den IP-adresse, der hører til IPv4-teknologien, som er blevet ret gammel, da vi har flere og flere enheder tilsluttet internettet. Dette er grunden til, at IPv6-teknologien introduceres lige nu, omend den lave anvendelsesgrad for denne teknologi gør det meget langsomt at nå mainstream. Din ISP er den, der tildeler IP-adressen på dit netværk, og det er derfor først og fremmest op til din internetudbyder, om de leverer IPv4- eller IPv6-teknologien.


Mens IPv6 er den nyere teknologi, der giver dig mulighed for at tildele flere IP-adresser til flere enheder over internettet, er mange internetudbydere stadig uvillige til at bruge denne teknologi i deres eget internetnetværk af forskellige årsager. På grund af denne langsomme vedtagelse af IPv6-teknologien risikerer du at lække din IP-adresse såvel som din DNS-adresse, når du bruger en VPN-forbindelse. Hvorfor? Her er nogle ting, du skal forstå om IPv6 og DNS lækker:

1. De fleste VPN-tjenester ignorerer IPv6-anmodninger

Så selvom din internetudbyder giver dig den IP-adresse, der er tildelt fra IPv6-puljen, er det ikke altid tilfældet med VPN-tjenesten, du bruger. Der er stadig mange VPN-udbydere, der ignorerer anmodningerne fra Internet Protocol v6, hvilket effektivt betyder, at din IP-adresse, der er tildelt fra IPv6-puljen, ikke kan bruges, når du bruger det private netværk. VPN-tjenesten genkender i stedet dine forespørgsler som IPv4-anmodninger, hvilket betyder, at den kun genkender dine enheder med den IP-adresse, der er tildelt fra IPv4-puljen. Denne type fejlkonfiguration mellem VPN-tjenesten og ISP er det, der normalt forårsager lækage af DNS eller IP-adresse.

2. IPv6-teknologi skal vedtages fuldt ud for at give dig reel beskyttelse af privatlivets fred

Da Internet Protocol v6-teknologien stadig er temmelig ny, og adoptionstakten for denne teknologi endnu ikke når de almindelige brugere, betyder det, at vi i et par år fremover fortsætter med at bruge IPv4-teknologien. I mellemtiden, hvis du virkelig ønsker at gøre IPv6 anvendelig til at beskytte dit privatliv og forhindre enhver type IP-adresse eller DNS-lækage, skal du bruge denne teknologi på alle fronter. Det betyder, at dit operativsystem skal understøtte IPv6, din enhed skal konfigureres til IPv6, din internetudbyder skal have IPv6 aktiveret, og din VPN skal acceptere IPv6-anmodninger. Bortset fra det er du stadig tilbøjelig til at opleve DNS- og IP-lækager fra tid til anden.

3. Når der er en uoverensstemmelse, kan lækagen ske

Lækagen kan ske, når der er et misforhold i konfigurationen mellem din ISP, VPN-udbyderen, operativsystemet og endda individuelle enheder. Når konfigurationen ikke stemmer overens på nogle måder, kan lækagen ske når som helst. Da hver front på dit netværk skal have Internet Protocol v6-teknologi aktiveret, skal du faktisk konfigurere alle de relaterede tjenester til at kunne bruge denne IP-adressepool i stedet for at bruge den gamle IPv4. Kun en total konfiguration på alle fronter kan forhindre lækage af DNS eller IP-adresse.

4. DNS-lækager skete mest på grund af konfigurationsfejl

Igen er det ikke en simpel opgave at konfigurere Internet Protocol v6 til at arbejde for dig. I øjeblikket er det kun techeksperter, der kan gøre det let, og for de fleste brugere er konfiguration af denne nye IP-adresseteknologi stadig uden for rækkevidde. Dette skyldes, at det involverer at ændre dine operativsystemkonfigurationer på nogle måder, hvilket de fleste brugere helt sikkert finder det meget vanskeligt. Ikke alle internetudbydere giver også din anmodning om at aktivere IPv6-teknologien i dit system. Så du skal vælge alle de netværksrelaterede tjenester, du bruger virkelig omhyggeligt.

5. DNS-lækage er ikke så alvorlig som IP-adresselækage

I øjeblikket af en DNS-lækage, som kan ske på grund af en uoverensstemmelse i din konfiguration, afslører du kun lidt information om din placering. Det betyder, at når din DNS bliver lækket, så kan tredjeparter kun se, hvor du stammer fra, og hvilken internetudbyder, du bruger. Men de kan ikke præcisere din placering endnu. Når der imidlertid er en IP-adresselækage, er det her din nuværende placering kan findes af tredjepartene. Så med andre ord, selvom DNS-lækagen kan ske, er skaden på dit privatliv ikke så alvorlig, som når du har en IP-adresselækage.

Det er de ting, du har brug for at forstå om IPv6 og DNS lækker. IPv6 skal være den næste generation af IP-adresseteknologi, som flere og flere mennesker bør bruge. Jo mere de forlader den gamle Internet Protocol v4-teknologi, desto mere kan de beskytte deres privatliv online. Så længe der stadig er fejlkonfiguration mellem den gamle og den nye IP-adresseteknologi, kan lækning af DNS eller IP-adresse lække når som helst, og du skal være opmærksom på denne risiko ved at vælge VPN-tjenesten, der kan beskytte dit privatliv bedst muligt vej.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map