De 5 tip til sikkert at downloade og installere software uden at risikere din online sikkerhed

Når det kommer til online sikkerhed og privatliv, er du nødt til at forstå, at de fleste trusler, der kan medføre enhver fare for din enhed, som regel kommer fra din online browsingaktivitet. Ja, de fleste trusler såsom vira og malware, der kan inficere dit system, kommer som regel fra de programmer, du installerer online. Derfor anbefales det, at du forstår fuldstændigt om de programmer, du er ved at installere, før det forårsager nogen problemer senere. De fleste ondsindede programmer bliver også installeret i dit system uden din viden, og de kommer måske fra forskellige ondsindede websteder online.


For at holde dit online privatliv og sikkerhed i skak, skal du være opmærksom på, hvad du gør online. Dette inkluderer at være opmærksom på de links, du klikker online, de applikationer, du downloader, de websteder, du besøger, sikkerhedsstatusen for hvert websted, du besøger, og så videre. Uden at være opmærksom på din egen online aktivitet kan du muligvis støde på nogle trusler, der er farlige for dit online privatliv uden din viden, hvilket kan medføre rigtig dårlige konsekvenser for dig. Her er de 5 tip til at downloade og installere software uden at risikere din online sikkerhed:

1. Download kun software fra det officielle websted for sælgeren / udgiveren

Der er masser af tredjepartswebsteder, der giver dig softwareinstallatører. Den måde, disse websteder fungerer på, er, at de viser al den tilgængelige software på hver platform fra flere kategorier. De giver dig downloadlinket til applikationsinstallatørerne gennem forskellige spejle. Disse websteder anbefales ikke at bruge, selvom du kan bruge det som en slags genvej til at finde et hvilket som helst program, du har brug for. Dette skyldes, at de fleste af installatørerne er integreret med forskellige typer annoncer, der installerer yderligere programmer til dit system, hvis du ikke følger installationstrinnene nøje. Derfor anbefales det altid, at du downloader den software, du kun har brug for fra det officielle websted for sælgeren eller udgiveren.

2. Slet altid software, der er downloadet til din enhed automatisk

Dette sker ofte, når du besøger ondsindede websteder på Internettet. Disse websteder sender normalt deres ondsindede programmer direkte til din maskine, i det øjeblik du besøger hjemmesiden. Du kan se det på browsers downloadside. Hver gang du besøger sådanne websteder, downloader den softwaren automatisk uden din tilladelse, og programmet er næsten altid en ondsindet type. Du kan ved et uheld støde på disse ondsindede websteder, når du klikker på tilfældige links online, som også giver dig nogle pop-up-annoncer. Når dette sker, skal du altid slette det program, der downloades automatisk til din enhed uden at give det muligheden for at blive installeret på din enhed.

3. Download ikke nogen form for krakkede eller hacket programmer

Du har muligvis brug for et program, der koster dig hundreder af dollars, men i stedet for at betale for softwareprisen, kan du muligvis downloade det ulovligt. Således vil du prøve at finde nogle websteder, der leverer ulovlig download til softwaren sammen med crack eller hack for det for at omgå softwarelicensen. Her er det. Først og fremmest kaldes det piratkopiering, og det er ulovligt. For det andet er et program, der inkluderer enhver type crack eller hack næsten helt sikkert et ondsindet program. Når du kører den, risikerer du din enhed i at installere ondsindede koder i dit system. Til gengæld kan disse koder være meget farlige for din online sikkerhed og privatliv, da det har en tendens til at forstyrre dit system og sende ondsindede kommandoer til det. Så det er bedre for dig at holde dig væk fra en sådan type software.

4. Følg installationstrinnene meget omhyggeligt

Når du downloader en softwareinstallatør, selv fra det officielle websted, skal du ikke bare uden sind klikke på næste, næste og næste. Du skal følge installationstrinnene meget nøje, fordi en dårlig softwareleverandør muligvis integrerer malware eller adware i deres installationsprogram. Hvis du bare uden hensyntagen klikker på næste, næste og næste, betyder det, at du accepterer at installere sådan malware sammen med programmet. Så vær opmærksom på, hvad du laver, når du installerer din applikation. Sørg for at markere enhver mulighed, der giver dig mulighed for at installere yderligere programmer, som du ikke har brug for eller ønsker.

5. Installer ikke yderligere software, der er integreret i softwareinstallationen

Ethvert yderligere program, der bliver installeret sammen med din softwareinstallation, kan sandsynligvis være adware eller andre typer malware. Disse ekstra applikationer kan omfatte tilføjelser, værktøjslinjer eller endda antivirus-software. Hvis det ikke er den vigtigste software, du installerer, skal du slukke installationsindstillingen for den ekstra software. Dette skyldes, at der er mange tilfælde, hvor brugerens sikkerhed og privatliv bliver kompromitteret på grund af installation af disse ukendte programmer sammen med den vigtigste software, de har downloadet til deres enhed.

Dette er de 5 tip til at downloade og installere software uden at risikere din online sikkerhed. Det er altid bedre at undersøge noget, før du beslutter at bruge en bestemt software, fordi der sandsynligvis vil være et anbefalet forslag fra brugerne til en sådan type software. Hvis du installerer en ukendt software, risikerer du din egen online sikkerhed og privatliv, hvis du ikke er omhyggelig med det.