Beskytter du dit privatliv online? 5 spørgsmål, du skal stille om dit online privatliv

Det er en kendsgerning, at mange mennesker ikke virkelig bryder sig om deres online privatliv. De bruger bare deres enheder til det formål, de ønsker, uden at overveje deres egen online sikkerhed overhovedet. De bruger søgemaskinerne, besøger nogle websteder, downloader filer, deler filer, lægger deres billeder på sociale medier og udfører alle andre online-aktiviteter uden at være opmærksom på, at de overvåges af deres regering, internetudbyderen, de websteder, de besøger, selskaberne og endda hackere. Har du det samme problem som mange mennesker?


Hvis du interesserer dig for dit eget privatliv online, er det vigtigt for dig at være mere og mere opmærksom på at beskytte din reelle identitet online. At beskytte dit online privatliv er ikke jobbet for regeringen eller andre tredjeparter. Det er dit eget ansvar. Faktisk er det alles ansvar, omend mange mennesker stadig ikke er opmærksomme på deres ansvar. Så beskytter du dit privatliv online? Her er 5 spørgsmål, du skal stille om dit online privatliv:

1. Brug du altid en sikker netværksforbindelse til at få adgang til internettet?

Hvilken type netværksforbindelse bruger du til at få adgang til internettet? Hvis du ofte får adgang til internettet fra offentlige WiFi-netværk, skal du være opmærksom på, at sikkerheden ved sådanne netværk i bedste fald er tvivlsom. Når du bruger den ikke-krypterede netværksforbindelse til at få adgang til internettet, risikerer du, at din browseaktivitet overvåges af tredjepart. Det betyder, at du vil have nul privatliv, når du surfer på internettet ved hjælp af det ikke-krypterede netværk. På den anden side, hvis du altid er opmærksom på at kun bruge en sikker netværksforbindelse til at få adgang til internettet, er dit privatliv sikkert, og folk kan generelt ikke overvåge din online aktivitet.

2. Holder du dine apps og operativsystem opdateret?

Dine apps og operativsystem er grænserne for din online sikkerhed. At holde dine apps og operativsystemet opdateret sikrer, at du har det system, der er godt beskyttet og sikkert. Hackere kan let trænge ind i dit system, hvis du ikke holder det opdateret med den nyeste patch. Dette skyldes, at disse opdateringer, der udføres af OS og appudviklere, normalt bringer rettelser til forskellige sikkerhedssårbarheder. Når du risikerer din online sikkerhed ved ikke at holde dine apps og operativsystem opdateret, betyder det, at du også risikerer dit privatliv.

3. Beskytter og krypterer du din netværksforbindelse?

Selv hvis du altid bruger din egen sikrede netværksforbindelse til at få adgang til internettet, betyder det ikke, at ingen ikke kan overvåge din browseraktivitet. Ja, hackere eller andre skrupelløse tredjeparter kan have svært ved at trænge ind i din netværksforbindelse og stjæle dine data. Men din browseaktivitet vil sandsynligvis stadig blive overvåget af din internetudbyder og din regering. Så for at sikre, at dit privatliv er fuldstændigt sikkert fra enhver form for online-overvågningssystem, skal du kryptere og beskytte din netværksforbindelse ved hjælp af det virtuelle private netværk eller VPN. Dette vil sikre, at du surfer på internettet anonymt hele tiden.

4. Følger du den bedste praksis for online sikkerhed?

Da mange mennesker stadig er så ligeglade over for deres online sikkerhed, er det ikke underligt, at der stadig er mange tilfælde, hvor sociale mediekonti bliver hacket. Det er simpelthen på grund af de fleste mennesker, der ikke følger den bedste praksis for online sikkerhed. For eksempel er der stadig mange mennesker, der opretter meget enkle adgangskoder til deres konti. Der er også mennesker, der stadig åbner spam-e-mails og følger linkene i disse uønskede e-mail-meddelelser. For at du kan beskytte dit online privatliv skal du følge den bedste sikkerhedspraksis, f.eks. Ved at oprette stærke adgangskoder til dine konti, aktivere tofaktorautentifikation, slette SPAM-e-mails med det samme, være opmærksom på phishing-websteder og så på.

5. Bliv du ved at afsløre dine private oplysninger online?

Hvor mange gange så du dine venner afsløre deres private oplysninger i sociale medier i dag? De er ligeglad med deres eget privatliv, og der er stadig mange mennesker derude, der gør det dagligt. De afslører, hvor de er nu, hvornår de skal på ferie, deres personlige problemer, dele deres private fotos eller oplysninger osv. Dette er en slags vane, der kan lække dit eget privatliv online, selv uden hackere, der prøver at hacke ind på dine enheder. For at beskytte dit eget privatliv online, prøv at undgå at afsløre eller dele dine private oplysninger online, da det ikke er det rette sted for dig at gøre det.

Det er de 5 spørgsmål, du skal stille om dit online privatliv. Så har du gjort nok for at beskytte din egen online sikkerhed og privatliv? Hvis svaret ikke er endnu, skal du begynde at beskytte dit online privatliv lige nu. Det er aldrig for sent for dig at gøre de nødvendige ting for at holde din identitet sikker, mens du surfer på internettet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map