Alt hvad du bør vide om SOCKS5-protokol & proxy

SOCKS5-protokollen er den protokol, der ofte vises i forskellige VPN-tjenester som en ekstra protokol til de almindelige PPTP, L2TP, OpenVPN og andre protokoller. Først og fremmest, hvad du har brug for at vide om SOCKS5 er, at dette er en opgraderet version af Socket Secure-protokollen, som giver det ekstra krypteringssystem såvel som UDP og TCP transmission. På den forrige version af SOCKS, SOCKS4, understøtter den ikke UDP-transmission. Protokollen bruges ofte til ydelsesbaseret datatransmission.


SOCKS5 er meget forskellig fra den almindelige HTTPS-proxy, hvor det giver brugerne mulighed for at bruge alle typer trafik i stedet for kun HTTP-trafikken. Det betyder, at det ikke kun beskæftiger sig med dataoverførslen fra websider, men også dataoverførslen til andre typer trafik, såsom P2P-trafik, e-mail-applikationer og anden applikationsbaseret netværkstrafik. At vide bedre om denne protokol, her er de ting, du skal vide om denne protokol og proxy:

1. Det handler om at levere den bedste ydelse

Det vigtigste højdepunkt i SOCKS5-protokollen er den ydelse, den kan give for brugerne. Det betyder, at sammenlignet med andre typer protokoller, kan denne give en hurtigere dataoverførsel mellem serverne og brugerens enhed. Dette er grunden til, at denne protokol ofte bruges til tung dataoverførsel, såsom at downloade og uploade filer over internettet og mellem forskellige applikationer. Det er en opgradering fra den forrige SOCKS4-protokol, der tillader endnu hurtigere dataoverførsel, da den understøtter UDP-datatransmissionen.

2. Det bruges ofte til Torrent eller P2P fildeling

Da denne protokol er designet til ikke kun at håndtere HTTP-anmodningerne ligesom den almindelige HTTP-proxy, er SOCKS-protokollen siden dens første udvikling blevet brugt til torrenting eller P2P-fildeling. Dette er på grund af forskellige årsager, hvor hovedårsagen er dens stabilitet og pålidelighed ved levering af datapakker fra forskellige typer trafik, inklusive den stormende trafik. De fleste VPN-udbydere, der ikke har SOCKS5-protokollen aktiveret, understøtter normalt ikke P2P-fildeling, fordi denne type onlineaktivitet ikke kan udføres blot med den almindelige HTTP-protokol.

3. SOCKS5 har et krypteringssystem

Denne protokol er bedre end sin forgænger, da den også har et tilføjet krypteringssystem og en ekstra understøttelse af UDP-datatransmission. Et krypteringssystem er nyttigt for at sikre, at kun en bestemt IP-adresse kan få adgang til en bestemt privat server ved hjælp af denne protokol, og det sikrer, at din forbindelse ikke deles eller afbrydes af andre tredjeparter. Den forrige version, SOCKS4, giver ikke den tilføjede kryptering og UDP-support, hvilket gør den mindre sikker end den nyere version.

4. Det understøtter UDP- og TCP-dataoverførsel

TCP-datatransmissionen bruges ofte af forskellige protokoller for at gøre det muligt for dig at få adgang til almindelige websteder ved hjælp af en privat proxyserver. Det betyder, at når du bruger TCP-datatransmission, kan du skjule din rigtige IP-adresse, mens du får fordelene ved at få adgang til de almindelige websteder med en hurtigere ydelse. TCP-datatransmissionen har imidlertid et latenstidsproblem, hvilket gør det umuligt at transmittere data, der kræver minimum latenstid, såsom online spil og videostreaming. Med understøttelse af UDP-datatransmission er SOCKS5 blevet en bedre protokol til håndtering af datatransmission med lav latens, samtidig med at ydeevnen holdes bedst muligt.

5. Det kan bruges som en enkeltstående protokol eller kombineret med VPN

Den gode nyhed om SOCKS5-protokollen er, at du kan bruge den som en enkeltstående protokol og stadig være i stand til at få adgang til internettet anonymt med hurtig dataoverførsel. Du behøver ikke at bruge VPN til at det fungerer, fordi det kan konfigureres ligesom du konfigurerer VPN-forbindelsen. Når det bruges uden VPN, tilbyder SOCKS5 imidlertid mindre sikkerhedsfunktioner, da din download-aktivitet stadig kan overvåges af tredjepart. Så det er altid bedre at kombinere denne protokol med VPN for at sikre, at du får al den nødvendige beskyttelse og privatliv, mens du gennemser eller transmitterer data fra internettet.

Det er de ting, du skal vide om SOCKS5-protokol og proxy. Hoveddelen er, at denne protokol tilbyder hurtigere dataoverførsel end andre protokoller, og det anbefales at blive brugt, hvis du planlægger at udføre nogen torrentende aktivitet. Det er dog bedre at bruge det med VPN for at sikre, at du får det bedste beskyttelsessystem til din netværksforbindelse og være i stand til at forblive anonym online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map