9 Ulemper ved VPN, som du burde vide, før du bruger det

VPN har været kendt som løsningen på forskellige personlige problemer på internettet i dag. Mens regeringen og din internetudbyder muligvis overvåger al din online aktivitet hver eneste dag, og de muligvis begrænser de websteder, du kan besøge online, kan det virtuelle private netværk give den sikkerhedsløsning, der bringer dit online privatliv og frihed tilbage. Med det virtuelle private netværk kan du nemt surfe på internettet uden at skulle bekymre dig om nogen form for overvågning, sporing og begrænsninger, der udføres af regeringen, din internetudbyder eller andre tredjeparter..


Imidlertid er der blandt de mange fordele, som VPN kan give for dit online privatliv, forskellige ulemper, som du skal være opmærksom på, før du bruger nogen VPN-service. Dette gælder især, hvis du er første gang VPN-bruger. Her er de 5 ulemper ved VPN, som du bør vide, før du bruger det:

Brug gjerne ovenstående grafik på din blog eller kommende artikel. Kopier blot koden nedenfor.

1. Brug af VPN kan faktisk være ulovligt i dit land

Der er nogle lande, der ikke tillader deres borgere at bruge nogen form for VPN-tjeneste. Faktisk vil de fleste VPN-tjenester blive blokeret i de lande, der betragter private netværk som ulovlige. Dette er den første ulempe, du har brug for. Hvis du mener, at dit land er på listen over lande, der betragter den private forbindelse som ulovligt, skal du ikke bruge VPN-tjenesten i første omgang. Dette er fordi du muligvis ender med at betale en enorm bøde eller gå i fængsel, når du gør det.

2. Du kan have problemer med ydeevnen, mens du bruger det private netværk

Da den private netværksforbindelse fungerer ved at forbinde dit netværk til en privat server, før du faktisk kan få adgang til det websted, du vil besøge, kan det muligvis skabe et ydelsesproblem i processen. Nogle virtuelle private netværk kan tage længere tid at kontakte de private servere, hvilket kan resultere i længere tid for dig at indlæse det websted, du får adgang til.

Dette er faktisk en almindelig ulempe, som du vil se, når du bruger en gratis VPN-service. Du kan også bemærke, at forbindelseshastigheden ved brug af privat forbindelse muligvis er langsommere end når du bruger den almindelige forbindelse.

3. VPN-tjenesten kan overvåge din aktivitet og bruge dine data

Nogle private netværkstjenester giver dig mulighed for at bruge deres private servere til gengæld for dine data. Selvfølgelig erklærer de muligvis ikke deres intentioner i første omgang. Der har dog været tilfælde, hvor VPN-virksomheder overvåger dataene fra deres brugere for deres egne fordele. Ja, de kan muligvis hjælpe med at omgå dine internetbegrænsninger og skjule din IP-adresse, men de private netværksfirmaer kan muligvis faktisk udføre sporingen i stedet.

Du skal være opmærksom på VPN-tjenesterne, der tilbyder deres private forbindelse gratis eller til en meget lav pris, fordi de muligvis logger din aktivitet.

4. Det kan være svært at konfigurere til forretningsbrugere

For individuelle brugere er VPN muligvis let at konfigurere, da du bare skal downloade dine VPN-apps eller software og installere det på din enhed. For forretningsbrugere er sagen muligvis ikke sådan. For forretningsbrugere er VPN meget mere kompliceret at konfigurere, især hvis du har brug for at konfigurere det private netværk på din forretningsforudsætning.

Det tilføjer mere kompleksitet til din samlede netværksforbindelse, og det vil påvirke hver enhed, du bruger til din virksomhed. Mens mange VPN-virksomheder kan forenkle det for dig, har du muligvis stadig brug for et dedikeret netværksadministrationsteam til at føre tilsyn med det private forbindelsesnetværk på din virksomhed.

5. Det kan tilføje flere omkostninger til din netværksforbindelse

Som standard er det virtuelle private netværk en premium privat forbindelsestjeneste, som du skal betale separat fra din almindelige netværksforbindelse eller ISP. Hvis du vil bruge en VPN-router, skal du også købe en ekstra routerhardware for at kunne bruges sammen med din VPN-forbindelse. Således kommer det måske ikke gratis til dig. Sikker på, der er mange gratis private forbindelser, som du kan bruge, men de er generelt ikke pålidelige, og de har masser af begrænsninger. Så en anden ulempe ved privat forbindelse er, at det kan være meget dyrt for dig på lang sigt.

6. Det kan bremse din internethastighed

Når du tilføjer en VPN-forbindelse, tilføjer du et lag med privatliv gennem VPN-serveren. I stedet for direkte adgang til et websted har du adgang til det via din VPN-udbyder. Selvom dette giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse og kryptere dine data, betyder det også, at data skal rejse mere og med ekstra kompleksitet.

Hvis VPN-udbydere, du bruger, ikke er magtfulde nok, kan dit internet gå meget langsomt. Dette påvirker primært, når du har brug for et højhastighedsinternet til streaming eller downloading osv. Men det er ikke altid tilfældet. Tidligere har vi gennemgået mange VPN-udbydere for deres hastighed, og ofte er hastighedsreduktion minimal i nogle tilfælde. NordVPN, for eksempel, gav os hastighed med minimal reduktion. Vi var i stand til at få næsten 95% af den oprindelige hastighed. Ikke bare dem, mange andre udbydere er optimerede til ikke at bremse dit internet.

7. Brug af det kan ikke garantere 100% anonymitet

Der er forskellige måder, du stadig kan afsløre din identitet, selvom du bruger en VPN. Hvad hvis du gennemser et websted ved hjælp af en VPN-forbindelse og pludselig indså, at din VPN-klient pludselig er frakoblet? Eller lækker din DNS? Endnu værst accepterer den udbyder, du bruger, at give din regering nogle kritiske oplysninger om dig selv?

Selvom tjenesteudbydere i dag tilbyder mange funktioner såsom Double VPN eller Kill Switch for at gøre din forbindelse så meget privat og sikker som muligt. Der er stadig mange måder, hvor data kan lækkes gennem hardware, software eller på nogen anden måde.

8. Ikke muligt at omgå alle begrænsninger

En primær grund til, at folk bruger VPN, er at fjerne blokering af bestemte websteder eller indhold (med andre ord omgå begrænsninger.) Selvom det er relativt let at fjerne blokering af de fleste websteder eller indhold, kan nogle indhold stadig være vanskelige at få adgang til. Netflix er for eksempel tilgængeligt overalt, men virksomheden tillader kun adgang til nogle film eller tv-shows til bestemte lande.

Da de har forskellige aftaler med indholdsproducenter, har de ikke lovligt lov til at vise specifikt indhold i en bestemt region. Og for det meste er de gode til at håndhæve dette. Mange VPN-udbydere kan IKKE omgå denne begrænsning. Det samme er tilfældet med mange andre websteder eller indhold.

9. Problemer med platformkompatibilitet, hvis du bruger en mindre populær platform

Hvis du bruger et operativsystem, der bruges af millioner af brugere over hele verden, har du det godt. Hvis du bruger et mindre populært operativsystem, forældet operativsystem eller inkompatibel hardware, er der muligvis ikke mange måder at bruge eller konfigurere VPN på din enhed. De fleste VPN’er er tilgængelige for fire mest populære operativsystemer, ligesom Windows, macOS, Android og iOS. Hvis du bruger noget andet, er chancerne derimod; kan du have problemer med at konfigurere tjenesten og endda få support fra virksomheden. Dette gælder ikke kun for VPN’er, men for enhver software. Flere VPN-udbydere tilbyder måder at konfigurere din router til at beskytte hele dit internetnetværk også, hvilket kan fungere som en løsning på dette problem.

Det er ulemperne ved en VPN, som du bør vide, før du bruger den. Hvis du planlægger at bruge en VPN-service, skal du sikre dig, at du bruger hæderlige.

De velrenommerede tjenesteudbydere giver dig ikke disse ulemper, eller i det mindste kan de minimere sådanne ulemper for dig. Hvis du virkelig interesserer dig for dit online privatliv og sikkerhed, er VPN det bedste værktøj, du kan bruge til at beskytte dit online privatliv og sikkerhed.