5 tip til brug af en VPN-forbindelse som rejsende i Kina

At rejse til Kina lyder måske ganske foruroligende for nogle mennesker. Dette skyldes, at der har været nyheder, der siger, at den kinesiske regering ikke tillader folk at bruge det virtuelle private netværk i Kina. Så hvad er der med det? Hvis nyheden er sand, kan du muligvis ikke bruge nogen af ​​dine populære websteder, mens du er i Kina, og det betyder, at din rejse muligvis kan være kedelig. Da der ikke er almindelige sociale medieplatforme i dette land, kan du ikke uploade dine fotos eller videoer, mens du er der. Men er det sandt?


Sandheden er, at det til dels er sandt. Ja, den kinesiske regering forbyder muligvis de fleste virtuelle private netværkstjenester i Kina, men kun for dem, der sælger det. Brugen af ​​VPN er stadig mulig for de enkelte kinesiske borgere, og for virksomheder, der ønsker at bruge en VPN-service, skal de først registrere den til regeringen. Dette gælder især for rejsende, da regeringen normalt ikke anvender VPN-forbuddet for rejsende, hvilket betyder, at du altid kan bruge VPN-forbindelsen, mens du er i dette land. Der er dog stadig nogle ting, som du har brug for at vide. Her er 5 tip til at bruge en VPN-forbindelse som rejsende i Kina:

1. Brug kun VPN, der kan bruges i Kina

Når brugen af ​​VPN generelt forbydes i Kina, er der mange proxy-tjenester, der er baseret i Kina, der påvirkes eller lukkes af regeringen. Den kinesiske regering tillader heller ikke Apple eller Google at vise VPN-apps i deres app store, hvilket gør det ganske vanskeligt for dig at downloade og installere en VPN-app, når du er i Kina. Imidlertid er det stadig muligt at bruge virtuelle private netværkstjenester, der er baseret i andre lande end Kina, men selv da er den kinesiske regering en slags begrænsning af deres brug i landet. Så det er vigtigt for dig at kun bruge VPN, der garanteres at arbejde i dette land. Foretag en vis undersøgelse, og vælg en premium VPN, der fortæller dig, at den kan bruges til at omgå den kinesiske Great Firewall.

2. Installer din VPN, før du rejser til Kina

Installation af den virtuelle private netværkssoftware eller -app skal ske, når du stadig er i dit hjemland, eller før du faktisk landede i Kina. Dette skyldes, at det vil være vanskeligt at downloade og installere VPN-apps eller software inden for landet. Så det er vigtigt at have dit virtuelle private netværk installeret, før du starter. Sørg for, at programmerne fungerer korrekt på hver af dine enheder, og sørg for, at dit abonnement stadig er aktiv under din rejse i Kina. Igen, hvis dit abonnement ikke er aktiv under din rejse, og du skal fornye abonnementet på det tidspunkt, ville det være ganske vanskeligt at gøre det, medmindre du aktiverer den automatiske fornyelsesindstilling.

3. Den store firewall forbedres konstant

Husk, at den kinesiske regering beskytter deres ”internetlande” med firewall kaldet Great Firewall. De almindelige kinesiske borgere kan kun få adgang til de websteder, der er godkendt i landet, og de kan generelt ikke få adgang til de websteder, der er uden for denne firewall. Desværre klassificeres de fleste af VPN-websteder og proxy-tjenester som websteder, der er blokeret af firewall, og listen over blokerede websteder øges fortsat, da Great Firewall konstant forbedres. Det betyder, at flere og flere proxy-tjenester blokeres, og en stor mængde af dem vil være begrænset i deres brug. Så vælg din VPN-tjeneste omhyggeligt.

4. Vælg den bedste performance-server

Når du er i Kina, og du kan oprette forbindelse til internettet ved hjælp af VPN-tjenesten, skal du sørge for at vælge den server, der har den bedste ydelse. Hvis dit virtuelle private netværk har den funktion, der giver dig mulighed for automatisk at vælge den server, der har den bedste ydelse, skal du sørge for at tænde for denne mulighed. Dette skyldes, at mange VPN-tjenester, der stadig arbejder i Kina, kan blive bremset af ISP’en for at begrænse din forbindelse til “omverdenen”. Hvis du kan, anbefales det altid at bruge den amerikanske server, da det giver dig den bedste oplevelse med adgang til forskellige blokerede websteder.

5. Vælg VPN, der ikke tillader ISP-throttling eller langsomhed

Et yderligere tip til at vælge den bedste proxy-tjeneste, når du rejser i Kina, er, at du skal vælge VPN-tjenesten, der ikke tillader nogen form for ISP-throttling eller -afmatning. Når du vælger denne type VPN, vil du kunne nyde den private forbindelse på fuld hastighed. Husk dog, at antallet af VPN-tjenester, der tilbyder denne funktion, stadig er lille. Så sørg for, at du lærer om funktionerne i din valgte VPN-service, før du ankommer til din destination.

Det er de 5 tip til at bruge en VPN-forbindelse som rejsende i Kina. At rejse i Kina kan være meget sjovt, da der er masser af fantastiske steder, som du kan besøge i landet. Uanset om du skal til dette land for at studere, arbejde eller bare nyde en ferieferie, er det altid nødvendigt for dig at bruge en VPN-forbindelse, så du kan dele din oplevelse i dette land med dine venner derhjemme.