5 risici ved at bruge gratis Android-VPN-apps til Android, og hvordan man undgår dem

Der er hundreder af gratis VPN-apps, der er tilgængelige til Android, og du kan let finde dem i Play Store. Ud af disse hundreder af apps er det imidlertid kendt, at en stor procentdel af dem har sikkerhedsproblemer, hvilket kan medføre en stor risiko for brugerens sikkerhed. Bemærk, at dette problem opstår, selvom apps er blevet verificeret af Play Protect, som er Googles proprietære metode til at scanne ondsindede apps i Play Store. Så som en almindelig bruger skal du være opmærksom på, at ikke alle disse gratis VPN-apps er sikre for dig at bruge.


Der er også visse risici, som sikkerhedseksperter kender angående brugen af ​​gratis Android-VPN-apps til Android. Så brugerne skal være opmærksomme på de risici, der er forbundet med brugen af ​​disse apps, især hvis de planlægger at bruge disse apps på lang sigt. Igen, da en stor procentdel af disse apps har vist sig at have sikkerhedsproblemer, der kan risikere dine data, anbefales det, at du fortsætter med forsigtighed, før du installerer en af ​​disse gratis VPN-apps til din Android-enhed. Her er 5 risici ved at bruge gratis gratis VPN-apps til Android, og hvordan man undgår dem:

1. Din VPN-udbyder kan sælge dine data til annoncørerne

Som det er tilfældet med mange gratis VPN-tjenesteudbydere, tjener de penge på de annoncører, der viser deres annoncer på din mobile enhed. Mange af Play Store-apps integreres naturligvis med Googles eget annoncenetværk. Men der er stadig nogle appudviklere, der ønsker at tjene mere end blot fra Google-annoncering. Til dette formål registrerer de deres brugers online opførsel og sælger dataene til annoncørerne i håb om, at de kan tjene flere penge på deres apps. Desværre er der en masse gratis VPN-udbydere, der følger denne praksis. Så der er en stor chance for, at din tjenesteudbyder sælger dine data til tredjepart-annoncører.

Sådan undgås: Prøv at bruge de gratis VPN-apps, der har gennemsigtighed i deres politik til beskyttelse af personlige oplysninger, hvad de vil gøre med brugerens data, de indsamler.

2. Din private browsing-session kan overvåges

Når du aktiverer VPN på din mobile enhed, betyder det, at du bruger et privat netværk til at få adgang til internettet fra din enhed. Normalt, når du bruger et godt privat netværk, vil der ikke være nogen overvågningsproces for din online aktivitet. VPN-forbindelsen skal beskytte din browseaktivitet mod enhver form for overvågning fra tredjepart. Ved mange gratis VPN-apps viser det sig imidlertid, at tjenesteudbydere muligvis overvåger din browseaktivitet, mens du bruger deres app. Så på dette tidspunkt er VPN-forbindelsen ikke fri fra tredjepartsovervågning.

Sådan undgås: Igen, se på appens privatlivspolitik, før du installerer. Find ud af, om de overvåger dine data eller ej, til hvilket som helst formål. De siger måske, at de muligvis er nødt til at overvåge din browsersession med det formål at forbedre brugeroplevelsen, hvilket i dette tilfælde bør du undgå at bruge denne app.

3. Den gratis VPN-app kan muligvis installere spyware på din mobile enhed

I henhold til den undersøgelse, der er foretaget af sikkerhedseksperter for nylig, kan selv de apps, der har bestået Play Protect-scanning, stadig indeholde en slags ondsindet kildekode, der ikke er opdaget. Denne kildekode kan kun registreres af tredjeparts virusscanningsapps, da denne kode ofte er skjult dybt inde i appens kildekode. Formålet med den ondsindede kode er normalt at overvåge din online aktivitet samt installere spyware på din mobile enhed. Dine data vil igen blive sendt til tredjepartsservere, og de kan bruges til dårlige formål.

Sådan undgås: Først og fremmest skal du aldrig installere en VPN-app, der ikke er officielt tilgængelig i Play Store. Hvis du for eksempel installerer en VPN-app i form af APK-fil, er der en stor chance for, at det er en ondsindet app. For det andet skal du altid installere en god antivirussoftware på din enhed, som vil udføre automatisk scanning for alle dine installerede apps.

4. Den private forbindelse kan ikke være privat

Din private forbindelse skal være privat, men ved mange lejligheder er der tilfælde af IP-adresselækage, som brugerne oplever, når de bruger gratis VPN-apps på deres mobile enheder. IP-adresselækage eller DNS-lækage er meget almindelig i gratis private netværk, da den ikke har en stærk kryptering for at sikre din internetforbindelse. Som et resultat kan din formodede private forbindelse muligvis slet ikke være privat. Så pas på denne slags problemer.

Sådan undgås: Kontroller altid din IP-adresse, når du bruger en privat forbindelse, da der er en stor chance for, at VPN-forbindelsen ikke helt maskerer din IP-adresse.

5. Dit private netværk kan være sårbart overfor hackerangreb

Dette er den største risiko for alle. Når du bruger en gratis privat netværksforbindelse på din mobile enhed, skal du vide, at du risikerer hackerangreb. Dette skyldes, at en gratis mobil VPN normalt har et meget svagt krypteringssystem, som er meget sårbart overfor hackerangreb. Dette er også i nogle tilfælde årsagen til, at folks private fotos lækkes til offentligheden på grund af brug af en privat sikkerhed med lav sikkerhed.

Sådan undgås: Brug kun en gratis VPN-app fra en velrenommeret VPN-tjenesteudbyder, eller bedst af alt, start med at bruge en premium VPN-tjeneste i stedet. På denne måde er sikkerhedsbeskyttelsen mere garanteret for dig.

Dette er 5 risici ved at bruge gratis Android-VPN-apps til Android, og hvordan man undgår dem. Det er altid en god ide at kontrollere den app, du vil installere på din mobile enhed for at forhindre ethvert sikkerhedsproblem i fremtiden. Vælg ikke bare en app baseret på ratings eller popularitet i Play Store. Du skal sikre dig, at den gratis VPN-app er helt sikker for dig at bruge.