5 grunde til, at en engangs-e-mail-konto kan beskytte dit privatliv online

De fleste mennesker er måske ikke bekendt med det, der kaldes engangs-e-mail-konto. Denne type e-mail-konto findes imidlertid, og den giver muligvis langt bedre privatliv, hvis du ved, hvordan du bruger den. Sammenlignet med den almindelige e-mail-konto er den disponible e-mail-konto den type e-mail-adresse, der kun kan bruges én gang, og du kan smide den væk efter brug. Så det er en slags midlertidig e-mail-adresse, som du kan bruge, hvis du vil sende en privat besked til andre mennesker uden at skulle udsætte dine personlige oplysninger.


I din online aktivitet vil der være mange lejligheder, hvor du er forpligtet til at give dine e-mail-oplysninger væk til en tredjepart til forskellige formål. Det kan være med det formål at downloade en software, abonnere på et nyhedsbrev, føre en samtale med en fremmed, købe og sælge og så videre. I sådanne tilfælde behøver du ikke virkelig at give din primære e-mail-adresse væk, især hvis du kun har brug for at kommunikere med sådanne tredjeparter en gang. En engangs-e-mail-adresse er mere passende i sådanne situationer. Der er desuden gyldige grunde til, at du skal begynde at bruge denne type e-mail-konto, hvis du er så interesseret i dit online privatliv. Her er 5 grunde til, at en engangs-e-mail-konto kan beskytte dit privatliv online:

1. Beskyt dine identitetsoplysninger online

Først og fremmest, når du bruger en engangs-e-mail-konto, kan du nemt og bekvemt skjule din identitet online. Hvis du ikke ønsker, at andre skal vide noget om dig, kan du bruge denne type konto, fordi du kan beskytte din identitet og gøre din samtale privat. Dette er nyttigt, især hvis du har at gøre med virksomheder, der beder om din e-mail-adresse til markedsføringsformål. I dette tilfælde kan du bruge engangsadressen og undgå markedsføringsmeddelelser, der måtte blive sendt til din adresse senere. Det er også fordelagtigt, når du bruger denne adresse til at kommunikere med fremmede online.

2. Undgå at håndtere spam-beskeder

Spam-beskeder kan være frustrerende at håndtere, fordi disse meddelelser fortsætter med at udfylde din indbakke med skrammel og ofte farlige links. For at undgå at få spam-beskeder, skal du stoppe med at dele din primære e-mail-adresse med andre tredjeparter, især dem, du ikke kender godt. Hvis du let giver dine beskeder til andre tredjeparter, især til personer eller virksomheder, som du ikke kender, kan disse tredjeparter muligvis sælge din adresse til andre tredjeparter, så de kan inkludere dig på deres spam-liste. Med en engangsadresse er det muligt at undgå spam-beskeder helt.

3. Den logger ikke din IP-adresse

Næsten alle engangsudbydere med engangskonto giver dig mulighed for at gemme midlertidige meddelelser uden at logge din IP-adresse. Husk, at din IP-adresse indeholder meget følsomme oplysninger om din placering og din enhed. Hvis du lader nogen vide din IP-adresse, giver du potentielt dine personlige oplysninger til dem gratis. Med en engangskonto, der ikke logger din IP-adresse, behøver du ikke at bekymre dig om, at nogen kender din IP-adresse online. Det er også bedre, hvis du bruger denne type midlertidige konto med VPN aktiv for at gøre den endnu mere privat for dig.

4. Alle meddelelser slettes efter en bestemt periode

Formålet med engangsindbakken er at gøre det muligt for dig at bruge den inden for en bestemt tidsramme, før du smider den væk. Alle meddelelser, der kommer til din midlertidige konto, slettes i en bestemt periode, normalt om en uge. Dette kaldes en midlertidig e-mail-konto. På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om, at nogen tredjepart prøver at scanne din indbakke efter de meddelelser eller samtaler, du har gjort i fortiden. Det er designet til at blive brugt til din private kommunikation.

5. Undgå, at ethvert websted sælger dine personlige oplysninger

I dag er der masser af websteder, der prøver at få flere penge fra deres kunder eller besøgende ved at sælge deres personlige oplysninger. Det betyder, at enhver information, du giver til sådanne websteder, vil blive brugt som en vare for disse websteder til at tjene flere penge. Når du giver dem din primære e-mail-adresse sammen med dine personlige oplysninger, og webstedet beslutter at sælge dine e-mail-adresseoplysninger til andre tredjeparter, vil det være til ulempe for dig. Ved at bruge en engangskonto kan dette mulige brud på privatlivets fred forhindres, før det sker.

Dette er grundene til, at en engangs-e-mail-konto kan beskytte dit privatliv online. Beskyttelse af dit online privatliv kan gøres på forskellige måder. Den første anbefalede metode er ved hjælp af et virtuelt privat netværk. Den anden anbefalede metode er at begynde at bruge denne type midlertidig e-mail-konto for at holde din online kommunikation privat og sikker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map