5 Forskelle mellem brug af VPN og brug af inkognito eller privat browsertilstand

Nogle mennesker tror, ​​at de ikke behøver at bruge noget virtuelt privat netværk, hvis pointen er at få privatliv i deres browsersession. Der er en funktion, der tilbydes i hver browser, der giver dem mulighed for at skjule deres browseaktivitet på deres desktop eller mobile enheder. Denne funktion kaldes inkognito eller privat browsing-funktion. Når du bruger denne funktion, vil du være i stand til at gennemse privat uden at efterlade nogen historie i din browser. Men er det nok at bevare dit privatliv under din browseraktivitet?


Svaret kan overraske dig. Hvis du mener, at brug af inkognitotilstand er det samme som at bruge en VPN, og hvis du mener, at det giver tilstrækkeligt privatliv til din browseaktivitet, tager du fejl. VPN tilbyder langt mere sikkerheds- og privatlivsfunktioner, når du sammenligner det med inkognitotilstand eller privat browsing. Faktisk tilbyder inkognitotilstand i din browser kun en brøkdel af de funktioner, som det private netværk kan tilbyde dig. Her er 5 forskelle mellem at bruge VPN og bruge inkognito eller privat browsing-tilstand:

1. Omfanget af privatlivets funktioner

Mens både VPN og inkognito-tilstand tilbyder privatlivsfunktioner for deres brugere, er omfanget af privatlivsfunktionerne forskellige for hver enkelt af dem. Det private netværk tilbyder privatlivsfunktioner for brugerne i hver browsersession, som de har. Når de opretter forbindelse til det virtuelle private netværk, er selve forbindelsen krypteret, så ingen tredjepart kan overvåge deres browseaktivitet. Dette inkluderer regeringen, virksomheder, hackere og internetudbyder. Inkognitotilstanden på den anden side tilbyder kun privatliv for brugerne, når de bruger den private browsingtilstand, og det kan kun skjule brugernes browseaktivitet. Det krypterer ikke brugerens forbindelse, og regeringen eller ISP kan stadig spore deres browseraktivitet.

2. System-dækkende privatlivets fred Privatliv kun for den lokale browser

Med en VPN kan brugerne nyde sikkerheden og privatlivets fred i deres online aktivitet overalt, hvilket betyder, at hele enheden er krypteret, ikke kun browseren. Uanset hvilken datatransmission, som brugerne vil udføre ved hjælp af deres enhed, vil det blive skjult for tredjepartene. Dette adskiller sig fra den private browsertilstand, som kun tilbyder online-privatlivets fred på den pågældende browser og på den pågældende browsersession. Det skjuler for det meste kun din browserhistorik, og du krypterer ikke nogen dataoverførsel, som du udfører under inkognitotilstand. Privatlivets fred her betyder kun, at browserhistorikken i den private browsertilstand ikke kan hentes af nogen, der bruger den samme browser på den samme enhed som du.

3. Hvem kan se dine data

Den private netværksforbindelse giver dig mulighed for at skjule din datatransmission, så længe du aktiverer din private forbindelse under din browseraktivitet. Ingen kan således se dine data, da de bliver krypteret under transmissionen. Regeringen, ISP eller hackere kan ikke se, hvilken type data du sender, hvilken adgangskode, du skriver, og hvilke websteder, du besøger. På den anden side skjuler inkognitotilstand kun dine browserdata fra alle, der bruger den samme computer som dig. Det skjuler ikke dine data for regeringen eller ISP. Selv hvis hackere forsøger at bryde din datatransmission, kan de gøre det, da din forbindelse ikke er krypteret.

4. Den vigtigste funktion af VPN Vs. Privat browsing

En VPN’s vigtigste funktion er at give deres brugere den samlede internetfrihed, samtidig med at de opretholder deres sikkerhed og privatliv under deres browseaktivitet. Med andre ord med VPN er du fri til at besøge alle websteder, mens du forbliver anonym under din browsing, selvom webstederne er blokeret af regeringen i dit land. På den anden side har den private browsertilstand hovedfunktionen til at skjule dine browserdata i den bestemte browsingsession fra andre mennesker, der bruger den samme enhed som din, men det kan ikke bruges til at omgå regeringsbegrænsningerne for din browsing. Således kan du ikke besøge nogen blokerede websteder ved hjælp af inkognitotilstand.

5. Privat forbindelse Vs. Regelmæssig forbindelse

VPN-tjenesten vil beskytte dit online privatliv og sikkerhed på forbindelsesniveau, hvilket betyder, at den krypterer din almindelige internetforbindelse med deres private servere. Med denne funktion surfer du på internettet, som om du får adgang til webstederne fra en anden placering baseret på den server, du bruger. Hver gang du aktiverer denne private forbindelse, og uanset hvilken online aktivitet du udfører på din enhed vil blive beskyttet fuldstændigt. På den anden side bruger inkognitotilstand din almindelige forbindelse uden at kryptere forbindelsen, da privatlivsfunktionen kun anvendes på browserniveau. Uanset hvilken online-aktivitet, du udfører uden for inkognitotilstand, er således ikke beskyttet.

Nogle effektive og nyttige VPN-tjenester

Der er dog mange tilgængelige løsninger til beskyttelse af privatlivets fred, og VPN gør det rigtigt på en måde ved at skjule dine browserspatters. Vi har gennemgået mange produkter på dette websted, men nedenfor er der få, der skiller sig tydeligt ud blandt publikum.

ProduktTilPriser fraInternet sideLæs mere

Mest responsiv support$ 2,99 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

Generelt bedst$ 6.67 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

For bedst sikkerhed$ 4,65 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

For højeste privatliv€ 8,95 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

Bedste server netværk$ 2,88 / månedBesøg webstedetLæs anmeldelse

I orden, for at konkludere, at dette er de 5 forskelle mellem at bruge VPN og bruge inkognito eller privat browsing-tilstand. Så den private netværksforbindelse tilbyder en masse funktioner sammenlignet med den private browsertilstand, og det er derfor, du skal overveje at bruge en VPN for at forbedre sikkerheden og privatlivets fred for din online aktivitet. Hvis du vil have en total internetfrihed, er det den rette vej at bruge en privat netværksforbindelse.