5 Fordele ved at bruge en statisk IP-adresse i din VPN-forbindelse

Der er to typer IP-adresse, som du kan bruge i din netværksforbindelse. Den første er den statiske IP, og den anden er den dynamiske IP. Dette er også det samme, når du bruger en VPN-forbindelse. Det tilbyder både statisk og dynamisk IP. Den statiske IP er den IP-adresse, der tildeles dig konstant, og du bruger den samme IP-adresse, uanset hvor mange gange du opdaterer forbindelsen. På den anden side er den dynamiske IP den IP-adresse, der fortsætter med at ændre sig, hver gang du opdaterer din private forbindelse.


Der er fordele og ulemper ved både statisk og dynamisk IP-adresse. I privat forbindelse er det imidlertid bedre at bruge en statisk IP-adresse, fordi den kan give dig masser af fordele, som den dynamiske eller delte IP ikke kan give dig. Der er nogle VPN-tjenester, der giver dig mulighed for at bruge den statiske IP-adresse til en ekstra pris pr. Måned eller år. Her er 5 fordele ved at bruge en statisk IP-adresse i din VPN-forbindelse:

1. Det er ikke sortlistet af forskellige onlinetjenester

De fleste af de dynamiske eller delte IP-adresser, der bruges i forskellige VPN-servere, er blevet brugt af forskellige typer mennesker. Nogle brugere af disse VPN-tjenester bruger muligvis deres private forbindelse til legitime online-aktiviteter, mens andre kan bruge den til ulovlige aktiviteter. Da der er mange mennesker, der bruger den samme IP på samme tid, ved du ikke, hvilke der bruger den for godt, og hvilke der bruger den for dårligt. Som et resultat bliver mange af disse delte IP-adresser sortlistet af forskellige onlinetjenester, hvilket forhindrer dig i at få adgang til deres indhold. Med den statiske IP-adresse forekommer dette problem ikke, fordi du er den eneste, der bruger IP-adressen.

2. Det betragtes som en legitim IP-adresse til geobegrænsede tjenester

Mange onlinetjenester derude vil nægte at behandle dine anmodninger, hvis du bruger en sortlistet IP-adresse, fordi den kan udgøre en trussel mod deres onlinetjenester. Dette skyldes, at mange af disse delte adresser bruges til at starte DDoS-angreb på disse tjenester samt til at sende forskellige typer trusler for at forstyrre tjenesterne. Dette er grunden til at mange onlinetjenester kun handler med brugere, der har en statisk IP, da de betragter dem som legitime og pålidelige. Den statiske IP-adresse, du får, vil være ren fra ethvert dårligt omdømme, fordi den tildeles dig fersk af VPN-tjenesteudbyderen.

3. Du ved nøjagtigt, hvordan denne IP-adresse bruges

Når du bruger en statisk IP-adresse, ved du nøjagtigt, hvordan du bruger den, fordi du er den eneste bruger, der er tildelt den. Hvis det nogensinde bliver sortlistet af nogle tjenester, er det bestemt fordi du bruger det til dårlige formål. Ved at bruge en dedikeret IP kan du styre og administrere din private forbindelse endnu bedre, fordi du betjener den selv, og du deler den med ingen andre. Dette er i modsætning til at bruge en delt IP-adresse, hvor du ikke har kontrol over dens brug.

4. Det kan bruges til at omgå enhver censur eller begrænsning

Der er mange tilfælde, hvor brugere ikke kan omgå en bestemt censur i deres lande, skønt de bruger en privat forbindelse til at få adgang til de censurerede websteder. Normalt skyldes dette, at deres IP-adresse er forbudt fra tjenesten, hvilket forhindrer dem i at få adgang til indholdet der. Uanset om du bruger en privat forbindelse, har du ikke adgang til begrænset eller censureret indhold, hvis din private IP-adresse er forbudt. Derfor foretrækkes en dedikeret IP, fordi den er ren fra enhver form for forbud eller sortlistning, hvilket gør det muligt for dig at få adgang til alle censurerede eller begrænsede websteder.

5. Du kan bruge det til forskellige sikre online-aktiviteter uden nogen risiko

Med en dedikeret IP har du den permanente IP-adresse til din forbindelse, hvilket gør det muligt for dig at udføre forskellige online-aktiviteter, der kræver en højere sikkerhedsbeskyttelse. Da du vil blive betragtet som en legitim og pålidelig bruger, der hører til dit destinationsland (afhængigt af den serverplacering, du vælger), har du ikke noget problem med at få adgang til forskellige sikkerhedstunge websteder, såsom bank- og shoppingwebsteder, der bruger denne IP adresse. Der er ingen risiko for, at din IP-adresse blokeres af webstederne eller andre sikkerhedsrisici, der normalt er forbundet med den delte IP.

Det er fordelene ved at bruge en statisk IP-adresse i din VPN-forbindelse. Selvom det muligvis kræver en ekstra investering fra din side, vil brug af den statiske IP-adresse give dig mere komfort, privatliv og sikkerhed, mens du surfer på internettet ved hjælp af din private forbindelse.