5 enkle trin til at beskytte dit online privatliv i sociale medier-platforme

Hvorfor elsker hackere at blande sig med konti på sociale medier? Det er fordi det er stedet, hvor folk elsker at tale og afslører masser af oplysninger om sig selv. Sociale medieplatforme bruges også til at oprette forbindelse til forskellige andre konti, herunder økonomiske relaterede konti, som skulle være meget private. Hackere elsker at stjæle disse konti, fordi de får en masse fordele ved kun en enkelt cyberkriminalitet. Når de først har stjålet en konto, kan de kontrollere den på den måde, de ønsker, og de kan også finde masser af personlige oplysninger om brugeren.


Når forekomsten af ​​cyberforbrydelser bliver udbredt i sociale medier, bliver det bare vigtigere for dig at beskytte dit online privatliv, når du bruger disse platforme. Husk, at det er godt at dele om dit liv med dine venner online, men du bør ikke gå over bord. Her er 5 enkle trin til at beskytte dit online privatliv på sociale medieplatforme:

1. Vær sikker på at vælge dine online venner omhyggeligt

Når det er sociale medier som Facebook, når det kræves af dig at acceptere veneforespørgsler, hvis du vil have flere venner, kan du komme med forskellige typer mennesker, der ønsker at være dine Facebook-venner. Sagen er, at det ikke er alle disse mennesker, du måske kender. Nogle gange vil selv fremmede og forfølgere være dine venner bare for at se på dit Facebook-feed. De kloge ord er dette: du skal vælge dine online venner omhyggeligt. Hvis du ikke ved noget om dem, er det bedre ikke at acceptere dem som dine sociale medievenner, da de måske har en dårlig intention, når de bliver ven med dig på sociale medier.

2. Forbind ikke dine sociale medier med andre konti

I dag giver mange websteder bekvemmelighed ved at få adgang til forskellige onlinekonti ved blot at forbinde disse konti med dine sociale mediekonti. For eksempel, hvis du finder et nyt websted, og et sådant websted kræver, at du tilmelder dig, kan du tilmelde dig webstedet ved blot at oprette forbindelse til din sociale mediekonto. Du behøver ikke at gøre dette manuelt. Hvis du imidlertid går denne rute, når du tilmelder dig disse websteder, afslører du masser af dine personlige oplysninger til disse websteder, hvorfor du ikke bør forbinde dine sociale mediekonti med andre konti. Det er bare bedre at tilmelde sig manuelt, hvis du er bekymret for dit online privatliv.

3. Del ikke oplysninger, som du vil fortryde senere

Har du nogensinde hørt, at internettet er et permanent arkiv med information? Uanset hvad du uploader til internettet, forbliver det der for evigt. Så sørg for, at du ikke deler noget, som du måske vil fortryde senere. Hvis du for eksempel elsker at dele dine fotos med venner på Instagram, skal du sørge for, at du ikke “ved et uheld” deler dine private fotos der. Ikke kun det risikerer dit privatliv online, det vil også være en potentiel trigger til at ødelægge dit online omdømme senere. Du kan dele noget værd at dele, men glem ikke at gå over bord med det.

4. Følg ikke alle links på sociale netværk

Undertiden deler dine venner et indlæg, der indeholder links til tredjepartswebsteder. Tingene med denne type ting er, at du skal være opmærksom på sikkerheden ved disse links. Sådanne links kan undertiden føre til potentielt farlige websteder eller endda phishing-websteder. Vær opmærksom på hvert link, som du klikker på sociale medier, da hvis du ikke er forsigtig, kan det muligvis afsløre dit online privatliv. Afhængigt af hvem du følger på sociale medier såvel som dine venner på sociale medier, får du en variation af links i deres indlæg, hvilket kræver, at du er selektiv ved kun at klikke på linkene til betroede websteder.

5. Skift dine privatlivsindstillinger

De fleste sociale medienetværk giver dig mulighed for at ændre dine personlige indstillinger og styre den måde, du bruger det. Så dette er en funktion, som du skal bruge meget, da du vil sikre dig, at du bruger platformen privat. Du kan vælge med hvem du deler dine indlæg, eller hvem der kan se dine fulde oplysninger på sociale medier. Du kan også vælge, om du vil have, at din sociale mediekonto skal være synlig på søgemaskinen eller ej. Disse indstillinger er værdifulde for at holde dine sociale mediekonti så private, som du vil have dem.

Dette er de 5 enkle trin til at beskytte dit online privatliv på sociale medier platforme. Uden at tage den nødvendige tilgang til at holde dine sociale mediakonti private, kan skrupelløse mennesker let afsløre din rigtige identitet online og bruge sådanne oplysninger til deres egne fordele. Da sociale medier platforme handler om at dele din personlige historie, skal du være mere forsigtig med at holde den privat for dig. Husk, at du altid skal beskytte din egen online sikkerhed og privatliv, også når du bruger de sociale medienetværk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map