5 centrale forskelle mellem VPN og gratis webproxy

Gratis web-proxy betragtes som et alternativ til VPN, især for dem, der ønsker at skjule deres IP-adresse uden at skulle abonnere på nogen premium VPN-service. Er en gratis web-proxy dog ​​den samme som virtuelt privat netværk? Dette er det enkle spørgsmål, du måske stiller, men svaret er, at de ikke er de samme. Der er visse forskelle, der får disse til at skjule IP-værktøjer til at have deres egne fordele og ulemper. Naturligvis er det ganske let at finde gratis web-proxy online såvel som en god virtuel privat netværkstjeneste, men du er nødt til at forstå, hvordan de fungerer, så du ikke forveksler dem med hinanden.


Kort sagt, gratis web-proxy er ikke det samme som VPN, og de kan ikke udskiftes. De har deres egne funktioner, og de tilbyder deres egne funktioner. Målet med disse to sikkerhedsværktøjer er dog stort set det samme, hvilket er at hjælpe dig med at forblive anonym online. Her er 5 centrale forskelle mellem VPN og gratis web-proxy:

1. Simple IP Masking Vs. Fuld online beskyttelse af personlige oplysninger

Når du bruger en gratis web-proxy, tildeler du faktisk en anden IP-adresse til din browser. Når en web-proxy er tilgængelig, tilføjer du blot denne proxy i dine browserindstillinger. Når proxy’en er anvendt, kan du surfe på internettet ved hjælp af den nye proxy-IP-adresse, så du kan gennemse anonymt. Dette er dog i det omfang, en gratis web-proxy giver dig mulighed for at gøre det.

VPN giver den fulde online beskyttelse af personlige oplysninger, ikke kun en enkel IP-adresse, som du kan tildele til din browser. Med en VPN-software vil du være i stand til at beskytte hele din enhed med den private IP-adresse, der kan maskere din online tilstedeværelse, samt give dig masser af andre funktioner, såsom tilføjet sikkerhedskryptering, omgåelse af internetbegrænsninger, beskyttelse mod hackere, og så videre.

2. Anvendt på browser Vs. Anvendes på hele enheden

En gratis web-proxy kan kun anvendes på din browser ved at få adgang til dine browserindstillinger. Så hvis du f.eks. Bruger Firefox, kan du gå til Indstillinger og anvende den nye proxy i indstillingen Privatliv. Når først den er anvendt, kan kun din Firefox-browser få fordel af denne proxy, medmindre du også tildeler proxy’en til andre browsere. Så hvis du vil gennemse anonymt ved hjælp af denne proxy-adresse, skal du bruge browseren, hvor proxy anvendes til den.

På den anden side anvender det virtuelle private netværk den nye IP-adresse på hele din enhed, ikke kun på din browser. Når softwaren er installeret, opretter din computer automatisk forbindelse til den private server. Det betyder, at uanset om du bruger Firefox, Skype, Outlook, Dropbox eller anden software, forbinder du ved hjælp af din private IP-adresse på din VPN.

3. Grundlæggende kryptering Vs. Avanceret krypteringssystem

Den gratis web-proxy giver en enkel måde at maskere din IP-adresse på uden yderligere funktioner. Selv hvis din forbindelse er krypteret, giver den kun det basale krypteringssystem til denne IP-adresse. Målet er bare at skjule din IP-adresse, mens du gennemser, uden yderligere funktioner som beskyttelse af dine bank- eller økonomiske transaktioner.

På den anden side giver den private forbindelse dig det avancerede krypteringssystem til din internetforbindelse. Det betyder, at når du bruger en VPN, er alle dataoverførsler automatisk beskyttet ved hjælp af en meget stærk kryptering. Dette krypteringssystem giver dig mulighed for at beskytte din enhed mod hackere og andre onlinetrusler. Nogle VPN-tjenesteudbydere leverer endda kryptering af militær kvalitet til deres private netværk.

4. Manuel serverskift Vs. Integreret server switching

Måden til at bruge den gratis web-proxy er at finde den IP-adresse, der i øjeblikket er tilgængelig for dig at bruge. Når du har fundet den, kan du tildele IP-adressen til din browser, så du kan surfe på internettet ved hjælp af den tildelte IP-adresse. Hvis du imidlertid vil skifte til en anden server eller IP-adresse, skal du gøre det manuelt ved at kigge efter den nye tilgængelige adresse og tildele den til din browser.

VPN fungerer anderledes. Serverskiftningsprocessen er integreret i VPN-softwaren, hvilket betyder, at du ikke behøver at indtaste den nye IP-adresse manuelt, hver gang du vil skifte til en anden server. Du skal bare vælge serverplacering, og så bruger du automatisk den nye server uden meget besvær.

5. Begrænsede browsefunktioner Vs. Fuldt udvalgt browsing

Nogle gange kan en gratis web-proxy bruges til at omgå forskellige internetbegrænsninger, men browsefunktionerne er normalt begrænset. Normalt tillader den gratis web-proxy kun at bruge den til let browsing. Du kan ikke bruge proxy til finansielle transaktioner, streaming eller udførelse af nogen aktivitet, der muligvis bruger for meget data. Derudover har den også en langsom tilslutningshastighed.

Med en VPN kan du bruge den private IP-adresse til at gennemse noget online, ligesom at bruge din almindelige forbindelse. Du kan bruge det til finansielle transaktioner, online bank, streaming af video osv. Det vil endda give dig de ekstra sikkerhedsfunktioner, såsom firewallbeskyttelse, anonymitet, privatliv, total internetfrihed, kryptering og så videre.

Dette er de 5 centrale forskelle mellem VPN og gratis web-proxy. Nu hvor du har forstået forskellen mellem de to, anbefales det, at du tjekker mere om VPN, da det ikke giver dig mulighed for ikke kun at skjule din IP-adresse, men også at beskytte din online aktivitet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map