Quin és millor: triar entre VPN incorporada i VPN dedicada

Quan es tracta de xarxes privades virtuals, hi ha moltes opcions que els usuaris poden triar. Hi ha la VPN gratuïta, que està àmpliament disponible tant per a ordinadors com per a dispositius mòbils. Hi ha la VPN incorporada, que sovint està integrada amb un altre programari o dispositiu. L’exemple de la VPN integrada és la VPN disponible en un navegador o la que està disponible en un programari antivirus o la que està disponible en un determinat dispositiu, com el Samsung Galaxy S8. Dit d’una altra manera, quan obteniu un programari, ja sigui un programari gratuït o un programari de pagament, o si compreu un dispositiu, obteniu la VPN sense pagar res. S’inclou amb aquest programari o dispositiu.


Un altre tipus de VPN és la VPN dedicada, que és un programari dissenyat exclusivament per establir una connexió privada virtual. Sovint es coneix com a servei VPN premium, ja que se li ha de pagar una quota de subscripció mensual o anual per tal d’utilitzar el servei de xarxa virtual. Aleshores, quin és millor? A continuació, es detallen algunes coses importants per ajudar-vos a triar entre la VPN integrada i el servei VPN dedicat:

1. Comprar el programari Vs. Pagament de la quota de subscripció

La VPN integrada s’ofereix amb el programari que s’hi associa, com ara el navegador web o el programari antivirus. Alguns dispositius poden incloure el servei VPN integrat per millorar la protecció de la privadesa de l’usuari, com l’últim Samsung Galaxy S8. Un cop hàgiu comprat el programari o dispositiu, no haureu de pagar cap quantitat addicional per utilitzar la VPN, de manera que la xarxa privada és un servei gratuït.

La VPN dedicada és un servei de VPN autònom que us ofereix la connexió de xarxa privada que cal pagar mensualment o anualment. Com que està dedicat, podeu trobar que aquest servei ofereix diverses funcions que en la seva majoria no estan disponibles al servei VPN integrat.

2. Exclusivitat del servei

La connexió privada integrada és el tipus de connexió de xarxa privada que només poden utilitzar els usuaris d’un determinat producte. Per exemple, si compreu una determinada marca de programari antivirus que inclogui el servei de xarxa virtual, aquest servei només està disponible per als usuaris que tinguin la clau de llicència del programari. Els que no utilitzen el programari normalment no poden utilitzar el servei VPN.

La connexió privada dedicada és el servei de connexió privada que permet que qualsevol usuari pugui utilitzar el servei, sempre que pagui la quota de subscripció. No cal que utilitzin un determinat programari agrupat o un determinat dispositiu. Tot i que alguns serveis dedicats poden oferir un dispositiu integrat, com ara un encaminador, és completament opcional.

3. Ús limitat Vs. Ús il·limitat

Bàsicament, el servei VPN incorporat té un ús limitat amb certs termes que han de seguir els usuaris. Per exemple, si esteu comprant un dispositiu amb una xarxa privada integrada, potser us haureu de sol·licitar que l’utilitzeu només amb aquest dispositiu, i és possible que no pugueu compartir la connexió privada amb altres dispositius. És el mateix quan compreu un programari amb una VPN integrada. Normalment, només teniu permès utilitzar la connexió privada en determinades circumstàncies, com ara utilitzar-la només en un dispositiu alhora.

El servei VPN dedicat, d’altra banda, permet utilitzar la connexió privada de la forma que desitgeu. Podeu instal·lar el programari en diversos dispositius, compartir la connexió privada amb d’altres i transferir totes les dades que necessiteu.

4. Funcions per defecte Vs. Funcions avançades

La connexió privada integrada generalment oferirà les funcions predeterminades o bàsiques, sense cap funció addicional que millori la privadesa de l’usuari. Permet obviar qualsevol restricció d’internet, ocultar la vostra adreça IP, navegar de forma anònima i realitzar activitats en línia i compres de forma segura. Però, més enllà d’això, no solen oferir funcions addicionals.

La connexió privada dedicada, d’altra banda, ofereix moltes funcions avançades i s’hi afegeixen més funcions periòdicament. Per exemple, pot oferir el sistema de xifrat de grau militar, el sistema de bloqueig anti VPN, la prevenció de l’acceleració de velocitat d’internet, el rendiment ultra ràpid, etc. En resum, aquestes funcions avançades no solen estar disponibles al servei VPN incorporat.

5. Disponibilitat a llarg termini

Amb la VPN integrada, la disponibilitat del servei dependrà de l’empresa de programari o del fabricant del producte inclòs. Si l’empresa ja no decideix incloure la solució de xarxa privada en el seu programari o producte, s’aconseguirà. Els usuaris ja no poden utilitzar la connexió privada. A més, la connexió privada només està disponible sempre que els usuaris utilitzin aquest dispositiu o programari.

Amb la VPN dedicada, la disponibilitat a llarg termini està més assegurada. Mentre pagueu la quota de subscripció, podreu utilitzar el servei indefinidament. Tot i que una empresa VPN ja no ofereix la connexió de xarxa privada, encara hi ha centenars més per triar. Per tant, és probable que ho vegeu a llarg termini.

Aquests són alguns elements importants per ajudar-vos a triar entre la VPN integrada i el servei de VPN dedicat. Un cop coneguts sobre aquestes coses importants, podeu triar quina és la vostra millor opció. Generalment, la VPN incorporada només ha de ser considerada com un servei gratuït, i és recomanable que utilitzeu la VPN dedicada com a connexió privada principal.