Què fer quan la vostra velocitat de connexió VPN és inestable i lenta

De vegades, passen coses, sobretot quan utilitzeu la vostra connexió VPN per fer alguna navegació en línia. Depenent del proveïdor de serveis que utilitzeu, podeu experimentar aquest problema sovint o només de tant en tant. Aquest és el problema d’una connexió lenta. Hi ha diverses raons per les quals la vostra connexió VPN s’alenteix. Però, siguin quins siguin els motius, heu d’entendre que es pot produir de tant en tant, tant si teniu un servei VPN de bona reputació com si és habitual. La diferència està en la forma en què el proveïdor de serveis pot solucionar el problema, de manera que pugueu continuar amb l’activitat en línia amb normalitat.


Si no sabeu què fer quan la vostra connexió VPN s’alenteix, el primer que heu de fer és no entrar en pànic i, després, reclamar-vos al proveïdor de serveis sense parar. De tant en tant, aquest problema concret es pot produir i no sempre us és dolent. Per exemple, quan un proveïdor VPN intenta millorar el seu servei, pot ser que hagi de fer algun manteniment, que pot afectar la velocitat del servidor durant un temps. Un cop acabat això, obtindreu una velocitat més ràpida que abans. A continuació, es mostren algunes coses que podeu fer quan la vostra velocitat de connexió VPN és inestable i lenta:

1. Comproveu si la vostra connexió a Internet normal és lenta

Abans de començar a queixar-vos de la lent velocitat de la VPN, comproveu primer la vostra connexió ISP. Desactiveu el servei VPN un temps i executeu una prova de velocitat a la vostra connexió normal. Si la connexió problemàtica és el vostre ISP, no podeu culpar la connexió VPN. Tanmateix, si la velocitat ISP és normal, mentre que la velocitat d’internet es fa lenta quan es connecta a la VPN, és el VPN el que té el problema de connexió lenta. Un cop trobeu el problema real, podeu procedir al següent pas.

2. Canvieu a una altra ubicació del servidor

Potser, el problema de VPN només passa en un determinat servidor. Per tant, heu de comprovar si el problema es pot solucionar simplement passant a una altra ubicació del servidor. Proveu de canviar a una altra ubicació del servidor i executeu una prova de velocitat a la vostra connexió VPN. Si la connexió és normal, el problema només és amb el servidor particular que utilitzeu. Però, si el problema continua succeint, fins i tot fins que canvieu a una altra ubicació del servidor diverses vegades, és la connexió VPN general la que té un problema..

3. Intenteu reiniciar el servei

De vegades, no tornar a reiniciar el programari VPN de tant en tant pot provocar una mica de problema a l’hora d’utilitzar la vostra VPN. Per tant, és millor intentar reiniciar el servei VPN desconnectant del servei, tancar el programari i tornar a iniciar la sessió al cap d’uns 10 minuts. Ara que es reinicia el servei, podeu tornar a provar la connexió. Si encara és lent, podeu provar de reiniciar el dispositiu. Tanmateix, si encara continua lentament després de seguir aquest procediment, haureu de dirigir-vos a la pàgina web oficial per esbrinar què passa.

4. Comproveu si hi ha un manteniment programat

De vegades, un manteniment programat pot provocar que el servei VPN en general es molesti, sobretot pel que fa al rendiment. Per tant, heu de consultar el lloc web oficial o els comptes oficials de mitjans socials del proveïdor de serveis VPN per veure si hi ha cap manteniment programat. Si no, podeu demanar al departament d’atenció al client sobre aquest problema i seguir les instruccions per solucionar el problema el més ràpidament possible.

5. Canvieu a un altre proveïdor de VPN

Si el departament d’atenció al client pot ajudar-vos a resoldre el problema, aleshores us convé i podeu continuar utilitzant el servei com sempre. Tanmateix, si el departament d’atenció al client no pot solucionar el problema i rebutgen ajudar-lo, és el moment per comprar un altre proveïdor VPN. Això és especialment cert si el problema persisteix durant uns quants dies. Trieu una altra VPN que ofereixi una garantia sobre el rendiment i la velocitat del servidor, de manera que podreu evitar el mateix problema en el futur.

Són coses que podeu fer quan la vostra velocitat de connexió VPN és inestable i lenta. Hi ha moltes raons per a que això passi, però, generalment, si el problema persisteix i el proveïdor de serveis no us pot ajudar a resoldre el problema, és el moment perquè passeu a un altre servei. Podeu cancel·lar la vostra subscripció o utilitzar aquesta VPN com a VPN de còpia de seguretat per més endavant, en cas que l’empresa pugui trobar una bona solució per a aquest problema..