Què és Facebook Onavo VPN i per què no se us recomana

Onavo era una empresa VPN israeliana abans de ser adquirida per Facebook el 2013. Mentre que al llarg de 5 anys, Facebook sembla que no utilitza aquesta empresa per a la seva plataforma de xarxes socials, sembla que a partir del 2018, el gegant de les xarxes socials començarà. per implementar la VPN Onavo a la seva plataforma. Es diu amb el nom de Facebook Protect i pot ser que encara avui estigui disponible en determinats països. Si bé es diu que Facebook Protect està dissenyat per ajudar a protegir la informació i dades privades de l’usuari, sembla que el propòsit real d’aquest servei VPN no sigui tan bo com sembla.


Quan els usuaris facin clic a l’enllaç que diu “Protegir” a la pàgina d’inici de Facebook, seran redirigits a la pàgina de la botiga d’aplicacions per a la VPN d’Onavo. Aquí és on els usuaris poden instal·lar el servei VPN al seu dispositiu i començar a protegir les seves dades. Tot i això, després d’examinar la política de privadesa de l’Onavo VPN, el servei gratuït de VPN no sembla prou protector de la privadesa de l’usuari.. A continuació, es detallen les coses que cal saber sobre Facebook Onavo VPN i per què no es recomana fer-lo servir:

1. Igual que qualsevol altre servei VPN gratuït, és un servei VPN dolent

Quan un producte s’ofereix de forma gratuïta en línia, normalment significa que els usuaris són el producte real. El que Onavo VPN intenta fer és que tracta de minar les dades de l’usuari i fer el seguiment de la seva activitat en línia a canvi de donar-los la connexió VPN gratuïta. Per això, no confieu en els serveis de xarxa privada virtual gratuïts, perquè la majoria inclouen una gran captació per als usuaris. Quan utilitzeu la funció de Facebook Protect, assegureu-vos d’entendre que només esteu donant a aquesta plataforma de xarxes socials més maneres d’accedir a la vostra informació personal i privada i utilitzar-les per als seus propis beneficis..

2. Recull les vostres dades i dades personals

Abans de descarregar o instal·lar el Facebook Protect VPN al dispositiu mòbil, heu de llegir i comprendre la política de privadesa que tenen a la seva pàgina oficial. En utilitzar aquest servei de connexió privada, autoritzarà el proveïdor de serveis per recopilar les dades i la informació al dispositiu. Per tant, realment no és protegir les vostres dades. A diferència dels serveis reals de VPN dedicats a protegir la informació privada de l’usuari i mantenir-los en línia segurs i anònims, la VPN de Facebook Onavo fa tot el contrari..

3. Monitoritza i fa el seguiment de l’ús del mòbil

Facebook utilitza la seva nova funció VPN d’Onavo per permetre’ls d’espiar els comportaments en línia dels usuaris. Tot i que només es pot instal·lar en els seus dispositius mòbils, és suficient que la plataforma de xarxes socials recopili dades sobre l’ús de l’aplicació al dispositiu. La política de privadesa deia específicament que aquest servei de xarxa privada virtual treballa per controlar tota la vostra activitat en línia, inclosos els llocs web que visiteu, les aplicacions que utilitzeu, la freqüència amb la qual feu servir les aplicacions, etc..

4. Funciona més com un programari espia que un servei VPN

Molts analistes tecnològics intenten advertir als usuaris que Facebook Protect, una nova funció que encara està disponible en determinades regions, us pot portar a la instal·lació d’un programari espia que es planteja com a servei VPN gratuït. Això es deu al fet que instal·lant Onavo VPN al dispositiu, bàsicament permetrà a Facebook informar-se de tots els moviments en línia, de manera que no protegeix la privadesa en absolut. De fet, continua espiant i recopila totes les dades importants als seus servidors. Com a resultat, estàs exposat tot el temps.

5. Hi traeix tot el propòsit d’una xarxa privada virtual

Al món on les restriccions a Internet són cada cop més habituals, VPN és el salvador que ajuda les persones a evitar aquestes restriccions i tornar a la seva llibertat en línia. A més, la xarxa privada virtual treballa perquè l’activitat en línia de l’usuari sigui privada i segura sense tenir cap intenció d’espiar els seus comportaments en línia. Això és degut a que la majoria dels serveis de xarxa privada consideren la privadesa de l’usuari com a prioritat màxima i estan fent tot el possible per fer honor als drets de tothom d’utilitzar internet lliurement i obertament. La VPN de Facebook Onavo no té les mateixes visualitzacions que la majoria de serveis de xarxa privada i, per tant, no s’hauria de denominar com a servei de VPN en primer lloc.

Quan es tracta de triar el servei de xarxa privada virtual adequat per a vosaltres, assegureu-vos que el servei de connexió privat escollit pot protegir la vostra privadesa i seguretat en línia realment. A més, heu d’assegurar-vos que la vostra activitat en línia no sigui supervisada pel propi proveïdor de serveis, ni per altres tercers. No és recomanable que utilitzeu un servei VPN gratuït com Facebook Protect o Onavo i, en canvi, heu de trobar un prestigiós proveïdor de serveis que realment honori els vostres drets de privacitat com a usuari d’internet..