Què és el canvi de servidor a VPN? Per què és important?

La commutació de servidor és una característica que s’inclou sovint a la majoria dels serveis VPN del mercat actualment. Aquesta característica us permet canviar a diferents servidors de la xarxa privada segons la ubicació de cada país. Així, per exemple, si voleu utilitzar un servidor privat situat als EUA, simplement podeu triar la ubicació dels EUA i la vostra connexió es redirigirà immediatament al servidor dels EUA. També és el mateix quan voleu canviar a diferents servidors de diferents països.


L’existència de la funció de commutació de servidor fa que els usuaris puguin triar els servidors que volen utilitzar sempre que vulguin utilitzar-la. Sense aquesta característica, se li assignaran servidors aleatoris sense la possibilitat de triar la ubicació que desitgi. Per a molts serveis VPN gratuïts que hi ha, és habitual que tingueu una funció de commutació de servidor limitada que no us dóna la llibertat de triar quins servidors privats utilitzaran en un moment donat. A continuació, es detallen algunes coses que cal saber sobre com canviar el servidor i per què és important per a vosaltres:

1. No tots els serveis VPN ofereixen funció de commutació de servidor il·limitat

Tot i que la majoria de serveis VPN ofereixen generalment la funció de commutació de servidor, no vol dir que tots aquests us permetran canviar a diferents servidors tantes vegades com vulgueu. Sí, alguns serveis VPN poden restringir els usuaris a canviar a diferents servidors en un període determinat. Per exemple, hi ha alguns serveis VPN que només permeten canviar a diferents ubicacions no més de 10 vegades al mes. Dit d’una altra manera, un cop hagueu canviat a la desena ubicació en un determinat mes, heu de bloquejar-vos l’ús d’aquest servidor privat fins al mes següent, quan es substituirà la quota de canvi del servidor. Per tant, és important que us assegureu que utilitzeu el servei VPN que permet la commutació il·limitada del servidor.

2. El canvi de servidor us pot ajudar a accedir a diferents regions

Com que diferents regions ofereixen diferents tipus de contingut o entreteniment als quals podeu accedir, necessitareu la funció de commutació de servidor il·limitada per poder gaudir del contingut de diferents regions. Per exemple, tot i que les regions dels EUA ofereixen la majoria de l’entreteniment que podeu trobar en línia, és possible que no pugueu accedir al contingut que es bloqueja a la regió d’Alemanya mitjançant el servidor privat dels Estats Units. Heu de canviar al servidor d’Alemanya per poder accedir al contingut que només està disponible a Alemanya. Per això és important canviar el servidor.

3. Proporciona la llibertat a Internet com vulgueu

Tot i que la premissa principal dels serveis VPN sol ser la de permetre obviar qualsevol tipus de restricció a Internet, no és així si no teniu la funció de commutació del servidor a la vostra VPN. Això és degut a que per evitar totes les restriccions, especialment les restriccions de regió, heu de poder accedir a Internet des dels servidors que pertanyen al país que té aplicada la protecció de la regió. Com s’ha esmentat anteriorment, no podeu utilitzar els servidors nord-americans si voleu accedir al contingut que només està disponible a Alemanya. Així doncs, tot i que utilitzeu un servidor privat, no vol dir que pugueu accedir al contingut que vulgueu sense fer servir la funció de commutació del servidor..

4. Cada ubicació del servidor ofereix els seus propis avantatges

Si bé la majoria dels proveïdors VPN de bona reputació ofereixen almenys 30 servidors ubicats en diferents països, heu de saber que és per un motiu determinat. Per què aquests serveis VPN no us proporcionaven només un servidor privat centralitzat que es troba en un determinat país, com els EUA? La resposta és que cada ubicació del servidor ofereix els seus propis avantatges. Cada país té el seu propi contingut o llocs web que només estan disponibles per als ciutadans d’aquest país. És per això que els usuaris han d’utilitzar els servidors adequats per al contingut o lloc web al qual volen accedir. Dit d’una altra manera, si voleu accedir al contingut dels EUA, heu d’utilitzar els servidors nord-americans. Si voleu accedir al contingut del Regne Unit, heu d’utilitzar els servidors britànics.

5. Com més servidors estiguin disponibles, millor

Amb la importància de canviar de servidor per permetre canviar de diferents servidors lliurement per tal de poder accedir a diferents tipus de contingut, es pot dir que, com més servidors VPN ofereix un servei VPN, millor serà per als usuaris. Això és degut a que els usuaris tindran més servidors per triar i podran accedir fins i tot als llocs web més remots que només estan disponibles en alguns països. Per tant, la disponibilitat del servidor és també una altra característica que heu de tenir en compte a l’hora d’escollir un servei VPN. Hi ha alguns proveïdors de VPN que us ofereixen més de 100 ubicacions i segurament seria millor que els serveis VPN que només ofereixen més de 30 ubicacions.

Aquestes són les coses que cal saber sobre com canviar el servidor VPN i per què és important per a vosaltres. Per tant, per treure el màxim partit a la vostra inversió, és millor que escolliu el servei VPN que ofereix les funcions de commutació del servidor il·limitades, així com més ubicacions per escollir..