Protegiu la vostra privadesa en línia? 5 preguntes que haureu de fer sobre la vostra privadesa en línia

És cert que moltes persones no es preocupen realment de la seva privadesa en línia. Ells només utilitzen els seus dispositius per a qualsevol propòsit que vulguin, sense pensar en la seva pròpia seguretat en línia. Utilitzen els motors de cerca, visiten alguns llocs web, descarreguen fitxers, comparteixen fitxers, publiquen les seves imatges a les xarxes socials i fan totes les altres activitats en línia sense ser conscients que estan supervisats pel seu govern, l’ISP, els llocs web que visiten, les corporacions, i fins i tot els hackers. Teniu el mateix problema que molta gent?


Si us preocupa la vostra pròpia privadesa en línia, és important que cada cop sigueu més conscients de protegir la vostra identitat real en línia. Protegir la vostra privacitat en línia no és feina del govern ni de tercers. És responsabilitat vostra. De fet, és responsabilitat de tothom, tot i que moltes persones encara no són conscients de les seves responsabilitats. Així doncs, protegeixes la teva privadesa en línia? Aquí teniu cinc preguntes que us heu de fer sobre la vostra privadesa en línia:

1. Sempre utilitzeu una connexió de xarxa segura per accedir a Internet?

Quin tipus de connexió de xarxa utilitzeu per accedir a Internet? Si acostumen a accedir a Internet des de xarxes WiFi públiques, hauríeu de tenir en compte que la seguretat d’aquestes xarxes és millor discutible. Quan utilitzeu la connexió de xarxa no xifrada per accedir a Internet, esteu arriscant que la vostra activitat de navegació sigui controlada per tercers. Vol dir que tindreu privadesa zero quan navegueu per Internet mitjançant la xarxa no xifrada. D’altra banda, si sempre esteu conscients d’utilitzar només una connexió de xarxa segura per accedir a Internet, la vostra privadesa és segura i, generalment, la gent no pot supervisar l’activitat en línia..

2. Esteu mantenint les aplicacions i el sistema operatiu actualitzats?

Les aplicacions i el sistema operatiu són les fronteres de la seguretat en línia. Mantenir les aplicacions i el sistema operatiu actualitzats us permetrà tenir un sistema ben protegit i segur. Els pirates informàtics poden penetrar fàcilment al vostre sistema si no el manteniu al dia amb l’últim pegat. Això es deu al fet que aquestes actualitzacions fetes pels desenvolupadors del sistema operatiu i d’aplicacions solen portar solucions a diverses vulnerabilitats de seguretat. Quan arrisqueu la vostra seguretat en línia al no mantenir actualitzades les aplicacions i el sistema operatiu, vol dir que també arrisqueu la vostra privadesa..

3. Protegiu i xifreu la connexió de xarxa?

Tot i que sempre utilitzeu la vostra pròpia connexió de xarxa segura per accedir a Internet, això no vol dir que ningú no pugui supervisar l’activitat de navegació. Sí, els pirates informàtics o qualsevol altre tercer sense escrúpols poden tenir problemes per penetrar en la vostra connexió de xarxa i robar les vostres dades. No obstant això, probablement la vostra activitat de navegació encara sigui supervisada pel vostre proveïdor d’identificació i el vostre govern. Per tant, per assegurar-vos que la vostra privadesa sigui completament segura de qualsevol tipus de sistema de vigilància en línia, heu de xifrar i protegir la vostra connexió de xarxa mitjançant la xarxa privada virtual o VPN. Això garantirà que navegueu per Internet de manera anònima tot el temps.

4. Segueixes les bones pràctiques de seguretat en línia?

Com que molta gent segueix sent tan indiferent davant la seva seguretat en línia, no és d’estranyar que encara hi hagi molts casos de comptes de mitjans de comunicació socials piratats. És simplement per la majoria de les persones que no segueixen les bones pràctiques de seguretat en línia. Per exemple, encara hi ha molta gent que configura contrasenyes molt senzilles per als seus comptes. També hi ha persones que continuen obrint correus electrònics d’spam i segueixen els enllaços continguts en aquests missatges de correu electrònic brossa. Per tal de protegir la vostra privadesa en línia, heu de seguir les bones pràctiques de seguretat, com ara configurar contrasenyes fortes per als vostres comptes, activar l’autenticació de dos factors, suprimir els correus electrònics SPAM immediatament, tenir coneixement dels llocs web de phishing, etc. endavant.

5. Segueu revelant la vostra informació privada en línia?

Quantes vegades has vist que els teus amics revelen la seva informació privada a les xarxes socials avui? No els importa gaire la seva privadesa, i hi ha moltes persones que hi fan diàriament. Ens revelen on es troben ara, quan aniran de vacances, els seus problemes personals, compartint fotos o informació privada, etc. Aquest és un tipus d’hàbit que pot filtrar la vostra pròpia privacitat en línia, fins i tot sense que els pirates informàtics intentin introduir-se en els teus dispositius. Per tal de protegir la vostra pròpia privadesa en línia, intenteu evitar revelar o compartir la informació privada en línia, ja que no és el lloc adequat per fer-ho.

Aquestes són les cinc preguntes que haureu de fer sobre la vostra privadesa en línia. Per tant, heu fet prou per protegir la vostra seguretat i privadesa en línia? Si la resposta encara no ho és, haureu de començar a protegir la vostra privadesa en línia ara mateix. Mai no és tard per fer les coses necessàries per mantenir la vostra identitat segura al navegar per Internet.