Per què utilitzar WhatsApp sense VPN ja no és segur i què fer al respecte

Quina és l’aplicació de missatgeria instantània més popular avui en dia en els dispositius mòbils? Sí, és WhatsApp. Actualment, propietat de Facebook, aquesta aplicació ha arribat a mil milions d’usuaris i la base d’usuaris continua creixent actualment. Es pot dir que és la principal aplicació de missatgeria instantània que la gent utilitza avui dia per comunicar-se amb la seva família i amics. A més, amb la possibilitat de crear grups, trucades de veu i trucades de vídeo, s’ha convertit en una aplicació imprescindible que qualsevol necessita instal·lar als seus dispositius mòbils.


WhatsApp utilitza un sistema de xifratge de punta a extrem que permet als usuaris enviar i rebre missatges instantànis, imatges i vídeos sense haver de preocupar-se de la privadesa. És completament privat i el xifratge de punta a extrem proporcionat per aquesta aplicació pot protegir qualsevol informació que s’enviï i rebi entre els usuaris. A més, també està disponible com a aplicació web, el que significa que podeu utilitzar aquest servei de missatgeria instantània des de qualsevol dispositiu d’escriptori accedint a WhatsApp Web. Tanmateix, heu d’entendre que no es recomana l’ús de WhatsApp sense VPN. Aquests són els motius:

1. El govern pot trencar el xifratge de punta a final de WhatsApp

Si voleu protegir les vostres dades de comunicació del govern, no ho podreu fer si no feu servir cap VPN als vostres dispositius mòbils. Per què? Això es deu al fet que el sistema de xifratge de punta a extrem de WhatsApp pot trencar fàcilment el govern i poden veure les dades de comunicació fàcilment si ho volen. A efectes de la investigació, el govern podrà entrar a les dades del vostre compte a WhatsApp i veure els registres de comunicació..

Això és diferent si sempre utilitzeu xarxes privades mentre feu servir WhatsApp. Amb aquests serveis, tindreu un sistema de xifratge addicional de la vostra connexió privada que protegeix qualsevol de les vostres dades de comunicació d’aquesta aplicació de tercers que intentin espiar les vostres converses en línia..

2. És propietat de Facebook, de manera que les vostres dades estan en risc

WhatsApp és propietat de Facebook des que aquesta companyia de xarxes socials va comprar l’aplicació als fundadors originals uns quants anys enrere. No hi ha cap garantia de que Facebook no tracti els usuaris de WhatsApp com si ho tracten els usuaris de Facebook, amb tot el seu sistema de vigilància i vigilància dels usuaris. Així doncs, es pot dir que totes les vostres dades de comunicació de WhatsApp seran registrades per Facebook i, per tant, en algun moment es poden compartir amb tercers.

Quan utilitzeu VPN, com a mínim no cal que tracteu amb Facebook per intentar supervisar tota la vostra rutina de comunicació. Tampoc haureu d’afrontar la preocupació que qualsevol tercer pugui supervisar ni escoltar les vostres converses en línia amb aquesta aplicació.

3. El sistema de xifratge de l’aplicació només no és suficient

Com ja us heu informat, aquesta aplicació de missatgeria instantània té el seu propi sistema de xifratge de punta a extrem que funciona per protegir les vostres dades de comunicació de qualsevol tercer sense escrúpols que intentin segrestar-lo. El sistema de xifrat extrem a extrem significa que les vostres dades només s’enviaran i rebran entre vosaltres i el receptor, de manera que no es revelaran a cap altra persona a mig camí. Tot i això, només es tracta d’un sistema bàsic de xifratge que normalment tindrà qualsevol aplicació de comunicació mòbil. No pot garantir la vostra protecció de privadesa en línia.

Amb VPN, podreu afegir un o més xifratge addicional per a la vostra comunicació mòbil. Així que, mentre utilitzeu WhatsApp, ja sabeu que cap altra gent pot incomplir la comunicació que esteu fent, inclòs el govern. Us ofereix seguretat i garantia per protegir la vostra privadesa en línia.

4. Protegir les vostres transmissions de dades generals és important

No es tracta només de mantenir les dades enviades i rebudes a WhatsApp en privat només per a tu i els teus contactes. No del tot. Es tracta de mantenir totes les vostres comunicacions segures i privades sense que hi hagi cap risc que tercers escoltin o segueixin les vostres converses en línia. Així doncs, mentre que WhatsApp utilitza el xifratge de punta a punt per assegurar que els seus usuaris tinguin la seguretat i la privadesa que necessiten, no és suficient perquè només protegirà les vostres comunicacions individuals en aquesta aplicació.

Amb VPN, anireu més enllà d’això. El xifrat proporcionat per la connexió privada us permetrà protegir totes les vostres transmissions de dades, no només les vostres converses de WhatsApp. Així doncs, protegireu les vostres dades generals que envieu i rebeu en els vostres dispositius mòbils tot el temps.

5. Els pirates informatius estan orientats a aquesta aplicació

Amb més de mil milions d’usuaris, WhatsApp ha estat dirigit pels hackers perquè aquesta aplicació emmagatzemaria molta informació privada dels seus usuaris. Per als pirates informàtics, significa que hi ha molts objectius possibles. Tot i que hi ha mesures de seguretat realitzades per aquesta aplicació per garantir que els usuaris no perden l’accés a la seva comunicació de WhatsApp, els hackers encara podrien fer una ullada a les converses si no hi ha cap connexió VPN addicional al seu lloc..

Aquests són els motius pels quals utilitzar WhatsApp sense VPN ja no és segur i com fer-ho. La qüestió és que és necessària la VPN quan utilitzeu aquesta aplicació de missatgeria instantània per afegir diverses capes de xifratge per a les vostres comunicacions en línia, cosa important si voleu mantenir la vostra informació privada segura i segura..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map