Per què no és necessari el filtratge per Internet i per què hauríeu de començar a desbloquejar llocs web

La discussió sobre el filtratge d’internet entre els funcionaris del govern augmenta dia a dia. Molta gent vol restringir als usuaris d’Internet de gaudir de la xarxa lliurement. Volen bloquejar i censurar molts llocs web i cobrar més per accedir a alguns llocs web. El filtratge per Internet és al nostre voltant i els governs del món tenen la seva pròpia versió o normes de filtratge net. En certa manera, amb aquestes regles de filtratge, cada govern vol controlar els usuaris en la seva activitat en línia.


Si bé el filtratge d’internet no és 100% dolent per als usuaris, ja que ofereix molts avantatges per a ells, potser no seria necessària. Si no podeu accedir a determinats llocs web a causa dels llocs web bloquejats pel govern o l’ISP, us haureu de canviar ara. Amb una VPN o xarxa privada virtual, el filtratge de xarxa no té cap sentit. Podeu gaudir d’internet lliurement sense cap restricció simplement activant la vostra connexió VPN. A continuació es mostren les raons per les quals el filtratge d’internet no és necessari i per què s’ha de començar a desbloquejar llocs web ara:

1. Els usuaris tenen dret a accedir a Internet de manera oberta i lliure

Sí, de fet, tens els drets d’internet obert i gratuït. En restringir Internet amb algun tipus de frontera, els que fan aquestes restriccions priven els vostres drets com a internautes. A la Xina, per exemple, hi ha una cosa que s’anomena el gran tallafoc de la Xina, que és bàsicament la manera en què el govern xinès diu als ciutadans que no se’ls permet accedir a Internet més enllà del gran tallafoc, cosa que significa que només poden accedir als llocs web. que són aprovats pel govern. En un costat, les regles existeixen per preservar la seguretat del país, però a l’altra, serveix de presó que no permet als ciutadans explorar el món en línia lliurement. Aquest és el cas d’exemple en què es veuen compromesos els drets de seguretat i privacitat en línia dels usuaris.

2. Tracta els usuaris d’Internet com els nens petits

Quan feu un cop d’ull a la llista de llocs web censurats o bloquejats, la majoria d’ells consisteixen en llocs web que no són adequats perquè els usuaris menors d’edat visiten. Però, atès que el sistema de filtratge afecta tot el país, vol dir que els que realitzen aquest sistema de filtratge tracten els usuaris d’internet com a nens petits, als quals no se’ls permet accedir a llocs web “inadequats”. Seria millor que el sistema de filtratge només funcioni per bloquejar els llocs web que puguin ser perjudicials per als usuaris, com ara phishing i llocs web fraudulents. Però, en realitat, els governs bloquegen qualsevol lloc web que consideren poc apropiat per a la visita d’alguns usuaris, cosa que tracta efectivament tots els usuaris d’internet com nens petits.

3. Tracta els usuaris com a possibles criminals o problemes

En molts casos, els governs estan creant el sistema de filtratge per protegir el país de qualsevol atac perjudicial. Els usuaris tenen prohibit accedir a llocs web contraris a la propaganda o a la ideologia del govern. Tenen la lògica que si els usuaris accedeixen a aquests llocs web, podrien esdevenir potencialment perillosos per al govern. Què tal d’utilitzar aquesta informació només per a l’educació o l’aprenentatge? Segons aquesta lògica, el sistema de filtratge d’Internet tracta els usuaris d’Internet mitjans com a possibles delinqüents o problemàtics, cosa que no sempre és així. El que hauria de fer el govern és reforçar la seva ciberseguretat en lloc de bloquejar alguns llocs web irrellevants.

4. La gent tractarà de circumviar el sistema de filtratge de totes maneres

Una de les raons per les quals el filtratge per Internet és una mena d’innecessaris i inútils és que els usuaris intentaran trobar una manera d’evitar aquest sistema de filtratge. Naturalment, la gent és curiosa. La gent vol saber per què es bloquegen determinats llocs web i per què se’ls ha d’impedir accedir a aquests llocs web. Per exemple, YouTube en alguns països, el principal lloc de transmissió del món està bloquejat. Naturalment, la gent voldria saber de què es tracta aquest lloc web i per què no hi poden accedir, mentre que les altres persones d’altres països hi poden accedir. Així, faran servir la VPN per eludir el sistema de filtratge i per evitar les restriccions a Internet.

5. L’educació sobre la seguretat i la privadesa en línia és l’important

En lloc de pensar en quins llocs web han de ser bloquejats o censurats, podria ser millor que el govern pensi en com educar les masses sobre seguretat i privadesa en línia. Doneu també als pares l’educació sobre la importància del control parental en l’era digital. El sistema de filtratge no farà molt si la gent no sap com mantenir-se en línia segura i privada. L’educació és el que importa perquè donarà als ciutadans o usuaris d’internet els coneixements necessaris per mantenir-se en seguretat en línia. En lloc de ser paranoic de possibles comportaments perillosos que puguin derivar de la llibertat a Internet, el govern hauria de donar suport a aquesta llibertat a Internet proporcionant als ciutadans l’educació completa per mantenir-se en seguretat en línia.

Aquests són els motius pels quals el filtratge d’internet no és necessari i per què s’hauria de començar a desbloquejar llocs web ara. Si viviu sota les lleis restrictives d’internet al vostre país, podeu alliberar-vos d’aquestes limitacions mitjançant un servei VPN premium. Et retornarà la teva llibertat en línia. Per tant, comença a desbloquejar llocs web avui. Però recordeu ser un usuari d’internet responsable en tot moment.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map