Les raons per les quals els serveis VPN amb només el protocol PPTP no són segurs

La creació d’un servei VPN sostenible necessita una gran inversió per part de l’empresa VPN. És per això que cobren una tarifa mensual o anual raonable pel servei que utilitzeu. També ofereixen diverses funcions addicionals amb tarifes addicionals, que us proporcionaran una millor protecció en la vostra activitat en línia. Tot i això, hi ha serveis VPN barats o gratuïts que no volen gastar massa diners per crear un servei de xarxa privada sostenible per als seus usuaris. Només utilitzen un protocol de protecció molt bàsic que pensen que és prou bo per als usuaris mitjans.


Sí, aquesta és una pràctica habitual per als ombrívols proveïdors de serveis VPN que ofereixen el seu servei gratuïtament o només per una tarifa barata. El seu objectiu és només atraure més i més usuaris, de manera que puguin obtenir ingressos monetaris als usuaris mitjançant anuncis de tercers i altres ofertes. Per al protocol de seguretat, utilitzen un protocol PPTP senzill que no proporciona prou seguretat ni privadesa als usuaris. Heu d’evitar aquest tipus de servei VPN. A continuació es mostren els motius pels quals els serveis VPN amb només protocol PPTP no són segurs:

1. És un protocol de seguretat obsolet

El PPTP s’ha utilitzat des de l’era de Windows 95 i el protocol de seguretat no s’ha actualitzat tan sovint com els altres protocols de seguretat més avançats amb fort xifrat actualment. És per això que els serveis VPN barats o gratuïts poden utilitzar aquest protocol PPTP fàcilment, ja que no té cap cost real l’ús d’aquest protocol. Tanmateix, aquest protocol de seguretat obsolet fa que sigui molt perillós per als usuaris. Per què? Això és així que quan es basa només en aquest protocol de seguretat, hi ha el risc que es puguin filtrar les dades, ja que no estan totalment protegides.

2. Hi ha alternatives més segures

Per exemple, hi ha el protocol OpenVPN, una alternativa més segura al PPTP que és de codi obert i sempre actualitzat. Hi ha altres protocols més avançats que utilitzen mètode de xifrat de 256 bits, que garanteix que la vostra connexió de xarxa estigui protegida tot el temps. Només els proveïdors VPN bons i de confiança utilitzaran aquestes alternatives més segures per a la seva xarxa privada, ja que aquests protocols són més adequats per protegir la privadesa i seguretat de l’usuari. No hi ha cap motiu perquè pugueu seguir utilitzant PPTP si podeu posar-vos en contacte amb les alternatives més segures.

3. Es coneix que el PPTP és molt vulnerable a atacs maliciosos

Hi ha massa forats de seguretat que es descobreixen en els protocols PPTP i aquests forats de seguretat solen convertir-se en punts d’entrada febles per a diversos atacs maliciosos. És molt fàcil que fins i tot un hacker principiant intenti piratejar el protocol PPTP i interferir amb la transmissió de dades d’aquest protocol. Per tant, heu de tenir molta cura quan utilitzeu aquest protocol de seguretat a la vostra connexió privada. En resum, si només utilitzeu PPTP, en realitat no utilitzeu una connexió privada, ja que podeu exposar fàcilment la vostra transmissió de dades a diversos atacs maliciosos..

4. Hi ha un munt de accessoris PPTP disponibles

Qualsevol usuari pot navegar en línia durant un temps i trobar molts programes de pirateria PPTP disponibles per descarregar. Això vol dir que qualsevol persona, encara que la persona no entengui sobre pirateria, pot instal·lar el programari de pirateria PPTP i piratejar la connexió PPTP disponible. Com a resultat, poden interceptar fàcilment la transmissió de dades d’aquest protocol i, així, exposar la informació important dels usuaris que utilitzen aquest protocol. Penseu en quan utilitzeu aquest protocol per a activitats privades com ara la banca i compres en línia. Quan poseu la informació de la vostra targeta de crèdit a diverses botigues en línia, la gent pot piratejar aquesta informació fàcilment si feu servir aquest dèbil protocol PPTP.

5. Molts hackers orienten els protocols PPTP

Finalment, hi ha tants hackers que tenen com a objectius protocols PPTP, ja que és molt fàcil trencar la seguretat d’aquest protocol i obtenir les dades importants dels usuaris. A més, com que encara hi ha molta gent que utilitza aquest protocol, principalment a través de serveis VPN gratuïts o barats, encara hi ha moltes víctimes potencials sobre les quals poden treballar aquests hackers. Per a aquests pirates informàtics, és molt difícil fer pirateria amb un protocol de seguretat més avançat i avançat, i necessita molt temps, esforç i destreses per fer-ho. És per això que preferirien piratejar alguns protocols PPTP que passar un temps il·limitat intentant piratejar un protocol més segur.

Aquests són els motius pels quals els serveis VPN amb només protocol PPTP no són segurs. Si realment us preocupa la vostra privadesa, heu de veure els protocols de seguretat utilitzats pel vostre proveïdor VPN i assegurar-vos que utilitzin els protocols de seguretat avançats. Si només utilitzen el protocol PPTP, assegureu-vos de canviar a un altre proveïdor VPN per la vostra privadesa i seguretat en línia.