Comprensió de diferents protocols VPN

Quan feu una ullada a molts proveïdors VPN disponibles, us adonareu que proporcionen diversos tipus de protocols VPN al seu servei. Alguns proveïdors de serveis només poden oferir un protocol VPN, mentre que d’altres poden oferir diversos protocols que els usuaris puguin escollir lliurement. Cadascun d’aquests protocols té els seus propis avantatges i desavantatges. Com més prestigiós i de confiança sigui un servei VPN, millor seran les seves opcions als seus usuaris sobre els protocols VPN que puguin utilitzar. Com a usuari de la xarxa privada virtual, heu d’entendre sobre la diferència entre diversos protocols VPN. D’aquesta manera, ja sabeu què esteu traient de la vostra inversió.


Els diferents protocols VPN tenen les diferents maneres de protegir la vostra privadesa en línia. Alguns poden tenir una gran vulnerabilitat a la xarxa, mentre que d’altres poden tenir excel·lents funcions de seguretat. Així, quan utilitzeu un servei de xarxa privada virtual que ofereix diversos protocols, tingueu en compte què protocol utilitzeu per a la sessió de navegació, ja que pot afectar la manera de protegir la vostra privadesa en línia.. A continuació es mostra la llista dels protocols VPN més comuns i què poden fer:

1. PPTP (Protocol de tunelació punt a punt)

PPTP és el protocol VPN més comú utilitzat per diversos proveïdors de xarxa privada virtual i té el xifrat de seguretat més feble en comparació amb altres protocols. Això es deu al fet que aquest protocol s’ha utilitzat durant dècades per crear una connexió privada per a PC, cosa que la fa cada vegada més vulnerable als atacs degut a la seva tecnologia de xifratge obsoleta. Tot i això, aquest protocol és molt fàcil de configurar, i ha estat utilitzat per diversos proveïdors de VPN gratuïts i barats per minimitzar els costos de l’explotació del seu negoci de xarxa virtual. Quan utilitzeu aquest protocol, podeu obtenir una velocitat de connexió ràpida per accedir a diversos llocs web bloquejats, i es pot utilitzar per a totes les plataformes.

2. OpenVPN

Es tracta d’una tecnologia de xarxa privada de codi obert que permet establir una connexió privada altament segura per al vostre dispositiu. Té l’avançat sistema de xifrat de 256 bits, i és altament configurable per a moltes plataformes. És molt estable a l’hora de protegir el vostre dispositiu contra diversos tipus d’atacs. Tot i això, s’utilitza millor per a les plataformes d’escriptori ja que encara és força difícil configurar OpenVPN per a dispositius mòbils. Si voleu més seguretat en la vostra connexió privada, aquest és definitivament el protocol que heu d’utilitzar.

3. L2TP (Protocol de tunnelatge de capa 2)

El L2TP és bastant similar al PPTP, en el qual proporciona la connexió privada amb prou funcions de seguretat. En termes de seguretat de seguretat, és més segur que el PPTP, però és menys segur que l’OpenVPN. També és molt més lent que el protocol OpenVPN, cosa que fa que sigui menys preferible utilitzar-lo. També s’ha corregut la rumoràriaitat que l’ANS té els ulls en aquest protocol i estan treballant per afeblir aquest protocol, així com ho fan amb el PPTP. A més, si instal·leu qualsevol tipus de seguretat de tallafoc al vostre dispositiu, utilitzar L2TP pot entrar en conflicte amb l’ús del tallafoc. Tot i això, es considera fàcil de configurar aquest protocol i és compatible amb tots els dispositius i sistemes operatius moderns.

4. IPsec (seguretat del protocol d’Internet)

IPsec es considera principalment similar a L2TP. Té característiques i vulnerabilitats similars de seguretat que té L2TP. És per això que alguns proveïdors de VPN llisten IP2 i L2TP com a L2TP / IPsec perquè són molt similars. Aquest protocol s’utilitza normalment per xifrar la xarxa IP que utilitzeu de manera que tots els paquets de dades es xifren durant la transmissió. Si es combina amb altres protocols de seguretat, es pot utilitzar per proporcionar millores de seguretat per a aquests protocols, cosa que fa que els hackers vulguin incomplir el sistema i supervisar l’activitat de la xarxa..

5. Protocol VPN propietari

Alguns proveïdors de VPN poden proporcionar un protocol propi per millorar la seguretat global de la vostra xarxa privada. Per exemple, si utilitzant protocols regulars, el proveïdor de serveis no pot obviar algunes restriccions de seguretat per als seus usuaris, el protocol VPN propietari proporcionarà la manera de fer possible que es passin les restriccions. Vegem l’ús de la VPN a la Xina. El govern fa molt difícil que s’utilitzi la connexió VPN regular en aquest país. Tot i això, alguns proveïdors de VPN aconsegueixen crear el protocol que permeti obviar les restriccions a Internet de la Xina evitant la profunda inspecció de paquets en el trànsit de la seva xarxa. Només alguns proveïdors de serveis tenen el seu propi protocol propietari, però, quan ho fan, el protocol propietari pot proporcionar molts més avantatges als usuaris en termes de privadesa i seguretat a Internet.

Aquests són els protocols VPN més comuns que podeu trobar en diversos serveis VPN. Cada protocol té els seus propis avantatges i desavantatges. Per tant, com a usuari, heu d’entendre com utilitzeu la vostra connexió VPN. Entenent els diferents protocols, podeu canviar entre ells per obtenir determinats avantatges segons les vostres circumstàncies.