Comprendre el tallafoc d’aplicacions web (WAF): els serveis WAF principals que podeu utilitzar

El tallafoc d’aplicacions web no és el mateix que el tallafoc habitual que podeu instal·lar al vostre dispositiu. Amb el tallafoc habitual, podeu protegir el vostre dispositiu contra diversos atacs que puguin posar-lo en risc, especialment atacs de pirateria que poden causar diversos problemes a la vostra privadesa i seguretat. Tanmateix, el tallafoc d’aplicació web o WAF només s’ocupa de la protecció contra diverses amenaces en una aplicació web. Sí, en lloc d’instal·lar-se en un dispositiu, WAF s’utilitza per protegir una aplicació web per garantir que sempre funciona sense cap problema.


La majoria de les empreses que administren el seu programari o aplicacions completament al web han estat utilitzades el tallafoc d’aplicacions web per evitar diverses possibles amenaces com ara pèrdues de dades, atacs DDoS, pirateria i altres tipus d’atacs similars. WAF funciona impedint que les peticions HTTP o HTTPS malintencionades entrin a la vostra aplicació web, cosa que manté l’estabilitat, la seguretat i la fiabilitat de la vostra aplicació web per als usuaris. A continuació es mostren els serveis WAF principals que podeu utilitzar:

1. Protecció contra DDoS i prevenció de pèrdues de dades

Aquest és el servei comú que us pot oferir WAF, ja que està dissenyat per mitigar diversos atacs en línia possibles que poden intentar evitar que les vostres aplicacions web funcionin correctament. La protecció contra el servei DDoS evitarà que la vostra aplicació web pugui denegar el servei i, per tant, ser inaccessible pels usuaris. Funciona impedint qualsevol explotació de petició HTTP que pugui activar el DDoS al vostre servidor. A més, la prevenció de pèrdues de dades evitarà que hi hagi amenaces de robar les dades dels seus usuaris importants i les mantindrà intactes i privades per als usuaris.

2. Descàrrega i registre de SSL

El servei de descàrrega SSL és el tipus de servei de tallafoc d’aplicacions web que permet descarregar la càrrega de treball de l’aplicació web a un altre servidor. Normalment es fa per processar les sol·licituds del SSH i HTTP d’una manera molt més ràpida, proporcionant als usuaris la facilitat d’ús de les vostres aplicacions web. Fent això, podeu assegurar-vos que els usuaris puguin accedir a les vostres aplicacions amb més rapidesa sense retardar-se. El servei de registre us permet proporcionar diferents tipus de registre per a les vostres aplicacions web i facilita l’accés dels usuaris de diverses maneres.

3. Bloqueig de càrregues de servidor i bloqueig de geo-ubicacions

Un altre servei que cal destacar és el bloqueig de geolocalització, que permet bloquejar l’accés a determinades regions a l’aplicació web. Amb aquest servei activat, podreu bloquejar la regió que pugui intentar atacar el vostre servidor repetidament. D’aquesta manera, aquest atac no es pot repetir, permetent mantenir l’aplicació web segura. A més, el servei d’equilibrament de càrregues del servidor us permet aplicar menys esforços als vostres servidors físics, equilibrant la càrrega de treball entre servidors físics i virtuals. Això pot assegurar més estabilitat a les aplicacions i proporcionar més facilitat per mantenir la protecció de seguretat a un nivell elevat.

4. Acoblament i autenticació del servidor

El tallafoc d’aplicacions web també pot proporcionar el servei de cloaking del servidor que us permet ocultar algunes dades innecessàries de les capçaleres HTTP. Dóna més privacitat als usuaris i permet mostrar les dades que són importants per al servidor. El servei d’autenticació permet afegir menys tensions al servidor descarregant les tasques d’autenticació a un altre servidor, permetent utilitzar els servidors completament per al processament de dades. No només WAF és capaç de protegir la seguretat de l’aplicació web, sinó que també és capaç de mantenir els servidors en un estat estable.

5. Comprovació del compliment i integració de la caixa de sorra

El servei de comprovació del compliment és la part del servei WAF que permet complir tots els estàndards de compliment exigits per les autoritats sense haver de complir aquests estàndards manualment. El control de conformitat ja està inclòs al sistema WAF i no cal que el configureu per a una aplicació web individual. El servei d’integració de la caixa de sorra us ajuda a crear l’entorn de la caixa de sorra per al trànsit altament sospitós abans que es processin al servidor. Vol dir que qualsevol possible amenaça quedarà aïllada fins i tot abans que es puguin executar a la vostra aplicació web. És com la funció de quarantena que s’inclou al vostre programari antivirus o tallafoc habitual.

Aquests són els millors serveis WAF que podeu utilitzar. Si enteneu més informació sobre el tallafoc d’aplicacions web, podeu assegurar que les vostres aplicacions web estiguin a perill de diverses amenaces possibles i mantenir-lo en funcionament en un estat estable i fiable.