Com VPN pot protegir el vostre negoci contra atacs DDoS i altres intents de pirateria

Com a propietari de l’empresa que gestiona una empresa que disposa de diversos actius i infraestructures en línia, és important saber que cal protegir en tot moment els aspectes de seguretat i privadesa dels seus actius i infraestructures en línia. Això es deu a que fins i tot les grans empreses poden tenir la seva caiguda a vegades. Alguns pirates informàtics poden encara atacar grans empreses o corporacions que ja tenen mesures de seguretat gairebé perfectes i els roben els seus béns importants en línia..


Mai es pot subestimar les habilitats que tenen alguns hackers en línia avui dia. Poden atacar els vostres servidors i provocar DDoS (denegació de servei distribuïda), intentar segrestar el vostre sistema, robar les contrasenyes de l’usuari i informació de la targeta de crèdit, etc.. A continuació, es mostra com la VPN pot protegir el vostre negoci contra atacs de DDoS i altres intents de pirateria:

1. Amagar la vostra adreça IP significa que impedeixin que el vostre sistema sigui orientat

Si feu servir una VPN per al vostre sistema empresarial, amagueu l’adreça IP dels servidors físics i, en canvi, feu servir l’adreça IP dels servidors privats. La connexió VPN actua com a eina per ocultar la vostra adreça IP real i, per tant, amaga tota la informació privada relacionada amb el vostre negoci. Això ajudarà a evitar que els pirates informàtics localitzin els vostres servidors i comencin els atacs que puguin causar DDoS o qualsevol altre problema del sistema.

La connexió privada virtual us ajudarà a protegir el vostre sistema contra un objectiu fàcil de tercers maliciosos que puguin desitjar pertorbar el vostre negoci de qualsevol manera. Això és especialment cert si apliqueu almenys dues capes de connexió privada a l’empresa.

2. La protecció de tallafoc manté els pirates informàtics a la badia

La majoria de serveis VPN actuals inclouran programari de tallafoc per millorar la seva seguretat i protecció de la privadesa, especialment per a empreses que ho necessiten encara més urgentment. La funció del tallafoc és crear les “parets de foc” imaginàries a la xarxa del sistema que impedeixen que els hackers o atacants entrin al vostre sistema. El tallafoc reconeixerà els intents que es facin per part dels pirates informàtics per alterar l’estabilitat i la seguretat del vostre sistema.

Així, amb la VPN, podeu obtenir una protecció contundent contra els pirates informàtics mitjançant la funció de tallafoc inclosa. Sense el tallafoc, podríeu ocultar el vostre negoci als pirates informàtics, però amb el tallafoc, podreu defensar el vostre sistema en cas de força bruta o atacs sobtats llançats per persones sense escrúpols..

3. Podeu canviar els servidors privats en qualsevol moment

Quan utilitzeu la connexió privada virtual, podreu utilitzar qualsevol servidor privat que vulgueu fer servir. Així, per exemple, si utilitzeu el servidor privat situat als EUA, podeu canviar al servidor que es troba al Regne Unit quan vulgueu. Això és important perquè en cas de l’atac de DDoS, simplement podeu canviar a un servidor diferent per fer-lo desaparèixer completament.

A més, a favor de la seguretat, canviar servidors privats regularment us pot ajudar a millorar la seguretat dels vostres servidors. D’aquesta manera, podreu ocultar la vostra xarxa empresarial als pirates informàtics amb aquest canvi regular de servidors privats, ja que els hackers no sabran exactament quins servidors fareu servir en un moment donat.

4. Els actius i infraestructures en línia només es poden accedir amb connexió privada

Quan instal·leu tot el sistema de connexió VPN, heu d’assegurar-vos que els vostres empleats o aquells que tinguin accés als vostres actius i infraestructures en línia només puguin accedir-hi mitjançant la connexió privada. D’aquesta manera, podreu afegir una altra capa de protecció per a la vostra seguretat empresarial.

Si permet que els vostres empleats i administradors accedeixin a les infraestructures empresarials mitjançant una xarxa pública, els pirates informàtics poden intentar seguir la seva traça d’inici de sessió i arribar al vostre sistema empresarial mitjançant el dispositiu de l’empleat com a pont. No obstant això, no es pot fer quan exigiu als vostres empleats que accedeixin als vostres actius i infraestructures en línia només amb connexió privada, ja que tant el dispositiu del vostre empleat com el sistema empresarial estaran completament xifrats..

5. Els hackers no saben la ubicació real dels vostres servidors

Els pirates informàtics només poden atacar la vostra xarxa empresarial o iniciar un atac DDoS quan coneixen la ubicació dels vostres servidors. Això és necessari perquè puguin localitzar els seus objectius precisos. És per això que les empreses que no tenen cap VPN instal·lada poden ser una presa fàcil per a aquests hackers, ja que poden localitzar fàcilment els seus servidors i atacar-los directament.

Però, amb VPN, no es pot fer ja que la ubicació real del servidor està oculta al públic. Els pirates informàtics no coneixen la seva ubicació real perquè la vostra xarxa està xifrada i hi ha altres mesures de seguretat. Així, d’aquesta manera, VPN pot ajudar-vos a prevenir qualsevol atac de DDoS i altres intents de pirateria.