Com utilitzar la VPN per evitar que els pirates informàtics robin els seus comptes de xarxes socials

Amb l’habitual costum d’usuaris de mitjans de comunicació social que realment no els interessen els seus comptes de xarxes socials, proporcionen als pirates informàtics l’oportunitat fàcil de robar-los. Hi ha molts casos de comptes de xarxes socials robats pels pirates informàtics de diverses maneres. Poden robar aquests comptes a través de phishing, que és el més habitual, o poden fer-ho entrant en el sistema de l’usuari, que es fa normalment quan els usuaris es queden descuidats amb la seva connexió de xarxa..


Per exemple, quan us connecteu a Internet mitjançant la xarxa WiFi pública sense protegir la vostra connexió a Internet, generalment donarà als pirates informàtics una oportunitat fàcil de penetrar a la vostra xarxa i robar la contrasenya dels vostres comptes de les xarxes socials. Una de les millors maneres d’evitar que això passi és protegir la vostra connexió de xarxa mitjançant VPN. A continuació, es mostren alguns consells per utilitzar la VPN per evitar que els pirates informàtics robin els vostres comptes de les xarxes socials:

1. No utilitzeu les mateixes o simples contrasenyes per a tots els vostres comptes

Molts usuaris de xarxes socials que no es preocupen per la seguretat del seu compte solen utilitzar contrasenyes simples com la data de naixement, el sobrenom, etc., o les mateixes contrasenyes a tots els seus comptes. Vol dir que tenen la mateixa contrasenya i, de vegades, el mateix nom d’usuari, per a comptes de Twitter, Facebook, Instagram, Google Plus i altres comptes de xarxes socials. Això pot ser molt perillós, ja que quan els pirates informàtics aconsegueixen robar-vos una de les vostres contrasenyes, vol dir que tots els vostres comptes de mitjans socials estaran en risc. Aquesta és una precaució que heu d’entendre per assegurar-vos que els vostres comptes estiguin a seguretat dels pirates informàtics.

2. Porta la teva VPN allà on vagis

VPN és l’eina que podeu utilitzar per assegurar-vos que la vostra connexió de xarxa sempre sigui segura i privada, cosa que significa que, independentment de quina xarxa utilitzeu, podeu xifrar la connexió de xarxa amb VPN i assegurar la vostra connexió segura amb aquesta. Una xarxa segura significa un sistema protegit per a vosaltres, ja que els pirates informàtics solen robar els comptes de mitjans socials de la seva víctima en penetrar a la xarxa d’internet primer. Per tant, és important portar la VPN allà on aneu i fer servir la vostra VPN sempre que necessiteu connectar-vos a Internet, independentment del dispositiu que utilitzeu.

3. Utilitzeu la vostra VPN per a cada aplicació de comunicació

La majoria de les aplicacions de comunicació disponibles per a dispositius mòbils solen xifrar-se amb el sistema de xifratge extrem a extrem. Vol dir que el contingut de la comunicació només pot ser llegit pels usuaris que inicien aquesta comunicació. Cap tercer no pot supervisar les comunicacions dins de les aplicacions que utilitzen el sistema de xifrat extrem. Tot i que generalment pot ser segur que utilitzeu aquestes aplicacions de comunicació sense cap xifratge addicional, encara es necessita una VPN per protegir la xarxa que utilitzen aquestes aplicacions per enviar els missatges una i altra vegada. Dóna una seguretat de doble capa que és encara més difícil de penetrar els hackers.

4. No obriu cap missatge de text, missatges de correu electrònic o trucades sospitoses

El mètode més comú que fan servir els pirates informàtics per robar els comptes de les xarxes socials de moltes persones és enviar missatges falsos, missatges de correu electrònic o trucades a les seves víctimes. A continuació, demanaran a les víctimes que escriguin el seu nom d’usuari i la seva contrasenya en un lloc web fals que s’assembli a la plataforma de mitjans de comunicació social original. Una vegada que les víctimes escriuen el seu nom d’usuari i la seva contrasenya, enviaran efectivament la seva informació sensible als pirates informàtics. Es diu phishing i moltes persones han estat afectades per aquest esquema. És per això que, tot i que utilitzeu VPN tot el temps, sempre us recomanem que esteu prudents amb els missatges, correus electrònics i trucades que rebeu.

5. Utilitzeu VPN que tingui funcions de tallafoc i anti-malware

Quan escolliu un proveïdor de serveis VPN, heu de ser conscients de les funcions que ofereixen. Com menys característiques ofereixin, més haureu d’evitar l’ús d’aquests serveis VPN. Seleccioneu sempre el proveïdor de serveis VPN que ofereix firewall i funcions anti-malware per a la seguretat afegida de la vostra connexió de xarxa. La funció de tallafoc proporciona la millor prevenció contra diverses formes d’atacs cibernètics, mentre que la funció anti-malware garantirà que no trobareu aplicacions, llocs web, programari i qualsevol tipus d’amenaça maliciosa que puguin perjudicar el vostre sistema o posar la vostra identitat personal. en risc.

Aquests són els consells per utilitzar la VPN per evitar que els pirates informàtics robin els vostres comptes de les xarxes socials. Si seguiu aquests consells, hi ha molt poques possibilitats que els hackers estiguin orientats al vostre sistema, ja que és molt difícil incomplir-lo. Fins i tot quan els pirates informàtics són prou persistents, han de fer front a diverses mesures de seguretat que heu posat al voltant del vostre sistema, cosa que fa gairebé impossible que els hackers us robin alguna informació sensible..