Com fer còpies de seguretat de les vostres dades amb seguretat una connexió VPN segura

La còpia de seguretat de les dades s’ha de fer periòdicament, sobretot si teniu dades importants als vostres equips locals. És bo fer una còpia de seguretat de les vostres dades, ja que tindreu accés a ella quan vulgueu, fins i tot quan tingueu problemes amb els vostres equips locals o altres dispositius. Tanmateix, fer una còpia de seguretat al núvol suposa posar en risc el fet que persones irresponsables puguin accedir o incomplir les vostres dades, com ara els pirates informàtics. Pot ser que estigui preocupat per això, ja que els pirates informàtics poden interceptar la vostra transmissió de dades durant el procés de còpia de seguretat i copiar les dades als seus propis servidors. També hi ha problemes amb la pèrdua de dades sensibles o privades a causa de la pirateria del seu emmagatzematge en núvol.


Per això, és molt important que mantingueu segura la vostra connexió durant el procés de còpia de seguretat per evitar que tercers accedeixin a les vostres dades. A continuació, es mostren alguns consells per fer una còpia de seguretat de les dades de manera segura mitjançant una connexió VPN segura:

1. Assegureu-vos que la vostra VPN estigui sempre activa en sincronitzar les vostres dades

Molts serveis d’emmagatzematge en núvol proporcionen el programari o l’aplicació que podeu instal·lar al vostre dispositiu. La funció del programari és permetre sincronitzar les dades amb l’emmagatzematge en núvol igual que l’emmagatzematge local. Per tant, només heu de copiar les dades a la carpeta d’emmagatzematge en núvol del vostre dispositiu i es penjaran automàticament a l’emmagatzematge al núvol. A més, les dades d’aquesta carpeta es sincronitzen automàticament amb l’emmagatzematge al núvol, de manera que estàs transmetent de forma constant les teves dades del dispositiu a l’emmagatzematge al núvol. El que heu de fer és assegurar-vos que la vostra VPN sempre està activa quan es produeix aquest procés de sincronització.

2. Utilitzeu només el proveïdor d’emmagatzematge en núvol de Reputació

Hi ha molts proveïdors d’emmagatzematge al núvol que podeu trobar en línia, com ara Dropbox, Google Drive, Microsoft One Drive, etc. La majoria ofereixen espai d’emmagatzematge en núvol gratuït per a un determinat límit, amb determinades tarifes d’emmagatzematge addicional. El que heu de fer és triar el proveïdor d’emmagatzematge al núvol que sigui de bona reputació. Com menys reputable sigui el proveïdor d’emmagatzematge en núvol, més probabilitats seran piratejats. Amb un bon i reputat proveïdor d’emmagatzematge en núvol, la vostra transmissió de dades sempre serà segura, especialment amb l’afegit de la connexió VPN.

3. Inicieu la sessió al lloc web del proveïdor d’emmagatzematge al núvol només mitjançant VPN

Si voleu iniciar la sessió al vostre compte d’emmagatzematge al núvol mitjançant el lloc web oficial, heu d’assegurar-vos que teniu la vostra connexió VPN activa en fer-ho. De fet, només hauríeu d’iniciar la sessió al compte del proveïdor d’emmagatzematge mitjançant VPN per garantir que la vostra transmissió de dades sempre és segura. Recordeu que esteu emmagatzemant dades importants al vostre emmagatzematge al núvol, de manera que heu d’assegurar-vos que accediu a les dades mitjançant una connexió privada per evitar que algú espioni el vostre trànsit a Internet.

4. Utilitzeu sempre una contrasenya forta i una autenticació en dos passos

Quan creeu un compte amb un proveïdor d’emmagatzematge en núvol, assegureu-vos que creeu una contrasenya forta per a aquest compte. Això es deu al fet que la vostra contrasenya és l’única cosa que haurà de tenir un pirata informàtic al vostre compte. Si la vostra contrasenya no és forta, un hacker especialitzat pot trobar la vostra contrasenya en pocs minuts o en poques hores. Però, si la vostra contrasenya és forta, els hackers trigaran a esbrinar la vostra contrasenya. A més, no oblideu configurar el procés d’autenticació en dos passos del vostre compte, de manera que haureu d’autentificar la informació d’inici de sessió sempre que intenteu accedir al vostre compte. Això ajudarà a afegir més capes de seguretat a les vostres dades importants.

5. Apliqueu VPN a tots els dispositius connectats a l’emmagatzematge al núvol

Finalment, heu d’instal·lar el vostre programari o aplicació de xarxa privada virtual a tots els dispositius connectats a l’emmagatzematge al núvol. Una de les funcions d’un emmagatzematge en núvol és permetre sincronitzar les vostres dades entre diversos dispositius. Per tant, sempre heu de mantenir la vostra transmissió de dades segura a tots els dispositius mitjançant la instal·lació de VPN a tots els vostres dispositius. D’aquesta manera, les dades seran privades i segures per a tu, independentment del dispositiu que utilitzeu.

Aquests són els consells per fer una còpia de seguretat de les dades de manera segura mitjançant una connexió VPN segura. Com més dades emmagatzeneu a l’emmagatzematge al núvol, més important és per a vosaltres xifrar la transmissió de dades mitjançant una connexió VPN. D’aquesta manera es garanteix que les vostres dades es sincronitzin entre dispositius de forma segura i privada, així com per evitar que els pirates informàtics robin les dades importants.