9 Desavantatges de la VPN que heu de conèixer abans d’utilitzar-la

La VPN ha estat coneguda com la solució a diversos problemes de privadesa a Internet avui dia. Si bé el govern i el vostre proveïdor d’identificació poden supervisar tota la vostra activitat en línia cada dia i poden restringir els llocs web que podeu visitar en línia, la xarxa privada virtual pot proporcionar la solució de seguretat que proporciona la vostra privacitat i llibertat en línia. Amb la xarxa privada virtual, podeu navegar fàcilment per Internet sense haver de preocupar-vos per cap tipus de supervisió, seguiment i restriccions que faci el govern, el vostre proveïdor d’identificació electrònica o altres tercers..


Tanmateix, entre els molts avantatges que la VPN pot proporcionar per a la vostra privadesa en línia, hi ha diversos inconvenients que heu de tenir en compte abans d’utilitzar cap servei VPN. Això és especialment cert si sou els primers usuaris de VPN. Aquests són els cinc desavantatges de la VPN que heu de conèixer abans d’utilitzar-la:

No dubteu a reutilitzar la gràfica anterior al vostre blog o article proper. Simplement copieu el codi següent.

1. L’ús de VPN podria ser il·legal al vostre país

Hi ha països que no permeten als ciutadans utilitzar cap tipus de servei VPN. De fet, la majoria dels serveis VPN es bloquejaran als països que consideren il·legals les xarxes privades. Aquest és el primer desavantatge que cal afrontar. Si creieu que el vostre país es troba a la llista de països que consideren que la connexió privada és il·legal, no heu de fer servir el servei VPN en primer lloc. Això és així perquè podríeu acabar pagant una multa enorme o anar a la presó quan ho feu.

2. Podríeu tenir problemes de rendiment mentre feu servir la xarxa privada

Com que la connexió de xarxa privada funciona connectant la vostra xarxa a un servidor privat abans de poder accedir realment al lloc web que voleu visitar, pot generar un problema de rendiment en el procés. Algunes xarxes privades virtuals poden trigar més temps a contactar amb els servidors privats, cosa que us permetrà carregar el lloc web al qual accediu..

De fet, és un desavantatge freqüent que veureu quan feu servir un servei VPN gratuït. A més, és possible que notis que la velocitat de la connexió quan s’utilitza connexió privada pot ser més baixa que quan s’utilitza la connexió regular.

3. El servei VPN podria supervisar la vostra activitat i utilitzar les vostres dades

Alguns serveis de xarxa privats us permetran utilitzar els seus servidors privats a canvi de les vostres dades. Per descomptat, potser no exposaran la seva intenció en primer lloc. Tot i això, hi ha hagut casos en què les empreses VPN vigilen les dades dels seus usuaris per obtenir els seus propis beneficis. Sí, pot ajudar a evitar les restriccions a Internet i ocultar la vostra adreça IP, però les companyies de xarxa privada realment podrien fer el seguiment.

Heu d’estar al corrent dels serveis VPN que ofereixen la seva connexió privada de forma gratuïta o a un preu molt baix perquè poden iniciar la vostra activitat.

4. Pot ser difícil configurar per a usuaris empresarials

Per als usuaris individuals, pot ser que la VPN sigui fàcil de configurar, ja que només necessiteu descarregar les vostres aplicacions o programari VPN i instal·lar-lo al vostre dispositiu. Tanmateix, per als usuaris comercials, el cas no pot ser així. Per als usuaris empresarials, la VPN és molt més complicada de configurar, sobretot si necessiteu configurar la xarxa privada en la vostra premissa comercial..

Afegirà més complexitat a la vostra connexió de xarxa general i afectarà cada dispositiu que utilitzeu al vostre negoci. Tot i que moltes empreses VPN poden simplificar-ho, encara podríeu necessitar un equip de gestió de xarxa dedicat a supervisar la xarxa de connexió privada del vostre negoci..

5. Podria afegir més cost a la vostra connexió de xarxa

De manera predeterminada, la xarxa privada virtual és un servei de connexió privat premium que heu de pagar per separat de la vostra connexió de xarxa regular o ISP. A més, si voleu utilitzar un encaminador VPN, heu de comprar un maquinari d’encaminador addicional per poder-lo utilitzar al costat de la vostra connexió VPN. Per tant, potser no us arriba gratuïtament. Segur, hi ha moltes connexions privades gratuïtes que podeu utilitzar, però generalment no són fiables i tenen moltes limitacions. Per tant, un altre desavantatge de la connexió privada és que pot costar molt a llarg termini.

6. Pot alentir la velocitat d’Internet

Quan afegiu una connexió VPN, afegiu una capa de privadesa mitjançant el servidor VPN. En lloc d’accedir directament a un lloc web, hi accedireu a través del proveïdor VPN. Tot i que això us permet ocultar la vostra adreça IP i xifrar les dades, això també vol dir que les dades han de viatjar més i amb una complexitat afegida.

Si els proveïdors de VPN que utilitzeu no són prou potents, la vostra xarxa pot ser molt lenta. Això afecta principalment quan necessiteu una internet d’alta velocitat per a la transmissió o la descàrrega, etc. Però no sempre és així. Abans, hem revisat molts proveïdors de VPN per comprovar la seva velocitat i sovint la reducció de velocitat és mínima en alguns casos. NordVPN, per exemple, ens va donar velocitat amb una reducció mínima. Hem pogut obtenir gairebé el 95% de la velocitat original. No només ells, molts altres proveïdors estan optimitzats per no alentir la vostra xarxa.

7. El seu ús no pot garantir el 100% d’anonimat

Hi ha diverses formes en què encara podeu revelar la vostra identitat tot i que utilitzeu una VPN. Què passaria si esteu navegant per un lloc web mitjançant una connexió VPN i de sobte us adoneu que el vostre client VPN està desconnectat suddentment? O el vostre DNS es filtra? En el pitjor dels casos, el proveïdor que utilitzeu accepta proporcionar al vostre govern alguna informació crítica sobre vosaltres mateixos?

Tot i que avui dia els proveïdors de serveis ofereixen moltes funcions com Double VPN o Kill Switch per fer que la vostra connexió sigui el més privada i segura possible. Hi ha moltes maneres en què es poden filtrar dades a través de maquinari, programari o qualsevol altre mitjà.

8. No és possible suprimir totes les restriccions

Una de les principals raons per les quals la gent utilitza VPN és desbloquejar llocs web o contingut específics (és a dir, restriccions de bypass). Tot i que és relativament fàcil desbloquejar la majoria de llocs web o contingut, pot ser que encara sigui de difícil accés. Netflix, per exemple, és accessible des de qualsevol lloc, però l’empresa permet l’accés a algunes pel·lícules o programes de televisió només a determinats països.

Com que tenen diversos acords amb els productors de contingut, no se’ls permet legalment mostrar contingut específic en una determinada regió. I sobretot són bons a l’hora de fer complir això. Molts proveïdors de VPN NO poden passar aquesta restricció. El mateix passa amb molts altres llocs o contingut.

9. Problemes de compatibilitat de la plataforma si utilitzeu una plataforma menys popular

Si utilitzeu un sistema operatiu que utilitzen milions d’usuaris a tot el món, està bé. Tanmateix, si utilitzeu un sistema operatiu menys popular, un sistema operatiu obsolet o un maquinari incompatible, pot ser que no hi hagi moltes maneres d’utilitzar o configurar la VPN al vostre dispositiu. La majoria de VPN estan disponibles per a quatre sistemes operatius més populars, de la mateixa manera que Windows, macOS, Android i iOS. Si utilitzeu qualsevol altra cosa, el més probable és que; és possible que tingueu dificultats per configurar el servei i fins i tot obtenir el suport de l’empresa. Això és cert no només per a VPN, sinó per a qualsevol programari. Diversos proveïdors de VPN ofereixen maneres de configurar el vostre router per protegir tota la vostra xarxa d’internet, la qual cosa podria funcionar com a solució per a aquest problema..

Aquests són els desavantatges d’una VPN que heu de conèixer abans d’utilitzar-la. Si teniu previst utilitzar qualsevol servei VPN, heu d’assegurar-vos que n’utilitzeu serveis de bona reputació.

Els prestadors de serveis de bona reputació no us donaran aquests inconvenients, o almenys, poden minimitzar aquests inconvenients. A més, si realment us preocupa la vostra privadesa i seguretat en línia, VPN és la millor eina que podeu utilitzar per protegir la vostra privacitat i seguretat en línia..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map