5 tipus d’informació que Google farà el seguiment de la vostra activitat de navegació

Google domina Internet des que es va convertir en la companyia de motors de cerca més gran del món. No obstant això, des de l’augment de popularitat del sistema operatiu mòbil d’Android, Internet s’ha convertit en una part integral de la vida de qualsevol. Amb l’ús generalitzat del sistema operatiu Android, tothom pot connectar-se a internet quan vulgui. Per descomptat, ja que Google també ofereix diverses eines en línia que són utilitzades per milers de milions de persones, com ara Gmail, Drive, Fotos, Translate, Docs, Plus i moltes altres eines, milers de milions de persones no poden viure sense Google avui dia. A tot el món, les persones han d’utilitzar almenys una eina en línia creada per aquesta empresa en les seves activitats diàries.


Amb l’adherència de Google tan forta en l’activitat en línia de tothom, es converteix en una preocupació ja que aquesta empresa també fa el seguiment de l’activitat en línia. Això és especialment cert quan utilitzeu les seves eines, ja que guardaran un historial d’ús d’aquestes eines. És per això que algunes persones volen sortir de la seva adherència, cosa impossible en aquests dies i èpoques. En lloc d’intentar eliminar Google de la vostra vida, és millor saber què estan supervisant de la vostra activitat en línia. D’aquesta manera, podeu millorar la vostra privadesa en línia mentre utilitzeu les eines en línia de l’empresa. A continuació, es detallen 5 tipus d’informació que Google rastrejarà de la vostra activitat de navegació:

1. El vostre historial de cerques

Google és el motor de cerca més gran del món i és el motor de cerca principal que les persones de tot el món utilitzen diàriament. Quan utilitzeu aquest motor de cerca, l’empresa emmagatzemarà automàticament les dades de cerca a l’historial de cerca. Tot i això, només es pot fer quan inicieu la sessió al vostre compte de Google mentre realitzeu la cerca en línia. Si realitzeu les cerques sense haver-vos registrat en el vostre compte, les dades de cerca no es registren al vostre compte. L’historial de cerques consistirà en les paraules clau que heu escrit al quadre de cerca i l’historial de la cerca de veu.

2. Les vostres pàgines web visitades

Google també enregistrarà les vostres pàgines web visitades per tal de determinar el vostre interès. Això es deu principalment al principal model de negoci d’aquesta empresa és la publicitat en línia, cosa que requereix que l’empresa conegui el millor públic objectiu per a la seva publicitat en pantalla. És per això que aquesta empresa registrarà les pàgines web visitades, sobretot si feu servir Chrome, per tal que l’empresa mostri els anuncis més adequats per a vosaltres. El veureu en efecte quan visiteu llocs web o utilitzeu aplicacions en dispositius mòbils Android.

3. La ubicació on heu estat de visita

Si utilitzeu el dispositiu mòbil Android on el sistema GPS està activat, Google supervisarà automàticament la vostra ubicació tot el temps. Això és especialment cert si utilitzeu aplicacions que requereixen accés a Google Maps o a qualsevol altra funció GPS. L’empresa registrarà els llocs que heu visitat, la vostra ubicació actual i la vostra destinació. La companyia fins i tot us demanarà que reviseu els llocs que heu visitat els darrers dies per millorar la funció de cerca d’empreses locals.

4. Els vídeos que heu vist

Atès que Google posseeix YouTube i YouTube és el lloc web més gran que comparteix vídeo a Internet avui dia, naturalment milers de milions de persones veuen vídeos de YouTube diàriament. El que fa la companyia és que també supervisa els vídeos que heu vist a YouTube. Com que YouTube també utilitza la xarxa publicitària propietat de Google, un dels propòsits de la companyia per controlar la vostra activitat de YouTube és proporcionar anuncis que siguin més rellevants per a les vostres preferències. Altres coses que es controlen des de la vostra activitat de YouTube inclouen els vídeos que t’agraden, el temps que vas veure el vídeo, els canals preferits i els comentaris.

5. Informació relacionada amb els serveis d’aplicacions de Google

Hi ha moltes aplicacions mòbils que utilitzen els serveis d’aplicacions de Google per funcionar bé. Si utilitzeu una aplicació que requereixi connectar-vos al vostre compte de Google per iniciar la sessió, significa que l’aplicació utilitza els serveis d’aplicacions de Google en el seu funcionament. Quan utilitzeu aquestes aplicacions, Google i el desenvolupador d’aplicacions el segueixen la vostra activitat. L’ús de l’aplicació pot ser en certa mesura compartit amb Google, sobretot si el desenvolupador d’aplicacions utilitza l’API de Google per a una gran part de les funcions de l’aplicació.

Aquests són els 5 tipus d’informació que Google rastrejarà de la vostra activitat de navegació. Si bé és cert que és possible que no pugueu escapar d’aquesta empresa a la vostra vida digital, encara hi ha moltes alternatives disponibles per si voleu disminuir la influència de Google en la vostra activitat en línia. Però, el més important, haureu d’equipar la vostra connexió de xarxa amb una VPN per tal que empreses de tercers com Google no puguin supervisar totes les activitats en línia que realitzeu..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map