5 Riscos de privadesa d’utilitzar teclats virtuals de tercers

El teclat virtual és el teclat a la pantalla que podeu utilitzar com a substitució o alternativa als teclats físics. Normalment està disponible en dispositius mòbils i s’utilitza principalment per a telèfons intel·ligents i tauletes. Tot i que els teclats virtuals també estan disponibles per a plataformes d’escriptori, aquests rarament s’utilitzen tret que els usuaris tinguin algun tipus de problema de discapacitat. Per tant, tant si utilitzeu un dispositiu Android com iOS, tingueu en compte el teclat virtual que utilitzeu actualment.


La majoria de les vegades, podeu utilitzar el teclat virtual predeterminat segons el que ofereix el sistema operatiu per a mòbils. Però, hi ha moltes alternatives que podeu trobar a l’App Store o a Play Store, que substituiran l’actual teclat virtual que feu servir. La mala notícia és que, ja que aquests teclats solen registrar la informació mecanografiada per oferir millors suggeriments de paraules i altres avantatges, heu de ser conscients que pot ser perillós per a la vostra privadesa. A continuació, es mostren 5 riscos de privadesa d’utilitzar teclats virtuals de tercers:

1. Pot arribar amb un Keylogger amagat

Si bé molts desenvolupadors de tercers afirmaran que no emmagatzemaran les dades de pulsacions dels usuaris, hi ha hagut casos en què els desenvolupadors de tercers incrustin un keylogger a les seves aplicacions del teclat. Això pot ser perillós com a usuari ja que utilitzeu aquest teclat virtual cada vegada que escriviu alguna cosa al dispositiu. És possible que els desenvolupadors de teclat de tercers facin el registre perquè volen mostrar publicitat rellevant per a vosaltres, però no hi ha proves que les vostres dades només s’utilitzin per a aquest propòsit. Per això, és bo adherir-vos a l’aplicació de teclat per defecte que ve amb el vostre dispositiu.

2. Necessita un accés complet al vostre sistema telefònic

Algunes aplicacions de teclat que instal·leu al dispositiu potser necessiten un accés complet al vostre sistema de telefonia, cosa estranya i absurda. Per què una aplicació com aquesta requeriria accés, per exemple, a la càmera i al micròfon? Això és necessari tenir en compte abans d’instal·lar aquest tipus d’aplicacions al dispositiu mòbil. Mireu el permís que us demanen abans d’instal·lar-lo i vegeu si perjudicarà la vostra privadesa o no.

3. Es podria recollir algunes dades privades del dispositiu

Atès que alguns teclats virtuals de tercers volen el permís complet per al vostre sistema telefònic, vol dir que pot tenir el control complet del telèfon quan ho desitgi. També significa que pot accedir a totes les dades emmagatzemades al vostre telèfon, com ara SMS, correu electrònic, contacte telefònic, fotos i similars. Si una aplicació pot fer-ho, vol dir que pot recopilar de forma silenciosa les dades privades del dispositiu, cosa que és dolenta per a la vostra privadesa en línia. Com que sou els que us autoritzen aquesta aplicació per fer-ho, no podeu impedir que realitzeu aquesta activitat tot i que utilitzeu una connexió VPN al vostre dispositiu mòbil. L’única manera d’aturar-lo és desinstal·lar l’aplicació.

4. Les fugides d’aplicacions de teclat de tercers són habituals

Hi ha hagut incidències en què les aplicacions de teclat estan filtrant les dades de l’usuari a tercers. Les aplicacions recopilaven les dades dels seus usuaris i emmagatzemaven les dades als seus servidors. Tanmateix, els servidors no tenien el sistema de seguretat robust necessari per al bon requeriment d’emmagatzematge de dades, que provoca que les terceres persones no tinguessin escrúpols. Les dades privades de milions d’usuaris s’estan filtrant a tercers i la privacitat de milions de persones estan en risc a causa d’aquesta filtració. Per això és molt arriscat utilitzar una aplicació de teclat virtual de tercers al dispositiu mòbil.

5. El desenvolupador del teclat pot no tenir un servidor segur per emmagatzemar les dades de l’usuari

Abans d’instal·lar una aplicació de teclat alternativa per al dispositiu, assegureu-vos de llegir la política de privadesa del desenvolupador d’aplicacions. Com recopilaran les vostres dades? Quins tipus de dades s’estan recopilant? On es guarden? En alguns casos, el desenvolupador del teclat no té la infraestructura necessària per emmagatzemar les dades de l’usuari amb seguretat. Utilitzen un servidor compartit barat que es pot piratejar fàcilment perquè té una seguretat de baix nivell. No importa quin sigui el cas, sempre és millor que evitis que això passi mitjançant l’ús del teclat virtual oficial que ofereix la vostra plataforma mòbil.

Aquests són els riscos de privadesa d’utilitzar teclats virtuals de tercers. Si no teniu compte amb el que podeu escriure, podeu supervisar aquestes aplicacions de tercers. Inclou el vostre nom d’usuari i la vostra contrasenya, així com els missatges que escriviu als vostres amics. Així, serà dels vostres beneficis estar sempre al corrent dels riscos que comporta l’ús de teclats virtuals de tercers.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map