5 raons per les quals un compte de correu electrònic disponible pot protegir la vostra privadesa en línia

És possible que la majoria de les persones no estiguin familiaritzats amb el que es diu compte de correu electrònic d’un sol ús. Tot i això, existeix aquest tipus de compte de correu electrònic i pot proporcionar una privadesa molt millor si saps utilitzar-lo. En comparació amb el compte de correu electrònic habitual, el compte de correu electrònic d’un sol ús és el tipus d’adreça de correu electrònic que es pot utilitzar només una vegada i que es pot llençar després de l’ús. Per tant, és un tipus d’adreça de correu electrònic temporal que podeu utilitzar si voleu enviar qualsevol missatge privat a altres persones sense haver d’exposar la vostra informació personal.


A la vostra activitat en línia, hi haurà moltes ocasions en què se us demana que entregueu la vostra informació de correu electrònic a un tercer per a diversos propòsits. Pot ser amb la finalitat de descarregar un programari, subscriure’s a un butlletí de notícies, conversar amb un desconegut, comprar i vendre, etc. En aquests casos, no heu de lliurar la vostra adreça de correu electrònic principal, especialment si només heu de comunicar-vos amb tercers un cop. Una adreça de correu electrònic d’un sol ús s’adequa més en aquestes situacions. A més, hi ha raons vàlides per les quals haureu de començar a utilitzar aquest tipus de compte de correu electrònic si us preocupa tant per la vostra privadesa en línia. A continuació, es detallen 5 raons per les quals un compte de correu electrònic d’un sol ús pot protegir la vostra privadesa en línia:

1. Protegiu la informació d’identitat en línia

En primer lloc, quan utilitzeu un compte de correu electrònic d’un sol ús, podeu amagar fàcilment la vostra identitat en línia fàcilment i convenientment. Si no voleu que altres persones ho sàpiguen, podeu fer servir aquest tipus de compte perquè podeu protegir la vostra identitat i fer que la vostra conversa sigui privada. Això és útil sobretot si es tracta d’empreses que sol·liciten la vostra adreça de correu electrònic amb finalitats de màrqueting. En aquest cas, podeu utilitzar l’adreça d’un sol ús i evitar els missatges de màrqueting que es puguin enviar a la vostra adreça posteriorment. També és beneficiós quan feu servir aquesta adreça per comunicar-vos amb persones estranyes en línia.

2. Eviteu tractar amb missatges spam

Els missatges de correu brossa poden ser frustrants per tractar-los perquè aquests missatges continuen omplint la safata d’entrada amb enllaços bruts i sovint perillosos. Per evitar rebre missatges de correu brossa, heu de deixar de compartir la vostra adreça de correu electrònic principal amb altres tercers, especialment els que no coneixeu bé. Si faciliteu els vostres missatges a altres tercers, especialment a persones o empreses que no coneixeu, aquests tercers podrien vendre la vostra adreça a tercers per tal que us incloguin a la seva llista de correu brossa. Amb una adreça d’un sol ús, és possible evitar els missatges de correu brossa del tot.

3. No registra la vostra adreça IP

Gairebé tots els proveïdors de comptes de correu electrònic d’un sol ús us permeten emmagatzemar missatges temporals sense registrar la vostra adreça IP. Recordeu que la vostra adreça IP conté informació molt sensible sobre la vostra ubicació i el vostre dispositiu. Si feu saber a qualsevol persona la vostra adreça IP, podreu oferir-los de forma gratuïta la vostra informació personal. Amb el compte d’un sol ús, que no registra la vostra adreça IP, no cal que us preocupeu perquè ningú conegui la vostra adreça IP en línia. També és millor si utilitzeu aquest tipus de compte temporal amb la VPN activa per fer-lo encara més privat.

4. Tots els missatges se suprimeixen després d’un cert període

El propòsit de la safata d’entrada d’un sol ús és fer que sigui possible utilitzar-lo en un període de temps determinat abans de llençar-lo. Tots els missatges que arriben al vostre compte temporal se suprimiran en un període determinat, normalment en una setmana. Per això s’anomena compte de correu electrònic temporal. D’aquesta manera, no us haureu de preocupar de cap tercer que tracti d’explorar la vostra safata d’entrada per trobar els missatges o converses que havíeu fet anteriorment. Està dissenyat per ser utilitzat per a la vostra comunicació privada.

5. Eviteu que qualsevol lloc web vengui les vostres dades personals

Actualment, hi ha molts llocs web que intenten obtenir més diners dels seus clients o visitants venent informació personal. Significa que qualsevol informació que proporcioneu per a aquests llocs web s’utilitzarà com a producte bàsic per obtenir més diners. Quan els proporcioneu la vostra adreça de correu electrònic principal amb les vostres dades personals i el lloc web decideixi vendre la vostra adreça de correu electrònic a altres tercers, us resultarà desavantatge. Si es fa servir un compte d’un sol ús, es pot evitar aquesta possible violació de la privadesa abans que passi.

Aquests són els motius pels quals un compte de correu electrònic d’un sol ús pot protegir la vostra privadesa en línia. Protegir la vostra privacitat en línia es pot fer de diverses maneres. El primer mètode recomanat és utilitzar una xarxa privada virtual. El segon mètode recomanat és començar a utilitzar aquest tipus de compte de correu electrònic temporal per mantenir les vostres comunicacions en línia privades i segures.