5 passos senzills per protegir la vostra privadesa en línia a les plataformes de xarxes socials

Per què els pirates informàtics encanten amb els comptes de les xarxes socials? Això és perquè és el lloc on a la gent li encanta parlar i revelar molta informació sobre ells mateixos. Les plataformes de xarxes socials també s’utilitzen per connectar-se a diversos comptes, inclosos els comptes relacionats amb els recursos financers, que han de ser molt privats. Els pirates informàtics els agrada robar aquests comptes perquè obtenen molts avantatges amb només un únic acte de ciberdelinqüència. Un cop han robat un compte, poden controlar-lo de la forma que vulguin i també poden trobar molta informació personal sobre l’usuari.


Si es produeixen crims cibernètics en els mitjans socials, només serà més important protegir la vostra privadesa en línia quan s’utilitzen aquestes plataformes. Recordeu que el fet de compartir la vostra vida amb els amics en línia és bo, però no hauríeu de passar per sobre. A continuació, es detallen 5 senzills passos per protegir la vostra privadesa en línia en plataformes de xarxes socials:

1. Assegureu-vos de triar amb cura els vostres amics en línia

Amb les xarxes socials com Facebook, quan us cal que accepteu peticions d’amics si voleu tenir més amics, podeu trobar diversos tipus de persones que vulguin ser les vostres amigues de Facebook. El cas és que no totes aquestes persones podríeu conèixer. De vegades, fins i tot desconeguts volen ser els teus amics només per fer una ullada al teu feed de Facebook. Les paraules dels savis són aquestes: hauríeu de triar els vostres amics en línia amb cura. Si no en sabeu res, és millor no acceptar-los com a amics de les xarxes socials, ja que poden tenir una mala intenció quan us fan amistat a les xarxes socials.

2. No connecteu els suports socials amb altres comptes

Avui en dia, molts llocs web ofereixen comoditat per accedir a diversos comptes en línia simplement connectant aquests comptes amb els vostres comptes de xarxes socials. Per exemple, si descobreix un lloc web nou, i aquest lloc web requereix que et registris, pots registrar-te al lloc web simplement connectant-te al compte de xarxes socials. No heu de fer-ho manualment. Tanmateix, si seguiu aquesta ruta quan us registreu a aquests llocs web, esteu revelant molta informació personal a aquests llocs web, per la qual cosa no heu de connectar els vostres comptes de xarxes socials amb altres comptes. És millor que us registreu manualment si us preocupa la vostra privadesa en línia.

3. No compartiu informació que després penedireu

Alguna vegada heu sentit a parlar d’internet com a arxiu d’informació permanent? Tot el que pugeu a Internet, romandrà allà per sempre. Per tant, assegureu-vos que no compartiu alguna cosa que podríeu penedir més endavant. Per exemple, si us agrada compartir les vostres fotos amb amics a Instagram, assegureu-vos que no compartiu les vostres fotos privades “de forma accidental” allà. No només posarà en risc la vostra privadesa en línia, sinó que també serà un desencadenant potencial per arruïnar la seva reputació en línia més endavant. Podeu compartir quelcom que val la pena compartir, però no oblideu no passar-hi.

4. No seguiu mai cap enllaç a les xarxes socials

De vegades, els teus amics compartiran una publicació que conté enllaços a llocs web de tercers. El que passa amb aquest tipus de coses és que heu d’estar pendents de la seguretat d’aquests enllaços. Aquests enllaços poden ocasionar llocs web potencialment perillosos o fins i tot llocs web de pesca. Tingueu en compte cada enllaç al qual feu clic als mitjans de comunicació social, ja que si no esteu curosos, pot exposar la vostra privadesa en línia. En funció de qui segueixi a les xarxes socials i dels amics de les xarxes socials, obtindreu una variació d’enllaços a les publicacions, cosa que requereix que sigueu selectius en fer clic només als enllaços de llocs web de confiança..

5. Canvieu la vostra configuració de privadesa

La majoria de les xarxes de xarxes socials us permeten canviar la configuració de privadesa i gestionar la manera d’utilitzar-la. Per tant, aquesta és una característica que haureu d’utilitzar molt ja que voleu assegurar-vos que utilitzeu la plataforma de forma privada. Podeu triar amb qui compartiu les vostres publicacions o qui podeu veure la informació completa a les xarxes socials. També podeu triar si voleu que el vostre compte de xarxes socials sigui visible al motor de cerca o no. Aquesta configuració és valuosa per mantenir els vostres comptes de xarxes socials tan privats com vulgueu que siguin.

Aquests són els 5 senzills passos per protegir la vostra privadesa en línia a les plataformes de xarxes socials. Sense adoptar l’enfocament necessari per mantenir els seus comptes de xarxes socials privats, persones sense escrúpols poden revelar fàcilment la seva identitat real en línia i utilitzar aquesta informació per als seus propis beneficis. Com que les plataformes de xarxes socials tracten de compartir la vostra història personal, heu de tenir més cura en mantenir-la privada. Recordeu que heu de protegir la vostra pròpia seguretat i privacitat en línia en tot moment, fins i tot quan utilitzeu les xarxes de xarxes socials.