5 maneres diferents d’amagar la vostra IP mentre es navega i es manté l’activitat anònima d’Internet

Amb l’augment d’atacs de ciberseguretat i amenaces en línia actuals i actuals, cada vegada és més important que els usuaris d’internet mantinguin la seva activitat en línia segura i privada. Una de les millors maneres de fer-ho és amagant la vostra adreça IP durant la navegació. Si utilitzeu diversos tipus de serveis, podeu fer-ho amb molta facilitat. Una vegada que la vostra adreça IP s’hagi emmascarat o oculta, podeu navegar per la web de forma anònima i l’activitat de navegació estarà segura i protegida.


La revelació de la vostra adreça IP real comportarà certs riscos per a la vostra privadesa i seguretat en línia. Al revelar la vostra adreça IP real, el vostre govern podrà fer el seguiment de l’activitat de navegació. El mateix és el vostre ISP i els llocs web que visiteu. Els pirates informàtics poden assenyalar la seva ubicació fàcilment si no amagueu la vostra adreça IP mentre navegueu per Internet. Per tant, amagar l’adreça IP és important per eliminar qualsevol rastre de l’activitat de navegació.

Recordeu que la navegació en mode incògnit o privat del navegador no amaga la vostra adreça IP. A continuació, es mostren 5 maneres diferents d’ocultar la vostra IP mentre es navega i es manté una activitat d’internet anònima:

1. Aplicació d’un servidor intermediari per al navegador

En tots els navegadors, sempre hi ha una opció per a que us connecteu a Internet mitjançant servidors proxy. La manera de fer-ho és que heu de trobar els servidors de proxy oberts que podeu utilitzar per al vostre navegador i, simplement, posar l’adreça IP del servidor al vostre navegador. A continuació, podeu configurar el navegador per connectar-se als servidors de proxy que li heu assignat. Quan ho feu, podreu emmascarar la vostra adreça IP mitjançant l’adreça IP dels servidors proxy. Així, sempre que visiteu un lloc web, l’adreça IP que es gravarà és l’adreça del servidor intermediari, no la vostra adreça IP real.

Nivell de seguretat: BAIX

2. Utilitzant un navegador privat

Un navegador privat com el navegador Tor pot ajudar a mantenir la vostra internet segura i privada. Quan utilitzeu aquest navegador, no cal que configureu cap configuració addicional per al navegador. Simplement instal·leu el navegador i podeu començar a navegar de forma anònima de seguida. Tanmateix, com que la connexió privada només està disponible a través d’aquest navegador, només podeu ocultar la vostra adreça IP quan navegueu per la web amb aquest navegador. En canviar a navegadors habituals, es mostrarà la vostra adreça IP real. També es coneix que un navegador privat com Tor té una velocitat de connexió molt lenta i també hi ha molts llocs web maliciosos que utilitzen la mateixa xarxa privada que Tor. Per tant, tingueu en compte aquest risc.

Nivell de seguretat: MEDI

3. Utilitzant una connexió de xarxa privada virtual (VPN)

Xarxa privada virtual (VPN) és una de les millors eines per ocultar la vostra adreça IP, ja que us ofereix un sistema complet per mantenir la vostra navegació privada. No només amagarà la vostra adreça IP, sinó que també protegirà l’activitat de navegació dels pirates informàtics i d’altres amenaces en línia. Algunes connexions VPN també ofereixen protecció contra programari maliciós per allunyar-vos dels llocs web maliciosos. A més, una connexió VPN pot ajudar a mantenir la vostra banca i altres dades importants a l’abast dels pirates informàtics. També podeu amagar la vostra adreça IP a tot el sistema, no només per a un navegador específic i també podeu utilitzar-la en altres dispositius.

Nivell de seguretat: ALTA

4. Utilitzant un servidor intermediari basat en web

Una altra manera senzilla de mascar la vostra adreça IP és mitjançant un servidor intermediari basat en web. Simplement visiteu un lloc web que ofereix aquest tipus de serveis i navegueu per qualsevol lloc al qual vulgueu accedir mitjançant aquest lloc web. Així, navegaràs pels llocs amb fotogrames, mostrant l’adreça IP del lloc web com a adreça IP durant la navegació. Aquesta és la manera menys segura d’ocultar la vostra IP i només s’ha d’utilitzar per a la navegació lleugera, ja que aquest tipus de servei ve amb les seves pròpies limitacions, com ara el límit d’amplada de banda, la velocitat de connexió, etc..

Nivell de seguretat: BAIX

5. Utilitzant una xarxa pública d’Internet (WiFi)

La vostra adreça IP és l’adreça del vostre dispositiu proporcionada pel proveïdor de serveis d’Internet (ISP). Així, si canvieu de xarxa, també canviarà la vostra adreça IP. Per això, és convenient utilitzar una xarxa d’internet pública (WiFi) per ocultar la vostra adreça IP, ja que l’adreça IP mostrada per al dispositiu estarà lligada a la xarxa WiFi que utilitzeu. Tanmateix, si no esteu curosos, els hackers poden observar la vostra activitat d’internet si feu servir una xarxa WiFi pública, sobretot si la xarxa pública no està segura.

Nivell de seguretat: BAIX

Aquests són els 5 diferents maneres d’amagar la vostra IP mentre navegueu i manteniu l’activitat anònima d’internet. Recordeu que sempre és millor protegir la vostra connexió utilitzant una bona connexió VPN, ja que no només amaga la vostra adreça IP. Tot plegat, vigileu quan esteu en línia i preneu sempre les mesures necessàries per mantenir la vostra connexió a Internet segura tot el temps.