5 idees errònies habituals sobre el navegador de privadesa de Tor

Tor és el navegador que s’utilitza sovint pels usuaris d’internet per accedir a la web profunda que és una part profunda d’internet que generalment no és accessible a través dels navegadors habituals. Tor també s’anomena navegador de privadesa, ja que xifra la vostra connexió mitjançant una xarxa privada virtual, permetent-vos navegar per la web profunda o per la web regular de manera anònima. Utilitza la tecnologia avançada de xifratge que dificulta que tercers facin el seguiment de la vostra adreça IP real. Combinat amb l’ús de VPN, podeu ser completament segur en línia quan feu servir el navegador Tor ja que el sistema de xifrat es duplicarà.


Hi ha molts malentesos que la gent té sobre Tor. En primer lloc, com que s’utilitza principalment per accedir a la xarxa profunda, moltes persones encara la veuen com una cosa “espantosa”. Aleshores, la gent generalment no vol utilitzar Tor a causa de diversos problemes de seguretat. A continuació, es mostren les cinc idees errònies habituals sobre el navegador de privadesa de Tor:

1. Tor és el navegador per als pirates informàtics

És cert que Tor ha estat utilitzat per hackers i ciberdelinqüents per fer tota mena de crims digitals. Però és només perquè proporciona l’anonimat en línia que aquestes persones dolentes necessiten mantenir-se sense ser detectades per les autoritats. A més, quan navegueu per la xarxa profunda amb Tor, trobareu molts tipus de llocs web estranys, maliciosos i dolents creats per persones malintencionades i fraudulentes, així que tingueu molta cura en la vostra activitat de navegació. Tanmateix, a causa del complet anonimat que aquest navegador us pot proporcionar, es pot utilitzar com a navegador habitual. Quan l’utilitzeu, obtindreu l’avantatge d’una completa privadesa i anonimat durant l’activitat en línia. Ha estat utilitzat per educadors, investigadors, periodistes, escriptors, personal militar i persones de diversos orígens per mantenir-se en privat en la seva activitat en línia.

2. No és fàcil d’utilitzar

Podríeu pensar que és difícil d’utilitzar, ja que la seva naturalesa és diferent d’altres navegadors com Firefox o Chrome. Però, de fet, és molt fàcil d’utilitzar i està dissenyat per a ser utilitzat per tothom, igual que els navegadors habituals. La interfície d’usuari és similar als navegadors que feu servir cada dia, i és bàsicament un programari senzill d’utilitzar. Només necessiteu instal·lar-lo i podeu començar a navegar per Internet de forma immediata. D’altra banda, podeu fer-ho amb privadesa completa sense preocupar-vos de cap sistema de supervisió o vigilància de tercers.

3. Tor està ple de llocs web maliciosos

Igual que els navegadors habituals on es poden trobar molts llocs web maliciosos quan no teniu cura de navegar per Internet amb aquests navegadors, Tor també és el mateix. Sí, podeu trobar molts llocs web maliciosos si no teniu compte a la vostra navegació. Recordeu que és un navegador de privadesa i també és utilitzat majoritàriament per pirates informàtics i altres ciberdelinqüents. Així, naturalment, hi ha molts llocs web subterranis que podeu trobar quan accedeixis a algunes adreces de llocs web privats mitjançant la xarxa Tor. Tanmateix, si teniu precaució quan utilitzeu Tor, tal com ho faríeu quan feu servir els navegadors habituals, el navegador Tor pot ser un lloc segur perquè pugueu gaudir de la vostra privadesa en línia..

4. És diferent dels altres navegadors

A diferència dels navegadors habituals, el navegador Tor està construït principalment per a l’anonimat en línia, el que significa que quan l’utilitzeu, la vostra adreça IP real quedarà totalment oculta. La vostra adreça IP real serà molt difícil de localitzar, sobretot si teniu la connexió VPN activa abans d’utilitzar Tor. Com que aquest navegador està creat per anonimat en línia, no us hauria de sorprendre que tingui moltes funcions de privadesa que molts altres navegadors no tenen. Al principi, us pot semblar estrany, però està creat principalment per protegir la seguretat i la privadesa dels usuaris en línia.

5. La xarxa Tor té connexió lenta i mal funcionament

Una de les queixes més habituals d’aquest navegador és la velocitat o el rendiment del navegador. Pot ser que observeu que quan feu servir aquest navegador, la velocitat és molt més baixa que l’ús dels navegadors habituals. Això es deu principalment al sistema de xifrat i retransmissió que té, cosa que podria retardar la connexió. La xarxa Tor realitza tot el sistema de xifrat mitjançant la reproducció del trànsit a través de molts servidors, de manera que pot trigar més temps a carregar el lloc web que voleu visitar. Però, la veritat és que, malgrat la seva lenta velocitat de connexió, els desenvolupadors del navegador Tor estan treballant per millorar el rendiment de la xarxa Tor. El rendiment del navegador Tor avui és molt millor que el que hi havia fa un any, o fins i tot fa uns mesos.

Aquests són els 5 conceptes errònias habituals sobre el navegador de privadesa de Tor. Si voleu utilitzar aquest navegador, però amb por de la seva aparent mala reputació, haureu d’entendre més sobre el funcionament d’aquest navegador de privadesa. Tor és com un altre navegador que feu servir, només que es preocupa molt per la privadesa dels seus usuaris. Si encara us preocupa, podeu activar la vostra VPN abans d’intentar utilitzar aquest navegador per obtenir la privadesa màxima de la vostra activitat de navegació..