5 Desavantatges de la VPN Opera i per què hauríeu d’utilitzar una VPN dedicada en lloc

Opera és un dels navegadors principals que la gent utilitza tant per a escriptori com per a dispositius mòbils. L’important d’aquest navegador és que disposa d’un servei VPN incrustat que els usuaris poden utilitzar gratuïtament sense cap límit. No hi ha restriccions d’amplada de banda quan s’utilitza aquest servei VPN, que es diu Opera VPN, i els usuaris poden xifrar fàcilment el trànsit que travessa aquest navegador només activant la funció VPN.


Quan instal·leu Opera per primera vegada, aquesta funció es desactiva de manera predeterminada. Només després d’activar-lo des de la configuració de privadesa del navegador, podreu començar a utilitzar el servei VPN. El signe que la connexió privada està activa a Opera és que veuràs la petita caixa blava amb la paraula VPN escrita a la barra d’adreces. Tanmateix, per molt que sembli, el servei VPN d’aquest navegador presenta diversos inconvenients i, quan el compareu amb els serveis dedicats de connexió, trobareu que és inferior en termes de qualitat del servei.. Aquí teniu cinc desavantatges de Opera VPN i per què heu d’utilitzar una VPN dedicada en lloc:

1. Només està disponible al navegador

Tot i que aquest navegador ofereix un servei de xarxa privada gratuït per als usuaris, no es pot fer servir com qualsevol altre servei dedicat de connexió privada. La principal diferència és que només està disponible al navegador i, si voleu gaudir de la connexió privada, heu d’utilitzar Opera per fer-ho. A més, només està disponible a la versió d’escriptori d’Opera i no podeu utilitzar-la a l’aplicació Opera Mobile. Però, podeu descarregar l’aplicació VPN Opera de la botiga d’aplicacions per gaudir del mateix servei privat que el que hi ha disponible al navegador d’escriptori Opera.

2. Sovint té una velocitat inestable per a la connexió privada

Tot i que no limita l’ús de l’ample de banda per a la connexió privada com qualsevol altre servei VPN gratuït, la velocitat és principalment el problema. Tot i que l’ample de banda és il·limitat, la velocitat d’internet produïda per la connexió privada no és tan ràpida com qualsevol altra xarxa privada dedicada. La velocitat és bona per a la navegació lleugera, però per a la transferència de dades de gran pes, és millor que no es basi en aquesta connexió privada. Probablement degut a que hi ha milions d’usuaris que utilitzen els servidors privats alhora, i els recursos del servidor són limitats perquè és un servei gratuït.

3. No ofereix els seus servidors en funció de les ubicacions del país

Mentre que anteriorment, Opera VPN s’oferia com un servei de VPN gratuït per als usuaris pel qual els usuaris poden triar entre diverses ubicacions del servidor basades en cada país, el servei s’ha transformat en un servei de connexió privada molt limitat. Això es deu al fet que les ubicacions del servidor no estan disponibles en funció del país, sinó de continent. Els usuaris poden triar entre servidors d’Àsia, Europa i Amèrica per la seva connexió privada. Vol dir que no és bo per ometre el contingut bloquejat per regió a Internet.

4. No és bo per la reproducció de pel·lícules o de vídeos

Si feu servir el navegador d’escriptori Opera i activeu aquesta VPN gratuïta, no us haureu d’esperar gaire si intenteu reproduir cap pel·lícula o vídeo des dels vostres llocs web preferits. Això es deu al fet que la velocitat no és massa bona per fer streaming. Només s’optimitza per a l’activitat de navegació lleugera i, òbviament, no la podeu utilitzar per transmetre Netflix ni cap altre servei de streaming en línia que estigui bloquejat al vostre país. Sempre és millor utilitzar una VPN dedicada si voleu fer-ho.

5. Les descàrregues de fitxers sovint s’interrompen mentre s’utilitza la connexió privada

Un cop més, com que aquest servei de connexió privada no està optimitzat per a la transmissió de dades de gran utilitat, sempre és millor que us abstingueu d’utilitzar la connexió privada per descarregar fitxers a Internet, especialment fitxers grans. Això es deu al fet que el progrés de la descàrrega sovint s’interromp mentre s’utilitza la connexió privada, mentre que si desactiveu la funció VPN, baixareu qualsevol fitxer bé. Aquest error ha estat conegut pels usuaris, però sembla que els desenvolupadors no han estat resolts. A més, la velocitat de descàrrega és molt lenta, per la qual cosa és millor que utilitzeu en lloc el servei de VPN dedicat.

Aquests són els desavantatges de Opera VPN i per què hauríeu d’utilitzar una VPN dedicada en lloc. Mitjançant l’ús d’un servei de connexió privat dedicat, podreu obtenir tots els avantatges que un servei VPN us podria oferir, inclosa la velocitat de descàrrega i càrrega ràpida, el bypass de contingut bloquejat per regió, la reproducció de vídeos o pel·lícules, la protecció de la privadesa millorada, la seguretat millorada , l’anonimat i moltes coses més.