5 defectes del mode d’incògnit del navegador i per què no n’hauríeu d’afiar gaire

La majoria de navegadors disponibles avui us permetran navegar en privat amb mode d’incògnit. Si bé el terme navegació privada d’aquests navegadors no és realment privat per a la vostra activitat en línia, el mode d’incògnit té els seus propis avantatges i desavantatges. Sí, es pot dir que aquest mode és privat per als usuaris només si han d’amagar la seva activitat de navegació d’altres usuaris del mateix dispositiu. Però, quan parlem de la privadesa real en línia, el mode d’incògnit no pot proporcionar aquest tipus de funció de privadesa, ja que tot el que feu en aquest mode en realitat no és privat..


Moltes persones encara pensen que mitjançant el mode d’incògnit poden ocultar qualsevol activitat de navegació a qualsevol. Això simplement no és cert perquè aquest mode no està dissenyat per a això. Només mitjançant la connexió privada o un proxy podreu ocultar la vostra activitat de navegació completament de qualsevol. A continuació, es mostren cinc defectes del mode d’incògnit del navegador i per què no us heu de basar gaire en ell:

1. Només amaga la vostra activitat en un nivell de navegador

El mode d’incògnit del vostre navegador no proporciona el nivell de privadesa tan robust i exhaustiu com una xarxa privada virtual. Significa que si es compara amb l’ús de VPN, aquest mode de navegació privada no pot amagar la vostra activitat més que a nivell d’un navegador. Sí, el mode d’incògnit pot amagar tot l’historial de navegació de la sessió actual, però només els amaga al navegador. L’ISP o el govern encara pot fer un seguiment de l’activitat de navegació tot i que utilitzeu aquest mode de navegació privat. La xarxa privada virtual és l’única manera d’amagar la vostra activitat de navegació a tots els nivells.

2. És el mateix que la navegació regular quan es tracta de supervisió de tercers

Quan navegueu per internet, hi ha un munt de tercers que intenten supervisar la vostra activitat en línia. Aquests tercers poden incloure pirates informàtics, el govern, el vostre ISP, els llocs web que visiteu, les corporacions, els anunciants en línia, etc. Es tracta dels tercers dels quals us haureu de preocupar, ja que poden extreure les vostres dades de navegació i utilitzar-les per als seus propis avantatges. Amb el mode d’incògnit, no podreu evitar el seguiment d’aquests tercers. De fet, funciona de la mateixa manera que un mode de navegació regular quan es tracta de seguiment de tercers.

3. El vostre navegador no el fa privat, la vostra connexió ho fa

El navegador per si mateix no té la possibilitat de fer la vostra activitat en línia privada. De fet, si voleu fer la vostra activitat en línia privada, us heu de centrar en la connexió que teniu. La xarxa privada virtual és la millor manera de fer la vostra activitat de navegació privada perquè fa que la vostra connexió a Internet sigui anònima i oculti la vostra adreça IP. D’aquesta manera, no hi ha cap manera que puguin fer el seguiment en línia per part de tercers. Amb aquest mode d’incògnit, no podeu fer la vostra activitat en línia privada tret que utilitzeu la connexió privada juntament amb aquesta.

4. La vostra activitat només se suprimeix del navegador

L’objectiu del mode de navegació privada del navegador és mantenir la informació actual de la sessió de navegació només disponible per a vosaltres. Un cop tanqueu la finestra de navegació privada, se suprimeix tota la informació de la sessió del navegador. Això és realment aquest mode. Totes les cookies i l’historial de navegació se suprimeixen del navegador un cop tanqueu la finestra de navegació privada. Però, no vol dir que els llocs web que visiteu no hagin estat enregistrats pel govern ni pel vostre proveïdor independent de serveis. De fet, el vostre ISP podrà fer el seguiment de la vostra activitat, independentment del mode de navegació que utilitzeu, tret que utilitzeu la connexió privada virtual.

5. Només serà útil si feu servir un ordinador públic

L’única funció útil d’un mode d’incògnit és quan s’utilitza un ordinador públic. És allà on us heu d’assegurar que altres usuaris de l’ordinador no poden accedir a la vostra activitat de navegació al mateix dispositiu. Per exemple, si accediu a Internet des de la biblioteca o el cafè d’internet, heu d’assegurar-vos que altres usuaris que utilitzin el mateix ordinador després no podran accedir al vostre historial de navegació. Però, si utilitzeu el vostre propi ordinador a casa, no hi ha cap raó per que utilitzeu el mode d’incògnit perquè sou l’únic usuari d’aquest ordinador. Tanmateix, cal protegir la vostra privacitat en línia tant si utilitzeu un ordinador públic com si utilitzeu el vostre propi ordinador perquè no voleu que cap tercer accedeixi a les vostres dades privades sense el vostre permís. Es pot fer mitjançant una connexió VPN.

Aquests són els defectes del mode d’incògnit del navegador i per què no us heu de refiar massa. És només l’eina per mantenir les dades de la sessió de navegació no accessibles per altres usuaris al mateix equip, però no pot protegir per complet la vostra privadesa en línia. Per tal de que pugueu protegir la vostra privadesa en línia, heu d’utilitzar la connexió privada a la sessió de navegació. Si utilitzeu una connexió privada, la vostra privadesa en línia sempre està protegida independentment de si utilitzeu o no el mode d’incògnit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map