5 coses que cal saber sobre georestricció i bloqueig de regió

Se sap que VPN pot obviar diverses restriccions governamentals, incloent-ne la superació de llocs web bloquejats o censurats i accedir al contingut geo-restringit o bloquejat per regió. De fet, la majoria d’usuaris VPN utilitzen la connexió privada per poder accedir a determinats serveis en línia que només estan disponibles en determinats països. Per exemple, per a les persones que no poden utilitzar Netflix al seu país, potser voldrien fer servir VPN per accedir al servei Netflix dels Estats Units i transmetre les pel·lícules i programes de televisió que volen veure sense haver d’instal·lar-se als EUA..


La georestricció és molt freqüent en el món globalitzat d’avui. Com que moltes empreses o estudis només volen distribuir les seves pel·lícules a regions específiques, aquest bloqueig de regió sol aplicar-se per als seus productes d’entreteniment. Inclou pel·lícules, videojocs, programes de televisió i fins i tot cert maquinari. A continuació, es mostren cinc coses que heu de saber sobre georestricció i bloqueig de regions:

1. Serveis bloquejats per regió Consulteu la vostra adreça IP per determinar la vostra ubicació

La majoria dels serveis en línia que apliquen el bloqueig de regió al seu lloc web o aplicació veuran el trànsit a la seva plataforma i analitzaran l’adreça IP dels seus usuaris. En determinar la ubicació de l’usuari, veuran la vostra adreça IP i decidiran si us permetran accedir al servei o no. Per exemple, si la vostra adreça IP prové d’Alemanya i s’intenta accedir al contingut bloquejat per regió des dels Estats Units, no ho podeu fer perquè el contingut només està disponible per als ciutadans dels Estats Units. Tot i això, aquest no és el cas, ja que no han verificat la vostra ciutadania i, en canvi, només veuran l’adreça IP del país que utilitzeu. Per això es pot fer servir la VPN per obviar la georestricció fàcilment.

2. Alguns serveis VPN no poden obviar cert contingut amb restriccions geo

Si bé és cert que la VPN en general es pot utilitzar per ocultar contingut bloquejat per regió a Internet, no sempre és així. Alguns serveis VPN no poden obviar cert contingut restringit amb geo per diverses raons. El motiu més comú és que el servei de Geo-restringit ha prohibit l’ús de VPN completament de manera que qualsevol trànsit procedent d’una connexió privada es bloquejarà automàticament. Tanmateix, aquesta prohibició es pot augmentar si utilitzeu un bon servei VPN que no es pot detectar com a servei de connexió privada. D’aquesta manera, encara podeu accedir al contingut bloquejat per regió quan feu servir el servei VPN adequat.

3. Els llocs web geo-restringits podrien prohibir la vostra adreça IP privada

No us sorprengui quan intenteu accedir als llocs web geo-restringits mitjançant VPN i heu sabut que la vostra adreça IP no es pot utilitzar per accedir al lloc. Això significa que l’adreça IP privada ha estat prohibida pel lloc web o pel proveïdor de serveis, cosa que impossibilita anar més enllà. L’única manera de solucionar aquest problema és canviar la vostra adreça IP privada canviant la ubicació del servidor i intenteu connectar-vos de nou. O, el pitjor dels casos, seria canviar el servei de VPN i utilitzar un proveïdor de serveis diferent que no utilitzi adreces IP prohibides per a la seva connexió privada.

4. Utilitzar una adreça IP privada dedicada és millor per accedir a contingut bloquejat per regió

En el cas que no pugueu accedir als llocs web bloquejats per regió mitjançant l’adreça IP privada regular, és important que proveu d’utilitzar una adreça IP privada dedicada al seu lloc. Això solucionarà la majoria dels problemes relacionats amb la prohibició d’adreces IP de VPN i IP perquè una adreça IP dedicada us proporcionarà una adreça IP neta que s’utilitzarà en la vostra connexió privada, que abans no havia prohibit cap servei. Tanmateix, us exigirà que afegiu algunes despeses per llogar l’adreça IP dedicada, ja sigui mensual o anualment, a més de les tarifes de subscripció VPN actuals.

5. La vostra propietat privada IP necessita coincidir amb el país de destinació

Tot i que la connexió VPN es pot utilitzar per accedir a diversos llocs web bloquejats a una determinada regió, no vol dir que pugueu utilitzar cap ubicació del servidor per fer-ho. Heu de fer coincidir la vostra IP privada amb el país de destinació per tal de fer-vos possible l’accés al contingut restringit a la regió. És a dir, si voleu accedir a Netflix dels EUA, heu de triar el servidor dels EUA a la vostra VPN. Si voleu accedir als serveis en línia al Regne Unit, heu de triar el servidor del Regne Unit per fer-ho.

Són les coses que cal saber sobre georestricció i bloqueig de regions. En entendre aquests termes, podeu utilitzar la vostra VPN per obviar la restricció i evitar problemes com ara prohibició VPN, prohibició d’adreces IP, etc..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map