5 consells per aconseguir que el router desaparegui del radar del pirata informàtic

Quan us connecteu a Internet mitjançant l’encaminador que teniu a casa, tingueu en compte que l’encaminador pot ser una porta d’accés perquè els pirates informàtics s’infiltrin al vostre sistema. És probable que estigui connectat amb diversos dispositius que teniu, com ara ordinadors d’escriptori, ordinadors portàtils, telèfons intel·ligents, tauletes, televisors intel·ligents, etc. Així, quan un pirata informàtic s’infiltra amb èxit al sistema de xarxa a través del vostre encaminador, pot prendre el control dels vostres dispositius de la manera que desitgi. Si fins i tot hi ha una petita vulnerabilitat en la vostra connexió de xarxa, pot ser un punt d’entrada per als hackers que piratin tota la xarxa de dispositius.


Per això, és important que mantingueu la connexió de xarxa sota el radar. Si podeu ocultar el vostre enrutador als pirates informàtics, no hi haurà cap passarel·la en què els hackers puguin entrar al vostre sistema sense el vostre permís. Dit d’una altra manera, podreu protegir els vostres dispositius contra els possibles atacs de pirates informàtics. A més, és fantàstic per la vostra privadesa i seguretat en línia. A continuació, es mostren cinc consells per fer desaparèixer el vostre enrutador del radar del pirata informàtic:

1. Activeu el mode Stealth

Avui en dia, la majoria dels routers estan equipats amb la funció de tallafoc del firmware i, amb aquesta funció, també s’ofereix l’opció d’activar el mode sigil. Aquest mode furtiu permetrà que el vostre dispositiu de xarxa només el pugui veure, cosa que significa que ningú pot veure la vostra connexió de xarxa o intentar connectar-s’hi. Mentrestant, el sistema de tallafocs ajudarà a protegir el dispositiu de xarxa de qualsevol intent de pirateria realitzat des de qualsevol lloc remot. Si no ho heu fet, haureu d’activar el mode furtiu al vostre enrutador per ocultar la connexió de xarxa de qualsevol pirateria informàtica. És la manera més senzilla de fer desaparèixer la vostra xarxa del radar.

2. Assegureu la vostra xarxa sense fil amb una contrasenya contundent

Moltes persones, especialment les que en saben molt poc, sobre la seguretat a Internet, no molesten en configurar la contrasenya del seu encaminador. Ells només fan servir el seu encaminador sense cap personalització. Com a resultat, hi ha moltes connexions de xarxa que no es xifren, cosa que significa que qualsevol pot utilitzar aquesta connexió de xarxa i robar l’ample de banda. Alguns altres usuaris no es molesten en canviar el SSID i la contrasenya predeterminats del seu dispositiu de xarxa, cosa que també pot atraure alguns hackers que s’infiltrin a la seva xarxa. Si voleu estar completament segurs contra els pirates informàtics, assegureu-vos de protegir el vostre dispositiu de xarxa amb una contrasenya contundent i, a més, haureu de canviar el vostre nom SSID o xarxa en lloc d’utilitzar el nom predeterminat donat pel fabricant..

3. No activeu la funció de control sense fils

Per afegir comoditat als clients, els fabricants solen permetre als seus clients configurar o personalitzar els seus routers a través del centre de control sense fils. Significa que els usuaris poden simplement connectar-se al router sense fils i canviar la configuració segons creguin adequada. Tot i que aquesta funció us pot oferir comoditat en l’ús del dispositiu, també pot donar als pirates informàtics la comoditat de controlar el dispositiu de lluny. Per això, és recomanable que desactiveu la funció de control sense fil del vostre dispositiu de xarxa. D’aquesta manera, només podeu canviar la configuració del vostre enrutador si l’encaminador està connectat al vostre dispositiu mitjançant un cable. Reduirà significativament les amenaces d’atacs de pirateria.

4. Utilitzeu un servei VPN que admet el vostre enrutador

Una altra manera de millorar la seguretat del vostre enrutador i fer encara més impossible que els hackers penetrin a la vostra xarxa d’encaminadors és instal·lar un programari VPN que admet el vostre enrutador. Ara, no tot el programari VPN permet xifrar el trànsit a Internet del vostre encaminador. Per això és important triar un servei VPN que permeti instal·lar el seu programari VPN al dispositiu de xarxa. Xifrant la xarxa sense fils, podeu fer-la invisible als ulls dels hackers. També protegirà la xarxa per als dispositius connectats al vostre encaminador, cosa que és molt convenient.

5. Instal·leu un bon programari de tallafoc per protegir el vostre sistema contra els pirates informàtics

Si el vostre dispositiu de xarxa no té cap funció de tallafoc integrada, us recomanem que instal·leu un bon programari de tallafoc per protegir el vostre sistema de possibles atacs de pirates informàtics. Tot i que ja tingueu activat el tallafoc del vostre enrutador, no us resultarà perjudicat si afegiu una protecció de tallafoc al vostre sistema. D’aquesta manera, si el tallafoc del vostre router no funciona, el tallafoc del vostre sistema pot tenir cura del problema. A més, la majoria de programes de tallafoc dedicats ofereixen funcions de seguretat avançades que no estan disponibles al tallafoc del vostre enrutador. Per tant, podeu doblar la vostra protecció de seguretat.

Aquests són els cinc consells per fer que el vostre dispositiu de xarxa desaparegui del radar del pirata informàtic. L’acte més comú de pirateria és el pirateria en xarxa, que els pirates pirates intenten robar la connexió WiFi de la vostra xarxa, a més de robar-vos les dades privades mentre hi són. Com menys seguretat tingui aquesta connexió de xarxa, més possibilitats tindran els hackers de trencar la xarxa. Per tant, sempre estigueu vigilant i protegeu el vostre enrutador de qualsevol intent d’atacs de pirateria informatiu seguint aquests consells.